ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δικαιουλάκος: "Δεν ξέρω αν υπάρχει αύριο!"

Δικαιουλάκος: "Δεν ξέρω αν υπάρχει αύριο!"
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, εκφράζει μέσω του Sport24.gr τον προβληματισμό του για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ και μιλάει για τη... διαφορά που στέρησε την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket.

H παρουσία στο Eurobasket κρίνεται τουλάχιστον πετυχημένη για την Εθνική που έφτασε ως τις 12 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και απέδειξε ότι το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ διαθέτει καρδιά, ψυχή και θέληση να πετύχει, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η πορεία θα ήταν ακόμη καλύτερη μάλιστα, αν δεν γινόταν το μοιραίο λάθος με τη διαφορά που χρειαζόταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τελευταίο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο . Ό,τι έγινε, έγινε όμως. Κι αυτό δεν αλλάζει.

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος μίλησε στο Sport24.gr για την πορεία της Εθνικής Γυναικών στο Eurobasket και τον άδοξο αποκλεισμό από τη συνέχεια. Αναφέρθηκε στο μέλλον του γυναικείου μπάσκετ που δεν είναι ακριβώς ευοίωνο, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΚ με αφορμή τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά .

- Το Eurobasket 2015 ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στον β' γύρο του τουρνουά και την... παρ' ολίγο πρόκριση στα προημιτελικά. Τι πρόσημο βάζεις;

"Νομίζω ότι το πρόσημο το έβαλαν τα ίδια τα κορίτσια, με την εικόνα που έβγαλαν όλες αυτές τις μέρες. Πρώτη φορά βλέπω ομάδα να μένει εκτός οκτάδας από ένα μεγάλο τουρνουά και να βρίσκει τόση θετική ανταπόκριση για την προσπάθειά της! Η Εθνική Γυναικών έχει μεγάλη καρδιά και τεράστιο ταλέντο, είναι μια ομάδα που συγκίνησε με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Τα κορίτσια έδωσαν και την ψυχή τους κι αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους στον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όταν πανηγύριζαν κάθε... ριμπάουντ και εμψύχωναν τις συμπαίκτριές τους!".

- Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον επετεύχθη ο αρχικός στόχος;

"Δεν είχαμε κανένα στόχο! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δεν υπήρχε κάτι δεδομένο ως στόχος. Ξέραμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλές ομάδες και, ταυτόχρονα, να χάσουμε από κάποιες άλλες. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα κάνουμε αυτό, ή θα πετύχουμε κάτι άλλο. Πήγαμε στο Eurobasket χωρίς άγχος, για να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Είχαμε δουλέψει στις ελλείψεις και τα προβλήματά μας, κυρίως όμως είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας".

- Το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ απέδειξε ότι, τουλάχιστον, έχει παρόν. Μέλλον υπάρχει;

"Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Συνήθως λέμε ότι η εκάστοτε Εθνική ομάδα είναι ο καθρέφτης του μπάσκετ στη χώρα. Στην περίπτωση της Εθνικής Γυναικών, τα όσα έχει πετύχει στις τελευταίες διοργανώσεις δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Σε καμία περίπτωση. Με βάση αυτό, δεν ξέρω αν υπάρχει αύριο ή... μεθαύριο! Πρέπει να γίνουν πολλά και να αλλάξουν περισσότερα. Άλλες φορές υπάρχει υπάρχει διάθεση, κάποιες άλλες όχι. Είναι δεδομένο ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια κρίση, την οποία όμως πρέπει να εκμεταλλευτούμε έξυπνα".

- Εσύ από την πλευρά σου, εισπράττεις διάθεση;

"Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που η Εθνική είχε αξιοπρόσεκτη πορεία, είπαμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Το ίδιο και το 2009, με την πέμπτη θέση στο Eurobasket της Λετονίας. Το ίδιο και μετά το Eurocup του Αθηναϊκού! Κατά διαστήματα έγιναν κάποιες κινήσεις, όμως όχι οργανωμένες. Τώρα συνέπεσε και η κρίση, επομένως η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη".

- Τι κρατάς και τι πετάς από αυτό το Eurobasket;

"Δεν είναι ανάγκη να βγεις πρώτος, για να νιώθεις χρυσός! Πραγματικά, αυτό που έζησα με τα κορίτσια με έκανε να νιώθω σαν να κερδίσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Αυτά που μας «δένουν», οι διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι, ακριβώς, και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συνεργασία μας. Δεν πετάω τίποτα, κρατάω μόνο τα καλά και τις όμορφες στιγμές".

- Πως κρίνεις το επίπεδο της διοργάνωσης που συμμετείχε η Εθνική;

"Νομίζω πως ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό Eurobasket, με δεδομένο ότι σχεδόν όλες οι ομάδες είχαν στο ρόστερ τους μια Αμερικανίδα σταρ. Αν θυμάμαι καλά, μόνο εμείς, η Λιθουανία και ίσως η Τσεχία δεν είχαμε κάποια Αμερικανίδα. Μάλιστα στο παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο παίξαμε απέναντι στην Ρόμπινσον. Ήταν η παίκτρια που είχα κλείσει στην Ναντέζντα, πριν αποχωρήσω για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Μάλιστα μου είπε: «Τώρα που ήλθα, εσύ φεύγεις;» (γέλια)".

- Η ΕΟΚ μπήκε σήμερα στη διαδικασία να απαντήσει στα όσα κατήγγειλαν οι παίκτριες της Εθνικής περί λάθος πληροφορίας που κόστισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Το σχόλιό σου;

"Θα το συζητήσω απευθείας με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, όταν με το καλό επιστρέψουν από το Ηράκλειο (σ.σ. για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19). Η απάντησή μου θα δοθεί εκεί. Ίσως βιάστηκαν να βγάλουν αυτή την ανακοίνωση. Ό,τι έχουμε να πούμε, θα το πούμε μεταξύ μας, χωρίς να μπούμε σε... πόλεμο δηλώσεων".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ