ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Ισραήλ 76-54

Ελλάδα - Ισραήλ 76-54
PAUL VALENTIN, PICTORIAL

Η Εθνική Νέων Γυναικών επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών, επικρατώντας του Ισραήλ με 76-54. "Καθάρισε" από νωρίς το παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στην Ελένη Καφαντάρη να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής.

Την τρίτης της νίκη σε πέντε αναμετρήσεις πέτυχε σήμερα (7/7) η Εθνική Νέων Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε του Ισραήλ (76-54) και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για επιστροφή στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η "γαλανόλευκη" πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επικράτηση.

Πρώτη σκόρερ για την Εθνική ομάδα αναδείχθηκε η Ελεάνα Χριστινάκη, την ώρα που δέκα από τις δώδεκα παίκτριες σκόραραν απέναντι στο Ισραήλ. Επόμενος αντίπαλος είναι αύριο (8/7, 19:30) το Μαυροβούνιο.

Μετά το τέλος του αγώνα η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελένη Καφαντάρη τόνισε: " Είχαμε καλή παρουσία σε όλους τους τομείς και ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένες για το τι θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το ματς. Η άμυνά μας ήταν πολύ αποτελεσματική. Πιέσαμε, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και επιτέλους βάλαμε και τα τρίποντα που θέλαμε. Βοήθησαν όλα τα κορίτσια, έδωσα χρόνο συμμετοχής και στις 12 αθλήτριες για να υπάρχει μια ξεκούραση, καθώς αύριο ακολουθεί το δύσκολο ματς με το Μαυροβούνιο που πρέπει να κερδίσουμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, επειδή μας το επέτρεψε η εξέλιξη του αγώνα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και διάφορα σχήματα ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης".

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 32-23, 62-32, 76-54.

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμάτη 8 (2), Εμμανουηλίδου 4 (1), Καλημέρη 4, Κυρατζή 6 (2), Γούναρη 6 (2), Χριστινάκη 21, Νάστου, Αγγελίδου 11 (1), Νίξινα, Φασούλα 8, Καραμπάτσα 1, Λούκα 7.

ΙΣΡΑΗΛ: Πόρατ 8, Αμπράμοφ, Γιάκοφ 7 (1), Γκαλίλι 2, Τούλμαν, Λέβι 6, Μπάνετ 7 (1), Λεβ 4, Ζελιβράνσκι, Ράμπερ 13, Γιζτσάκι, Πέις 7 (1).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ