ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έπεσαν τρεις θέσεις οι άντρες, ανέβηκαν οι γυναίκες

Έπεσαν τρεις θέσεις οι άντρες, ανέβηκαν οι γυναίκες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Ελλάδας από το Ολυμπιακό τουρνουά στοίχισε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA την ίδια ώρα η Εθνική γυναικών σκαρφάλωσε μία θέση. Δείτε σε ποια θέση βρίσκονται τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και ποιοι είναι στην κορυφή

Ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο "πλήγωσε" την Εθνική Ελλάδος που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Οι... επιπτώσεις, όμως είναι εμφανής και στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε να χάνει τρεις θέσεις και να βρίσκεται εκτός της πρώτης δεκάδας. Πιο συγκεκριμένα Αυστραλία (10η), Κροατία (11η) και Σλοβενία (12η) ξεπέρασαν τη "γαλανόλευκη" που πλέον βρίσκεται στην 13η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Αναφορικά με τη μάχη της κορυφής εκεί διατηρήθηκαν οι ΗΠΑ στην κορυφή με την Ισπανία να ακολουθεί, ενώ τρεις θέσεις ανέβηκαν οι Σέρβοι που πλέον φιγουράρουν στην 3η θέση.

Η κατάταξη των αντρών

Έπεσαν τρεις θέσεις οι άντρες, ανέβηκαν οι γυναίκες

Κι αν για τους άντρες τα νέα δεν ήταν ιδιαίτερα καλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες. Η Ελλάδα κατάφερε να βάλει... από κάτω την εθνική Μεγάλης Βρετανίας κι έτσι να βρεθεί στην 20η θέση φιλοδοξώντας να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Η κατάταξη των γυναικών

Έπεσαν τρεις θέσεις οι άντρες, ανέβηκαν οι γυναίκες

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βαθμολογία των ομάδων προκύπτει από πολλαπλασιασμό του ειδικού συντελεστή ανά διοργάνωση με την τελική κατάταξη των ομάδων σε βάθος μίας οκταετίας όπου περιλαμβάνονται από 2 Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντομπάσκετ αλλά και τέσσερις διοργανώσεις ανά ήπειρο και τα προκριματικά τους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ