ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα Vs Γαλλία: Διαφορά μεταλλίων

Ελλάδα Vs Γαλλία: Διαφορά μεταλλίων

Η Ελλάδα θα βρει απόψε (21:30) απέναντί της τη Γαλλία των 46 μεταλλίων! Τόσα έχουν κατακτήσει συνολικά στην καριέρα τους με τις εθνικές ομάδες οι 12 Γαλλίδες διεθνείς.

Είθισται οι εθνικές ομάδες να “χτίζονται” σταδιακά μέσα από τα αναπτυξιακά προγράμματα. Οι “μικρές” εθνικές αποτελούν συνήθως τον καθρέφτη για το μέλλον κάθε χώρας και αυτό συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, σε επίπεδο ανδρών τουλάχιστον, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Αυτός είναι ο κανόνας. Η Εθνική Γυναικών, πάντως, αποτελεί την εξαίρεση.

Η Ελλάδα δεν έχει κατακτήσει ποτέ στο παρελθόν μετάλλιο σε μεγάλη (πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια) διοργάνωση. ΠΟΤΕ. Σε επίπεδο κορασίδων η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει είναι η 5η (το 1991 και το 2011). Το ίδιο και στις νεανίδες (1996). Σε επίπεδο Νέων Γυναικών, δε, μία φορά κατάφερε να μπει στην τετράδα. Συνέβη το 2005 (με τη Λολίτα Λύμουρα στην ομάδα) και τερμάτισε τέταρτη. Όσο για τη “μεγάλη” Εθνική; Η 5η θέση του 2009 (με Σταμάτη, Καλτσίδου, Μάλτση, Λύμουρα, Σωτηρίου, Κοσμά) έμοιαζε τότε με θαύμα.

Η Γαλλία των 46 μεταλλίων

Η διαφορά επιτυχιών και... παρασήμων που έχει η συγκεκριμένη εθνική ομάδα σε σύγκριση με τις άλλες τρεις που έχουν φτάσει μέχρι την τετράδα του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας είναι πολύ μεγάλη. Τεράστια. Χαώδης.

Οι 12 παίκτριες που συνθέτουν τη Γαλλία, την αποψινή αντίπαλο της Ελλάδας στον ημιτελικό, έχουν κατακτήσει όλες μαζί 46 μετάλλια με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας τους! Είτε πρόκειται για επίπεδο κορασίδων και νεανίδων, είτε για νέες γυναίκες και τη “μεγάλη” Εθνική. Η Επούπα έχει οκτώ μετάλλια. Η Ντουμέρκ έχει επτά, όσα και η Μιγιέμ. Η Αμάν έχει πέντε, η Αγιαγί και η Τσατσουάνγκ τέσσερα, η Σκρέλα τρία, η Μισέλ, η Σαρτερό και η Γιοχάνες από δύο και οι Μιντέ, Σιάκ από ένα.

Ελλάδα Vs Γαλλία: Διαφορά μεταλλίων

Συνολικά η Γαλλία έχει κατακτήσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1), παγκόσμια πρωταθλήματα (1), Ευρωμπάσκετ (8), σε διοργανώσεις Νέων Γυναικών (9), Νεανίδων (12) και Κορασίδων (10). Παντού. Σε κάθε διοργάνωση στην οποία έχει πάρει μέρος.

Οι Ισπανίδες έχουν 87 μετάλλια όλες μαζί!

Το Βέλγιο δεν γεμίζει το μάτι. Έχει όμως και αυτό ένα χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο U18 (το 2011 με τη γενιά των Φάνλου, Μέσεμαν, Ντελάερε) και άλλα τρία μετάλλια σε U16. Οι πέντε από τις 12 παίκτριες που αποτελούν την τωρινή Εθνική Βελγίου έχουν κατακτήσει μετάλλιο. Οκτώ για την ακρίβεια.

Όσο για την Ισπανία; Η “φούρια ρόχα” είναι η μεγαλύτερη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ (και) σε επίπεδο γυναικών. Οι επιτυχίες της το πιστοποιούν. Οι 12 Ισπανίδες που βρίσκονται στην Τσεχία για το φετινό Ευρωμπάσκετ έχουν κατακτήσει όλες μαζί 87 μετάλλια στο παρελθόν! Μόνο η Χιλ έχει μόνη της 12! Η Τόρενς έχει 11, η Νίκολς 10, η Τσαργκάι και η Παλάου εννέα, η Ρομέρο και η Ντομίνγκεθ οκτώ, η Ροντρίγκεθ επτά, η Κρουθ έξι, η Κόντε και η Λιτλ τρία, η Σάντσεθ ένα.

Οι 12 παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά δεν έχουν κανένα μετάλλιο στο βιογραφικό τους. Μέχρι φέτος, τουλάχιστον.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ