ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Εθνική Νέων Γυναικών

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Εθνική Νέων Γυναικών

Η Εθνική Νέων Γυναικών ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία της στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας του Ισραήλ, συντρίβοντας την Ισλανδία (72-42) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Εθνική Νέων Γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας που διεξάγεται στο Ισραήλ, αφού συνέτριψε την Ισλανδία (72-42) στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιάννη Γερεουδάκη πήρε από νωρίς τα ηνία του ρυθμού, περιόρισε σημαντικά τα "ατού" των αντιπάλων της και κάνοντας σωστές επιλογές στην επίθεση δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη. Η καλή εκκίνηση ήταν ένα από τα ζητούμενα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ειδικά λόγω του τρόπου διεξαγωγής της διοργάνωσης, αφού από τον όμιλο των έξι ομάδων προκρίνονται στην επόμενη φάση μόνο οι δύο πρώτοι. Κοινώς, δεν επιτρέπονται τα λάθη.

Σε ό,τι αφορά στη μονομαχία με την Ισλανδία, η Μαριέλλα Φασούλα (22π. με 11/16δίπ., 7ριμπ.) ξεχώρισε, δείχνοντας πως μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας στο Εϊλάτ, την ώρα που η "γαλανόλευκη" είχε 48% (24/50) στα δίποντα, αλλά και 14 (!) κλεψίματα, που της επέτρεψαν να πετύχει αρκετά εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Η διαφορά ξέφυγε από νωρίς, με τον μονοψήφιο αριθμό πόντων (8) που δέχθηκε η Ελλάδα στο β' δεκάλεπτο να συμβάλλει στο +18 (39-21) του ημιχρόνου, που έβαλε το νερό στο αυλάκι.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Ισλανδία δεν έδειξε πως μπορεί να απειλήσει, με το προβάδισμα της Εθνικής Νέων Γυναικών να μεγαλώνει διαρκώς, φτάνοντας μέχρι το τελικό +30!

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Γερμανία (9/7, 17:00), σε ένα σαφώς πιο απαιτητικό και δύσκολο παιχνίδι, που θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει την κατάσταση στον όμιλο. Παρεμπιπτόντως, στη δική της πρεμιέρα η "νασιοναλμανσάφτ" νίκησε οριακά την Ουκρανία (61-60), έχοντας επίσης επιτυχημένη πρεμιέρα στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας του Ισραήλ.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-21, 57-34, 72-42.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζουγκράκη 4 (1), Στεφάνου 2, Βιντσιλαίου Α. 2, Κολλάτου 12, Κατσαμούρη 2, Βιντσιλαίου Σ. 4, Ντάνου 7 (1), Γεροστέργιου 8, Καρλάφτη 7 (1), Δανδουλάκη 2, Δημητριάδου, Φασούλα 22.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χραφνκελσντότιρ 4, Αρναρντότιρ 2, Σιγκουρνταντότιρ 1, Γιονσντότιρ, Στέινντορσντότιρ, Φαλσντότιρ, Αγκουστσντότιρ 9 (13 ριμπ.), Γκουναρσντότιρ Ε. 4, Γκουναρσντότιρ Μπ., Πετουρσντότιρ 8, Ρομπερτσντότιρ 8, Γιονστόντιρ 1.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ