ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Εθνική Νέων Ανδρών, 88-47 την Τσεχία

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΣΕΧΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΣΕΧΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Νέων Ανδρών επιβεβαίωσε στο παρκέ την ανωτερότητά της έναντι της Τσεχίας, την οποία συνέτριψε (88-47) στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού της Κρήτης.

Ιδανικό ποδαρικό στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο συνέτριψε την Τσεχία (88-47) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Τσεχία, η οποία παρουσιάστηκε ανταγωνιστική μόλις για πέντε λεπτά. Όσο δηλαδή έβρισκε τον στόχο από την περιφέρεια (3/4), για να ακολουθήσει η αντεπίθεση διαρκείας της Ελλάδας, που έφερε το +41 με χαρακτηριστική άνεση.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της "γαλανόλευκης" είναι απέναντι στη Σουηδία (16/7, 21:15), η οποία σήμερα έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τη Γερμανία ( 72-66 ).

Ο MVP

Ο Διονύσης Σκουλίδας ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας στην αναμέτρηση (με 12π.), αλλά αυτός που έκανε το κάτι παραπάνω απόψε ήταν ο Αντώνης Κόνιαρης. Ο πλεϊμέικερ του ΠΑΟΚ βοήθησε σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, με το +30 που κατέγραψε να είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των διεθνών. Στα 25'28'' που αγωνίστηκε (σ.σ.: περισσότερα από κάθε άλλον) είχε 4 πόντους (με 2/3 δίπ., 0/4 τρίπ.), 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη διαφορά ποιότητας και το βάθος πάγκου, που επέτρεψαν στην Εθνική Νέων Ανδρών να "πατήσει το γκάζι" μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, και να μην το αφήσει μέχρι το φινάλε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το +41 είναι εντυπωσιακό αν μη τι άλλο, κι αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ διαφοράς που έχει σημειώσει ποτέ η Ελλάδα σε επίπεδο Νέων Ανδρών σε αγώνες της Α' Κατηγορίας. Πως προέκυψε αυτό; Το 71.4% (20/28) στα δίποντα και τα +20 ριμπάουντ (48 έναντι 28) αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι δεν επιδέχεται ιδιαίτερου σχολιασμού, αφού από νωρίς η διαφορά ξέφυγε. Μόλις η Τσεχία σταμάτησε να σκοράρει με συνέπεια από την περιφέρεια (σ.σ.: ξεκίνησε με 3/4 τρίποντα) η Ελλάδα ξεμάκρυνε με το +10 (18-28) του α' δεκαλέπτου να είναι η μικρότερη διαφορά που είχε μέχρι το φινάλε. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν εύκολα το λάθος, οι γκαρντ της "γαλανόλευκης" άνοιγαν ταχύτατα τον αιφνιδιασμό και με αυτό ως όπλο, κατάφεραν να δημιουργήσουν το +22 (32-54) της ανάπαυλας.

Στο α' μέρος, όλοι οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν σκοράρει, την ώρα που τα ποσοστά σε δίποντα (11/14) και βολές (17/24) ήταν εξαιρετικά υψηλά, όπως επίσης το γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε θετικό πρόστιμο στην αναλογία κλεψιμάτων/λαθών (9/8).

Στο γ' δεκάλεπτο, η κατάσταση... ξέφυγε ακόμη περισσότερο από τον έλεγχο της Τσεχίας, η οποία χρειάστηκε περίπου έξι λεπτά μέχρι να πετύχει τους πρώτους της πόντους -και μάλιστα με βολές. Η διαφορά έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα, με το τελικό +41 (88-47) να αποτυπώνει τη διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 32-54, 38-71, 47-88.

ΤΣΕΧΙΑ: Ντλούγκος 11 (2), Βάνα 2, Γκόγκα, Μπουκόβνιαν 3 (1), Σεχνάλ 9 (1), Κόλαρ 4, Νάμπελεκ 8 (2), Γέλινεκ, Κόζακ 8, Ρουμπ, Νόβακ 2, Τούμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 6 (1), Μιλεντίγιεβιτς 8 (2), Κόνιαρης 4 (5 ριμπ., 8 ασ.), Φλιώνης 8 (1), Καρράς 6, Σκουλίδας 12 (2), Δίπλαρος 3 (1), Αγραβάνης 7 (7 ριμπ.), Χρηστίδης 11, Χαραλαμπόπουλος 9 (1), Μουράτος 10 (1), Τάταρης 4.

Παπαθεοδώρου: "Κρατήσαμε ψηλά τον ρυθμό"

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε πως " ήμασταν πολύ αποφασιστικοί, πολύ συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε τον αγώνα από την αρχή και κρατήσαμε τον ρυθμό σε υψηλό επίπεδο. Μοιράσαμε καλά την μπάλα, είχαμε πολλή δημιουργία με πολλές ασίστ και κερδίσαμε εύκολα. Κάναμε αρκετά λάθη, ήμασταν επιπόλαιοι κάποιες στιγμές ψάχνοντας το δύσκολο από το πιο απλό για το θέαμα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Ο Χαραλαμπόπουλος και ο Λούντζης είναι πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους λόγω των τραυματισμών τους. Από τα λίγα παιχνίδια και τις προπονήσεις που θα έχουμε στην πρώτη φάση, θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε να βρουν ρυθμό. Δεν θα είναι 100% έτοιμοι, αλλά στο μέτρο του δυνατού θα μας βοηθήσουν για να έχουμε καλύτερη πορεία".

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χρηστίδης ανέφερε: " Θέλαμε να εμφανιστούμε έτοιμοι, να παρουσιάσουμε στο γήπεδο ό,τι δουλέψαμε στην προετοιμασία και θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά καλοί και κερδίσαμε εύκολα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, τώρα να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τη Σουηδία, όπου θέλουμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Ο κόσμος μάς βοηθά και με τη φωνή του μας ωθεί να αποδίδουμε καλύτερα".

Ενώ, ο Διονύσης Τάταρης είπε: " Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή, δώσαμε το 100% και κερδίσαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Σε κάθε φάση και σε κάθε στιγμή μάς υποστήριξαν και τους περιμένουμε και στα υπόλοιπα ματς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ