ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Τσεχία 74-71

Ελλάδα - Τσεχία 74-71

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών επιβλήθηκε με 74-71 επί της Τσεχίας και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα του Eurobasket. Δείτε πως ήρθε η νίκη για τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου (video).

Τη νίκη που χρειαζόταν για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Eurobasket πέτυχε η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών. Οι παίκτριες του Δικαιουλάκου παίζοντας με το γνωστό τους πάθος επιβλήθηκαν με 74-71 επί της Τσεχίας και στον αγώνα με το Μαυροβούνιο την Κυριακή (21/6) θα επιδιώξουν την είσοδό τους στην οκτάδα.

Το παιχνίδι με την Τσεχία είχε στοιχεία ντέρμπι από την αρχή. Άλλωστε, όλα τα παιχνίδια της εθνικής στο Eurobasket έχουν τέτοιο χαρακτήρα μέχρι τώρα.

Οι τυπικά φιλοξενούμενες Τσέχες συντηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Με τρίποντα από τον Ελότοβα η διαφορά έφτασε μέχρι τους έξι πόντους (14-20), αλλά η εθνική τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ 10-2 έκλεισε την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 24-22.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Η Τσεχία βρήκε λύσεις στην επίθεση παίρνοντας σκορ από πολλές παίκτριες και με τις Ελότοβα και Χανουσοβα να κάνουν τη ζημιά ανέτρεψαν την κατάσταση και προηγήθηκε με 43-48 στο ημίχρονο. Η διαφορά έφτασε και στο +9 για τις Τσέχες με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου (43-51).

Από εκεί και πέρα οι παίκτριες του Δικαιουλάκου έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Παίρνοντας ρυθμό από την άμυνα και περιορίζοντας σημαντικά τα επιθετικά όπλα της Τσεχίας άρχισαν να "ροκανίζουν" τη διαφορά και με ένα επί μέρους 10-4 στα τελευταία τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα με τη διαφορά στο καλάθι (56-58).

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η εθνική μπήκε μπροστά στο σκορ με τρίποντο της εξαιρετική Καλτσίδου και στη συνέχεια είχαμε μία μάχη πόντο πόντο για τις δύο ομάδες. Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας δεν άφησαν τις αντίπαλες να ξεφύγουν και με καλάθια των Χατζηνικολάου και Καλτσίδου πέρασαν μπροστά στο σκορ με 70-68 ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Οι Τσέχες συνέχισαν να είναι άστοχες και οδηγούσαν τις παίκτριες του Δικαιουλάκου στις βολές. Το λάθος τους είναι ότι έκαναν αυτά τα φάουλ πάνω στην Καλτσίδου η οποία τελείωσε το παιχνίδι με το 8/8 στις βολές και παρά το εντυπωσιακό τρίποντο της Χανούσοβα η εθνική πήρε τη νίκη με 74-71.

Θυμηθείτε το LIVΕ της αναμέτρησης

Ελλάδα - Τσεχία 74-71

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 19-26, 13-10, 18-13

Ελλάδα: Νικολοπούλου 2, Δημητράκου 15 (5/9 δίπ.), Χατζηνικολάου 5, Καλτσίδου 20(2 τρίπ., 7 ριμπ.), Παπαμιχαήλ 2, Λύμουρα 4, Σωτηρίου 10 (2), Κοσμά 4, Σπανού 12 (9 ριμπ.).

Τσεχία: Μπορτελόβα 15 (3), Βεσέλα 9 (1), Στεϊσκαλόβα 7, Χανουσόβα 16 (2 τριπ., 8 ριμπ.), Μπουργκρόβα 10 (9 ριμπ.), Μπαρτονόβα, Ελχοτόβα 14(3), Πετσκόβα, Χιντρακόβ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ