ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αντετοκούνμπο: "Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά..."

Αντετοκούνμπο: "Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά..."
EUROKINISSI

O Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε και πάλι την θέλησή του να ενισχύσει τις προσπάθειες της Εθνικής Ελλάδας, αλλά τόνισε και τις υποχρεώσεις που έχει στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε στο Eurobasket του 2017, αλλά το κεφάλαιο της Εθνικής Ελλάδας δεν κλείνει για τον ίδιο, όπως φρόντισε να υπενθυμίσει για ακόμη μία φορά.

Ο φόργουορντ των Μπακς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Gazzeta dello Sport", μίλησε για την επίσημη αγαπημένη και δεν έκρυψε την θέληση του να την βοηθήσει μελλοντικά, αλλά επισήμανε πως την συγκεκριμένη περίοδο είναι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις που έχει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

"Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά πρέπει να έχω στο μυαλό μου και τις προσδοκίες που υπάρχουν εδώ (σ.σ. τις ΗΠΑ). Σίγουρα αυτή την στιγμή σκέφτομαι άλλα πράγματα, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσω", δήλωσε ο "Greek Freak".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βασικός στο All Star Game και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους λέγοντας πως "τους ευχαριστώ για την διαρκή στήριξή τους", ενώ ρωτήθηκε και για το αν στους στόχους του είναι να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του μαγικού κόσμου:

" Δεν το σκέφτομαι πολύ. Πρέπει να βελτιωθώ πολύ. Χαίρομαι που αυτό αναφέρεται, αλλά ο μοναδικός μου στόχος αυτή την στιγμή είναι η βελτίωση, τόσο η προσωπική, όσο και της ομάδας. Περάσαμε μία περίοδο που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποιες ήττες, οπότε πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να προχωρήσουμε".

Όσον αφορά τα στοιχεία στο παιχνίδι του που πρέπει να βελτιώσει, παρατήρησε πως " κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρω ρυθμό και αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου, ώστε να πάρουν καλά σουτ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσω. Επίσης πρέπει να δουλέψω περισσότερο στις διεισδύσεις και να προσπαθώ συνεχώς να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου. Επίσης, προπονούμαι περισσότερο στα σουτ τριών πόντων. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το σημείο της καριέρας μου".

Ποιο, όμως, είναι το μυστικό της επιτυχίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο; "Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που κάνει ξεχωριστό το παιχνίδι μου. Το κλειδί είναι στο να προσπαθείς να είσαι πλήρης τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Ένας παίκτης δεν γίνεται να νικήσει μόνος του, για να πετύχεις πρέπει όλη η ομάδα να κάνει το καθήκον της".

Σχετικά με τον ηγετικό ρόλο που έχει στην ομάδα του, τόνισε: " Έχω ξεκάθαρες ευθύνες τόσο ως παίκτης, όσο και ως προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο πως ο προπονητής ζητάει συνεχώς να ακούει την φωνή μου στο γήπεδο. Έχω συνηθίσει την πίεση των αντιπάλων που αλλάζουν τουλάχιστον τέσσερις παίκτες στο μαρκάρισμα μου, ώστε να πιέσουν περισσότερο. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια δεν με νοιάζει".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όμως, δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στους Μπακς: "Πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να επικεντρωθούμε στους επόμενους τρεις μήνες της regular season, ώστε να είμαστε στα playoffs. Πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ