ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεύτερη σερί ήττα της Εθνικής Γυναικών από τη Σλοβακία

Δεύτερη σερί ήττα της Εθνικής Γυναικών από τη Σλοβακία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νέα φιλική ήττα για την Εθνική Γυναικών από την Σλοβακία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το EuroBasket.

Τη δεύτερη διαδοχική φιλική ήττα της γνώρισε η Εθνική Γυναικών από την Σλοβακία (81-79), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το EuroBasket. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε την Σλοβακία σε back to back αναμετρήσεις στο Λούτσενετς, κατάφερε να επιστρέψει από το -16 του α' μέρους, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Η αποστολή της "γαλανόλευκης" θα επιστρέψει πλέον στην Ελλάδα για να συνεχίσει το πρόγραμμα προπονήσεών της, ενώ τα επόμενα φιλικά της παιχνίδια είναι από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου στην Πάτρα. Πρώτη σκόρερ για την Εθνική Γυναικών ήταν η Εβίνα Μάλτση (21π., 6ριμπ.), με την Στέλλα Καλτσίδου (16π., 7ριμπ.) να την ακολουθεί. Τα πολλά λάθη όμως σε συνδυασμό με το πρόβλημα στη δημιουργία (13 ασίστ, 12 λάθη) "πλήγωσαν" την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: " Παρουσιάσαμε καλύτερη εικόνα σε σχέση το προηγούμενο φιλικό, αν εξαιρέσουμε το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου υπήρξε ένα μεγάλο "κενό" και η Σλοβακία κατάφερε και "άνοιξε" τη διαφορά. Στα θετικά είναι ότι καταφέραμε να επιστρέφουμε στον αγώνα και θα μπορούσαμε μάλιστα και να είχαμε κερδίσει, αν έβρισκε το στόχο το τρίποντο της Μάλτση στο τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο γενικά είχαμε καλύτερη εικόνα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα με θετικά συμπεράσματα, αλλά φυσικά έχουμε δουλειά ακόμα μπροστά μας. Είδαμε κάποια σημαντικά πράγματα και κυρίως τι θα πρέπει να βελτιώσουμε".

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κοιτούν η μία στα μάτια την άλλη και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 16-15. Η Ελλάδα προηγήθηκε για τελευταία φορά λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου (16-17), αλλά από το 22-19 (12') έχασε την επαφή με το σκορ με τη Σλοβακία να κάνει ένα 12-0 (34-19, 16’20’’). Ήταν το χειρότερο διάστημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο όμως, όπως μας έχει συνηθίσει δεν τα παράτησε.

Επέστρεψε, έκανε ένα σαφώς καλύτερο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας να πλησιάσει σταδιακά ως και στους έξι πόντους (49-43, 25’). Παρά το ότι η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να ξεφύγει για μία ακόμη φορά (69-53, 33'), οι Ελληνίδες διεθνείς και πάλι δεν το έβαλαν κάτω. Η αντεπίθεσή τους πραγματοποιήθηκε στην τέταρτη περίοδο, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στους δύο πόντους (76-74, 38') και ξανά ένα λεπτό αργότερα (79-77) με την Εβίνα Μάλτση να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και τη Σλοβακία να πηγαίνει στη γραμμή. Η Μάλτση οδήγησε και στο 80-79 με 18'' για το τέλος, η Σλαμόβα είχε 1/2 βολές για το 81-79, αλλά το τρίποντο στην εκπνοή από την αρχή της ελληνικής ομάδας δεν βρήκε το στόχο, με τη νίκη να μένει στις οικοδέσποινες.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 41-26, 61-51, 81-79.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Σβόμποντα): Πανελίκοβα 3, Οροζόβα 15 (3), Μπαλιντόβα 11 (1), Γιουρτσένκοβα 2, Νινουχάλοβα 13, Ζίρκοβα 11, Ντουντάσοβα 9 (2), Θέινερ 2, Ρουτζίτσκοβα 6, Κοβατσίκοβα 2, Σλαμοβά 7 (1).

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Έιβερι, Μάλτση 21 (3/11 τρίπ., 6 ριμπ.), Σωτηρίου, Σπανού 9, Καλτσίδου 16 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Σταμολάμπρου 2, Σταμάτη 8 (2), Σπυριδοπούλου 2, Νικολοπούλου 6, Κοσμά 6 (2), Χριστινάκη 5 (1), Δίελα, Φασούλα 4.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ