ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγραβάνης: "Δεν υπάρχει ταβάνι γι αυτή την ομάδα"

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο Sport24.gr για την εξέλιξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, αλλά και το γεγονός πως η "γαλανόλευκη" δεν οριοθετεί τους στόχους της.

Μετά το (πολύ) τρέξιμο στο Καρπενήσι, σειρά έχει η επιμονή στο κομμάτι της τακτικής για την Εθνική Ανδρών, η οποία συνεχίζει την προετοιμασία της στο ΟΑΚΑ. Στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης έγινε μάλιστα η Media Day, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να μιλά στο Sport24.gr και να εξηγεί πως " δεν υπάρχει ταβάνι για αυτή την ομάδα. Στόχος είναι να διαχειριστούμε την πίεση".

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της προετοιμασίας, ο 24χρονος φόργουορντ τόνισε πως " στόχος ήταν να βρούμε πάλι τους ρυθμούς μας στο Καρπενήσι, πλέον θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο γήπεδο. Είχε αρκετό τρέξιμο στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά αυτό ήταν αναγκαίο. Έχουμε κάνει αρκετή τακτική γενικά, κάθε μέρα θα βελτιώνουμε τα στοιχεία μας", για να προσθέσει αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής Ανδρών:

" Όταν έχεις τόσο αθλητικά παιδιά και τέτοια κορμιά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παίξεις γρήγορο μπάσκετ. Αμυντικά τώρα, το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι οι περισσότεροι μπορούν να αμυνθούν σε όλες τις θέσεις. Αυτό μετράει πολύ. Στόχος είναι να είμαστε πολύ σκληροί στην άμυνα. Όλοι οραματιζόμαστε πως γύρω από τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) θα παίξουμε γρήγορα και ωραία, χωρίς βιασύνη βέβαια, με σκληρή άμυνα και διάθεση για αιφνιδιασμούς. Θέλουμε να είμαστε μια σκληρή ομάδα".

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου συμφώνησε πως " η ομάδα είναι υπερπλήρης, έχει πολύ ταλέντο. Είμαστε πολύ αθλητική ως ομάδα, μπορούμε να παίξουμε σε υψηλού επιπέδου τέμπο, κι εκεί πρέπει να επενδύσουμε. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν σε δύο θέσεις, οι περισσότεροι είμαστε διπλοθεσίτες. Αυτό είναι σημαντικό για τον κόουτς, να αλλάξει τη σύνθεση και να διαφοροποιήσει τις καταστάσεις στο παρκέ. Συμφωνούμε όλοι ότι μας ταιριάζει να παίξουμε γρήγορα, βάσει του ρόστερ", για να καταλήξει αναφορικά με τους στόχους της Εθνικής Ανδρών: " Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Πρέπει να κρατάμε την μπάλα χαμηλά και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να τα δώσουμε όλα στο EuroBasket. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια τώρα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ