ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αντετοκούνμπο: "Δεν είμαι ο εαυτός μου με χαλινάρι!"

Αντετοκούνμπο: "Δεν είμαι ο εαυτός μου με χαλινάρι!"

Ο Φώτης Κατσικάρης εξήγησε ότι η Εθνική θα "χτιστεί" πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς τον προορίζουν για franchise player ωστόσο ο Giannis εξηγεί στο Sport24.gr ότι η ελληνική ομάδα είναι γεμάτη ηγέτες!

To "δεν θα μπορούσα να λείψω από το πλευρό σου, θα είμαι εκεί για σένα" με το οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενημέρωσε ότι θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά ήλθε σαν... ανακούφιση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που στήριζε πολλά στην απόφασή του.

Ο "Κούνμπο" θα φορέσει και φέτος την φανέλα με το εθνόσημο αφού θα ηγηθεί της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο (4-9 Ιουλίου), έχοντας την υπέρτατη πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Giannis μιλάει στο Sport24.gr για τον μεγάλο στόχο της επίσημης αγαπημένης και παραδέχεται ότι πολλές φορές αισθάνεται μια ταχύτητα πάνω από τους συμπαίκτες του στην ελληνική ομάδα.

Ο Φώτης Κατσικάρης εξήγησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ότι η Εθνική θα "χτιστεί" πάνω σου ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς σε προορίζουν για μελλοντικό franchise player τους. Νιώθεις σταρ της Εθνικής ομάδας;

"Όχι, σε καμία περίπτωση! Σίγουρα έχω έναν αναβαθμισμένο ρόλο φέτος, βλέπω ότι η μπάλα περνάει περισσότερο από τα χέρια μου ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι έχω καλούς συμπαίκτες που με βοηθούν πολύ και με κάνουν να νιώθω άνετα. Είναι δύσκολο να δώσεις το... ελεύθερο σε ένα παιδί 21 ετών να γίνει ηγέτης. Ρίξτε, όμως, μια ματιά στην Εθνική. Ο Καλάθης είναι ηγέτης στην ομάδα του, ο Μπουρούσης το ίδιο. Στους Μπακς υπάρχουν 2-3 ηγέτες ενώ εδώ έχουμε πολλά παιδιά που έχουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους και θα βγουν μπροστά στα δύσκολα. Προσωπικά, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο μας!".

Ευχαριστώ Σπανούλη και Ζήση

Πως βιώνεις το παιχνίδι και τις αλλαγές σε διεθνές επίπεδο;

"Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το μπάσκετ στην Αμερική είναι πιο ελεύθερο αφού μπορείς να πάρεις την μπάλα και να τρέξεις στο γήπεδο. Εδώ τα πράγματα είναι περισσότερο στρατηγική. Στο ΝΒΑ υπάρχει, επίσης, σετ παιχνίδι και στρατηγική όμως το μπάσκετ είναι πολύ πιο ελεύθερο και μπορείς να κάνεις λάθη. Εδώ το κάθε λάθος μπορεί να σου κοστίσει! Ειδικά σε μια διοργάνωση που κρίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Αντετοκούνμπο: "Δεν είμαι ο εαυτός μου με χαλινάρι!"

Ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε πέρσι από την Εθνική ενώ ο Νίκος Ζήσης έγραψε φέτος τον επίλογο. Πως έζησες τη συνεργασία μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια;

"Αυτά τα παιδιά έκαναν τρομερά πράγματα για την Εθνική. Έζησα την ομάδα με τον Ζήση και τον Σπανούλη, έμαθα από αυτούς και θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου! Ο Ζήσης με είχε πάρει από κοντά την πρώτη χρονιά μου στην Εθνική και ο Σπανούλης τη δεύτερη. Πλέον ήλθε ο καιρός να βγουν μπροστά νέα παιδιά όπως ο Θανάσης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Τάιλερ (σ.σ. Ντόρσεϊ) και ο Παπαπέτρου".

Φέτος θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις μαζί με τον αδελφό σου με στόχο την πρόκριση στο Ρίο.

"Πάντα περίμενα αυτή τη στιγμή! Να παίξω, δηλαδή, μαζί με τον Θανάση στην Εθνική ομάδα. Είναι τρομερό συναίσθημα! Αν, μάλιστα, καταφέρουμε και πάμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχοντας τον αδελφό μου δίπλα μου, πιστεύω θα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να μου συμβεί!".

Ο Κιντ με εμπιστεύτηκε

Πως έζησες την αλλαγή θέσης στο Μιλγουόκι και το γεγονός ότι έπαιξες σαν πλέι-μέικερ;

"Ήταν μια καλή αλλαγή. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Τζέισον Κιντ με εμπιστεύτηκε. Αυτό είναι πολύ καλό για τη ψυχολογία, το να σε στηρίζει, δηλαδή, ο προπονητής σου αφού έτσι κάνεις πιο εύκολα τη δουλειά. Ήταν εύκολη αυτή η μετάβαση. Όταν έπαιζα πλέι-μέικερ στο Μιλγουόκι, ο ρυθμός μας ανέβαινε πολύ, κάναμε γρήγορες επιθέσεις και φτάναμε στη γραμμή του τριπόντου στα 20". Αυτό άρεσε πολύ στον κόουτς, ο οποίος είναι στο top-5 των κορυφαίων γκαρντ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και μου έδωσε σημαντικές συμβουλές".

Αντετοκούνμπο: "Δεν είμαι ο εαυτός μου με χαλινάρι!"

Αισθάνεσαι ότι είσαι μια ταχύτητα πάνω από τους συμπαίκτες σου στην Εθνική;

"Ναι, το αισθάνομαι! Κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο κόουτς μου είχε πει να κατεβάσω ταχύτητα. Έχω μάθει να παίζω γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο θα ανέβουν και τα υπόλοιπα παιδιά! Δεν είμαι ο εαυτός μου με χαλινάρι... (γέλια) ".

Greek Freak: Δείτε τo νέο σχέδιο των Hoopshirts

Τα εντυπωσιακά καρφώματα του Αντετοκούνμπο με τη Σερβία



TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ