ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθηναίου: ''Η χαρά είναι διπλή''

Αθηναίου: ''Η χαρά είναι διπλή''

Πώς βιώνει την πρώτη του προετοιμασία με την Εθνική ομάδα κι, εν πάσει περιπτώσει, τι θα σημαίνει ενδεχόμενη κλήση του στην τελική 12άδα της Ελλάδας ενόψει World Cup; Ο ρούκι Γιάννης Αθηναίου στο Sport24.

Αποστολή στο Καρπενήσι, Γιάννης Σταυρουλάκης

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπέρτατη πρόκληση. Να επιστρέψει στη ζώνη των μεταλλίων σε διεθνή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το Ευρωμπάσκετ 2009.

Το αυτό ισχύει και για τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος έζησε μια ''γεμάτη'' χρονιά με τον Άρη και την κλήση του στην Αρμάνι Μιλάνο. Πλέον έχει μπροστά του μια νέα αποστολή. Να βρεθεί στις τελικές επιλογές του Φώτη Κατσικάρη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Τι θα σημαίνει, όμως, ενδεχόμενη κλήση του στη 12άδα; Ο ίδιος δίνει την απάντηση...

Από τον Άρη και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στην Αρμάνι Μιλάνο και την κλήση σου στην Εθνική Ανδρών ενόψει World Cup. Γεμάτη χρονιά, έτσι

''Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι μου πήρε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσω όλα αυτά που έγιναν φέτος όμως πάνω απ όλα είμαι χαρούμενος που είχα την υγειά μου όλη τη χρονιά και κατάφερα να πραγματοποιήσω κάποιους στόχους που είχα βάλει. Είμαι, επίσης, διπλά χαρούμενος που έκλεισε, ή αν θες που αρχίζει, έτσι η χρονιά με μια κλήση στην Εθνική ομάδα! Πραγματικά θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο γεγονός για έναν αθλητή. Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο Καρπενήσι είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας και την ομάδα αυτή. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό''.

Τι σε κάνει να είσαι αισιόδοξος με βάση όσα έχεις δει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία;

''Έχουμε τρεις μέρες που ξεκινήσαμε την προετοιμασία αλλά θεωρώ πως μέρα με τη μέρα το πρόγραμμα θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Οι προπονητές θα ζητάνε περισσότερη συγκέντρωση σε όλα τα πράγματα ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όποιος έρχεται εδώ ξέρει ότι δεν υπάρχει χαλαρότητα. Οι ρυθμοί είναι ακριβώς ίδιοι σαν να συμμετέχεις στην προετοιμασία της ομάδας σου όμως υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο αφού παίζεις για τη χώρα σου''.

Τι σου λένε οι παλαιότεροι; Είχες… ιδιαίτερη υποδοχή ως ρούκι στην Εθνική ομάδα;

''Εντάξει, είναι λίγο πιο χαλαροί μαζί μου γιατί δε είμαι από τους πιο μικρούς. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι την έχω γλιτώσει (γέλια). Γενικώς θεωρώ ότι το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό αφού όλα τα παιδιά είναι τρομεροί χαρακτήρες εκτός από σπουδαίου αθλητές και αυτό είναι το πιο σημαντικό''.

Αθηναίου: ''Η χαρά είναι διπλή''


Ο ''παλιός'' Νίκος Ζήσης υποδέχτηκε στην Εθνική τον Γιάννη Αθηναίου

Μπορούμε να αισιοδοξούμε για κάτι καλό στα γήπεδα της Ισπανίας;

''Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στις προπονήσεις…. Οι προπονητές μας είναι κατάλληλοι για να προετοιμάσουν την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να δούμε, όπως είπες κι εσύ, αν τελικά μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό''.

Είσαι ρούκι στην Εθνική ομάδα. Ισχύει αυτό που λένε όλοι οι παίκτες, παλαιότεροι και νέοι, που περνούν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα; Ότι δηλαδή η ελληνική ομάδα είναι οικογένεια.

''Ναι, ισχύει πραγματικά! Όπως σου είπα και πριν, όλα τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Είμαστε όλοι μαζί, θα κάνουμε την πλάκα μας όλοι μαζί… Το καλό κλίμα είναι το μυστικό που κάνει τη διαφορά στις ομάδες. Ευτυχώς το έχω συναντήσει σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί μέχρι στιγμής και αυτό είναι το πιο σημαντικό''.

Τι θα σημαίνει ενδεχόμενη κλήση σου στην τελική 12άδα της Εθνικής ομάδας ενόψει World Cup;

''Για μένα, αυτό θα αποτελεί την επίτευξη ενός τεράστια στόχου. Πραγματικά αν γίνει αυτό, είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά μαζί θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε αυτό το Μουντομπάσκετ''.

Πως ζεις αυτές τις στιγμές στο Καρπενήσι ως πρωτάρης με την Εθνική Ανδρών;

''Είναι πολύ σημαντικό το ότι βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε τόσο καλούς και σπουδαίους αθλητές και προπονητές. Αποτελεί μια δικαίωση όλης της προσπάθειας που έκανα τη χρονιά που πέρασε. Προσπαθώ να εγκλιματιστώ και να είμαι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση μέσα από τις προπονήσεις, σε όσα ζητούν οι προπονητές. Όλα τα παιδιά μας βοηθούν με κάθε τρόπο ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι''.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ