ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Αυτοκτόνησε" η Εθνική Νέων Γυναικών

"Αυτοκτόνησε" η Εθνική Νέων Γυναικών

Η Εθνική Νέων Γυναικών έχασε δικό της παιχνίδι απέναντι στη Σουηδία (63-58) για το Πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας και πλέον χρειάζεται δύο νίκες στις επόμενες ισάριθμες αναμετρήσεις για να μην υποβιβαστεί στη Β' Κατηγορία.

Κρίμα κι άδικο! Η Εθνική Νέων Γυναικών έχασε τεράστια ευκαιρία να εξασφαλίσει μια ώρα αρχύτερα την παραμονή της στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πορτογαλία, αφού ηττήθηκε από τη Σουηδία (63-58).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον έλεγχο του ρυθμού μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέρρευσε, δίνοντας το δικαίωμα στη Σουηδία να ανακάμψει και, εν τέλει, να πετύχει την ανατροπή. Μέσα σε όλα, η Μαριέλλα Φασούλα έχασε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αφού αστόχησε σε δεξί χουκ στα 5'' για το τέλος, κι ενώ η Ελλάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο πόντους.

Ήταν παρόλ' αυτά η πρώτη σκόρερ της "γαλανόλευκης" (με 22π.), με την Ελεάννα Χριστινάκη να την ακολουθεί (18π.). Παρεμπιπτόντως, η Εθνική Νέων Γυναικών δεν βρήκε τον στόχο από τα 6μ75 (0/14).

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα είδε το +7 (40-47) της τρίτης περιόδου να μετατρέπεται σε -6 (55-49) στο 36'45'' και παρά το γεγονός πως εν συνεχεία βρήκε, προς στιγμήν, τον τρόπο να ξαναπάρει το προβάδισμα (55-56 στο 37'11''), εν τούτοις δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα σήμαινε την εξασφάλιση της παραμονής στην Α' Κατηγορία από σήμερα (15/7).

Τι χρειάζεται πλέον; Να κάνει το 2/2 στα εναπομείναντα παιχνίδια για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β' Κατηγορία και τα δάκρυα που συνόδευσαν το τέλος της αποψινής αναμέτρησης να μην... ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Αντίπαλος στον πρώτο "τελικό" θα είναι ο ηττημένος της αναμέτρησης ανάμεσα σε Γερμανία και Ολλανδία.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 27-37, 40-47, 63-58.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Άστρομ 8, Στερν, Λούντκβιστ 10 (2), Κάμπερ, Ρόζενταλ 19 (3), Άντερσον 5, Σιόμπεργκ, Λιούντγκρεν 16 (2), Κάντζι 5.

ΕΛΛΑΔΑ (Καφαντάρη): Κυλαζίδου, Γεροστέργιου, Σταμάτη 2, Παυλοπούλου 6, Χριστινάκη 18, Νίξινα 4, Φασούλα 22 (10/17 δίπ.), Καραμπάτσα 4, Λούκα 2.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ