ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Λιθουανία 68-58

Ελλάδα - Λιθουανία 68-58
INTIME SPORTS

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη να κάνουν νταμπλ-νταμπλ η Ελλάδα κέρδισε με 68-58 την Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων. Αντίπαλος στον τελικό (2/8, 21.15) η Τουρκία (Videos).

Η Ελλάδα είναι στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς μετά την Γαλλία έριξε στο καναβάτσο και την Λιθουανία κερδίζοντας με 68-58. Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά το αρχικό μούδιασμα έδειξαν ότι το ήθελαν πολύ το ματς και με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (22π.-14ριμπ.-7 ασίστ την ώρα που όλη η ομάδα είχε 14) και Γιώργο Παπαγιάννη (15π.-10ριμπ) να κάνουν νταμπλ-ντάμπλ η επικράτηση ήρθε δίνοντας ένα πανηγυρικό τόνο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Πλέον αύριο (2/8, 21.15) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στον μεγάλο τελικό!

Στο άλλο παιχνίδι των ημιτελικών η Τουρκία για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό χρειάστηκε να κερδίσει με 82-77 την Βοσνία αφού πρώτα κάλυψε μία διαφορά που έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους (43-26 στο δεύτερο δεκάλεπτο)! Οι Τούρκοι με ολική αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσαν να ρίξουν στο καναβάτσο τους Βόσνιους.

Θυμηθείτε το live του αγώνα

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν τρακαρισμένες από την σημασία του αποτελέσματος. Ένας αργός ρυθμός κυριαρχούσε στο ματς και οι δύο ομάδες επιχειρούσαν πολλά σουτ προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο τα τρίποντα ήταν 2/9 για την Ελλάδα και 2/7 για τους Λιθουανούς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν μπροστά στο σκορ κι αυτό το όφειλε κατά κύριο λόγο στον Παπαγιάννη, η παρουσία του οποίου δέσποζε κάτω από τα δύο καλάθια. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού σε πολλές φάσεις μπορούσε να αναχαιτισθεί μόνο με φάουλ κάτι που δημιούργησε πονοκεφάλους στον Στομπέργκας. Η ελληνική υπεροχή δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε κάποια διαφορά ασφαλείας κι έτσι με τον Εκόντας να βρίσκει τρόπους να σκοράρει μέσα από το ζωγραφιστό το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 29-27.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, είχε ελληνική αύρα. Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να είναι χάρμα ιδέσθαι, τον Παπαγιάννη να συνεχίζει να κυριαρχεί στα καλάθια, τον Μουράτο να "τρώει σίδερα" στην άμυνα και τον Δίπλαρο να σκοράρει όποτε χρειάζεται η Ελλάδα άνοιξε το ρυθμό του παιχνιδιού κάτι που είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Η ελληνική ομάδα παρά την αντίσταση που προσπάθησε να προβάλει η Λιθουανία με τους Μπελιάουσκας και Σεντεκέρσκις τελικά κατάφερε να κερδίσει και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58.

Ελλάδα: Λούντζης 8, Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς 1, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος 5, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 9, Σκορδάς, Παπαγιάννης 15 (με 10 ριμπάουντ), Χαραλαμπόπουλος 22 (με 14 ριμπάουντ).

Λιθουανία: Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 19, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 7, Σεντεκέρσκις 13 (με 15 ριμπάουντ), Ματσιούλις 2, Βάρνας 2, Εκόντας 5, Μπιρούτις 10, Γκαλινάουσκας, Μπερούτσκα, Σβαμπάρις.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ