ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθηναίου: "Νιώθουμε την ευθύνη, πάντα υπάρχει πίεση"

Αθηναίου: "Νιώθουμε την ευθύνη, πάντα υπάρχει πίεση"

Ο διεθνής γκαρντ Γιάννης Αθηναίου μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, στη Media Day της Εθνικής ομάδας εν όψει των αγώνων με τη Μεγάλη Βρετανία, την Παρασκευή (24/11) στο Λέστερ και το Ισραήλ τη Δευτέρα (27/11) στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για το αν έχουν μία μεγαλύτερη ευθύνη οι πιο έμπειροι παίκτες, όπως αυτός, ο Μπουρούσης, ο Σάκοτα και ο Μαυροειδής: «Από τη στιγμή που είμαστε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, σίγουρα υπάρχει μία ευθύνη παραπάνω για να δώσουμε σε όλους που βρίσκονται εδώ, τι σημαίνει Εθνική ομάδα. Ωστόσο, όλα τα παιδιά ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου και να πετυχαίνεις τους στόχους, αφού έχουν αγωνιστεί και στα μικρότερα κλιμάκια των Εθνικών. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνουμε ένα καλό σύνολο, όσο αυτό μπορεί να συμβεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, για να είμαστε έτοιμοι στα δύο παιχνίδια που θα δώσουμε. Σίγουρα, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και κυρίως θα το κάνουν οι προπονητές που είναι αρμόδιο σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Για τις απουσίες αρκετών παικτών, λόγω της EuroLeague και του ΝΒΑ: «Ακόμα και για εμάς είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση. Η Εθνική είναι Εθνική, είτε παίζει o Γιάννης (σ. σ. Αντετοκούνμπο), είτε οποιοσδήποτε άλλος. Πάντα έχουμε στόχο τη νίκη και όλοι όσοι είμαστε εδώ θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε.

Πάντως, υπάρχει αρκετή εμπειρία στην ομάδα. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε τις δύο νίκες στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Είναι λίγος ο χρόνος της προετοιμασίας και είναι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, καθένας κουβαλάει τις δικές του νοοτροπίες και φιλοσοφίες από την ομάδα του, οπότε θα είναι λάθος να προσπαθήσουμε να μάθουμε απολύτως ο ένας τον άλλον. Εμείς θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι, τηρουμένων των αναλογιών».

Για το αν η Μεγάλη Βρετανία είναι πιο έτοιμη: «Μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά από εκεί και πέρα, όλα τα παιδιά έχουν την εμπειρία και την ικανότητα για να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία των προπονητών, όσο γίνεται πιο γρήγορα και να εμφανιστούμε δυνατοί και στα δύο παιχνίδια».

Για το αν νιώθουν πίεση: «Με την καλή έννοια την πίεση την αισθάνεσαι κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο. Δεν είναι κάτι διαφορετικό τώρα. Απλά υπάρχει μία έξτρα πίεση, διότι εκπροσωπούμε ένα ολόκληρο έθνος, αλλά και πάλι είναι με την καλή έννοια, για να βγει κάτι καλό στο τέλος».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ