ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Τουρκία 71-80

Ελλάδα - Τουρκία 71-80
INTIME SPORTS

Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε από την Τουρκία (71-80) στον μικρό τελικό και κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο της Κρήτης. Χωρίς τον Χαραλαμπόπουλο αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κρήτης κατετάγη η Εθνική Εφήβων, η οποία δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τουρκία, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης (71-80). Οι γείτονες είχαν περισσότερη ενέργεια και λύσεις με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει για την απόδοση που είχαν στο παρκέ, στα "Δύο Αοράκια".

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

Η Εθνική βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με την απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου -στο β' μισό- να αποδεικνύεται καταλυτική. Βλέπετε, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου προσπαθούσαν, αλλά οι αντίπαλοί μας είχαν πάντα την απάντηση. Είτε μέσα από τη δράση του Φουρκάν Κορκμάζ, είτε μέσω των επιθετικών ριμπάουντ που πήραν (12). Κάπως έτσι διατηρήθηκαν σε θέση οδηγού μέχρι το φινάλε.

Κι αν ο Θωμάς Κώττας με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ προσπαθούσαν για την ανατροπή, οι αμυντικές παθογένειες της "γαλανόλευκης" (βλ. αμυντικά ριμπάουντ) ήταν άλυτες. Γι αυτό η διαφορά δεν έπεσε σε κανένα σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου κάτω από τους έξι πόντους, με τα τρίποντα του Βασίλη Τολιόπουλου να πέφτουν... στο κενό.

Η Τουρκία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, δίνοντας συνέχεια στις επιτυχίες των τελευταίων ετών. Από την άλλη, η Εθνική ομάδα έμεινε για δεύτερο σερί καλοκαίρι εκτός βάθρου.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-36, 44-56, 71-80.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9 (3), Λούντζης 4, Κώττας 13 (8 ριμπ.), Ντόρσεϊ 19 (1), Μήτογλου 10, Μουράτος 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής, Σταμάτης 8 (2), Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ουγκουράτα): Μπαϊράμ 4, Ουγκιουρλού 6, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 5, Μπαϊκάν, Κορκμάζ 28 (4), Αράρ 7 (1), Ολμάζ 3, Ουλουμπάι 5, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 16.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ