ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Ρωσία 61-57

Ελλάδα - Ρωσία 61-57
INTIME SPORTS

Η Εθνική Εφήβων πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων (61-57 τη Ρωσία), αλλά δεν απέφυγε την τέταρτη θέση στον όμιλο. Κορυφαίος ο Μιλεντίγιεβιτς. Με Γαλλία στα προημιτελικά. Ποια τα άλλα ζευγάρια των "8".

Την τρίτη της σερί νίκη στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων πέτυχε απόψε η Ελλάδα, που υπέταξε τη Ρωσία (61-57). Κορυφαίος ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (19 πόντοι με 5 τρίποντα), την ώρα που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έφτασε κοντά σε ένα ακόμη νταμπλ νταμπλ (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε της "αρκούδας" αρκετά δύσκολα, αλλά επρόκειτο για ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Κι αυτό γιατί ό,τι κι αν γινόταν, θα τερμάτιζε στην τέταρτη θέση.

Αιτία ήταν η νίκη της Βοσνίας επί της Ιταλίας και αυτή της Τουρκίας επί της Λιθουανίας, που είχαν ουσιαστικά δημιουργήσει από νωρίς την τελική εικόνα του ομίλου. Έτσι, η Εθνική Εφήβων θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Γαλλία, που τερμάτισε στην κορυφή του άλλου ομίλου, κερδίζοντας στον "τελικό" της πρώτης θέσης τη Γερμανία (89-74).

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Από νωρίς φάνηκε πως η ενέργεια δεν ήταν στα "συν" της Εθνικής. Γι αυτό και δεν υπήρχαν πολλές καλές προϋποθέσεις για σκορ, εν αντιθέσει με τη δουλειά που γινόταν στο πίσω μέρος του παρκέ, που ήταν εκ νέου εξαιρετική. Η Ρωσία δεν μπορούσε να απειλήσει μέσα από τη γραμμή των 6μ75 (σ.σ.: ξεκίνησε με 1/9 δίποντα), αλλά ούτε η Ελλάδα παρουσιαζόταν συνεπείς επιθετικά. Έτσι, το "Χ" του πρώτου δεκαλέπτου (11-11) εξηγούταν πλήρως.

Σταδιακά όμως, η "αρκούδα" έβρισκε τρόπους να απειλήσει περισσότερο, ενώ οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έμοιαζαν να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στο Γερμανία - Γαλλία. Η διαφορά υπέρ των Ρώσων έφτασε στο +8 (22-30) στην ανάπαυλα, αλλά λίγο μετά την έναρξη του β' μέρους μεγάλωσε ακόμη περισσότερο (28-42). Αυτό ήταν όμως! Στα τελευταία έξι λεπτά της τρίτης περιόδου, ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς πήρε το όπλο του, αποτελώντας τον βασικό λόγο που η διαφορά έπεσε γρήγορα στους 3 πόντους (43-46) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Όσο για τα τελευταία δέκα λεπτά, ο γκαρντ της Κύμης συνέχισε να σκοράρει από την περιφέρεια (είχε 5/9 απόψε) και μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να αποτελούν τους βασικούς επιθετικούς άξονες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με τα... πολλά, η νίκη ήρθε για την Ελλάδα, που όμως δεν απέφυγε την τέταρτη θέση λόγω των νικών της Βοσνίας και της Τουρκίας νωρίτερα. Έτσι, απέναντί της στους "8" θα βρει τη Γαλλία, που τερμάτισε στην κορυφή του άλλου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 22-30, 43-46, 61-57.

ΕΛΛΑΔΑ (14/41 δίποντα, 7/21 τρίποντα, 12/13 βολές, 38 ριμπάουντ (26+12), 19 ασίστ, 14 λάθη, 11 κλεψίματα, 4 τάπες): Λούντζης 5 (1), Ντουζίδης 2, Μιλεντίγιεβιτς 19 (5), Φλιώνης, Μιχαλούτσος 4, Μουράτος, Σκουλίδας 2, Χρηστίδης 9, Δίπλαρος 2, Σκορδάς 2, Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος 12 (1 τρίπ., 9 ριμπ.).

ΡΩΣΙΑ (12/35 δίποντα, 9/22 τρίποντα, 6/7 βολές, 38 (28+10), 10 ασίστ, 20 λάθη, 8 κλεψίματα, 4 τάπες): Σπάκοφ, Βόλχκιν 6 (2), Γιακούσιν 15 (2), Σόπιν 10 (1), Λομπάρεφ 4, Τσερμπούκιν 3 (1), Ντομάνι, Αντρέεφ, Καρπένκοφ 9 (1), Λοπάτιν 10 (2, Τονόγιαν, Βντόβιν.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Μετά και την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής της β' φάσης των ομίλων, δημιουργήθηκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών, τα οποία είναι τα εξής:

1. Ελλάδα - Γαλλία

2. Ισπανία - Βοσνία

3. Γερμανία - Λιθουανία

4. Σερβία - Τουρκία

"Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα"

Ο Γιάννης Μιχαλούτσος, φόργουορντ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των εφήβων μίλησε στον Sport 24 Radio 103.3 και στον Χρήστο Τσάλτα για την νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 61-57 επί της Ρωσίας και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

Για τη νίκη επί της Ρωσίας: " Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα. Οι βασικοί μας σήμερα ήταν κουρασμένοι και ο προπονητής εμπιστεύτηκε κάποια παιδιά από τον πάγκο. Παίξαμε άμυνα στο 100% των δυνατοτήτων μας και αλλάξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει και η ψυχολογία μας και να φτάσουμε στην νίκη".

Για τον αντίπαλο τους στα προημιτελικά, την Γαλλία: " Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα που τρέχει στον αιφνιδιασμό. Οι προπονητές θα μας προετοιμάσουν κατάλληλα, ώστε να μπούμε στο παιχνίδι και να δώσουμε το 100% πρώτα στην άμυνα και μετά στην επίθεση".

Για τον φίλαθλο κόσμο: " Είναι πολύ μεγάλη η υποστήριξη του κόσμου. Γεμίζει το γήπεδο και φωνάζει για εμάς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ