ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγραβάνης: "Ανεπίτρεπτο να είμαστε στο -15 στο α' δεκάλεπτο κάθε φορά"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÅËËÁÄÁÓ / EUROBASKET 2017 / GREECE TRAINING (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÅËËÁÄÁÓ / EUROBASKET 2017 / GREECE TRAINING (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Αγραβάνης υποστήριξε πως είναι ανεπίτρεπτο η Εθνική να είναι διαρκώς στο -15 στο πρώτο δεκάλεπτο των αγώνων, τονίζοντας πως οι διεθνείς θα πρέπει να πάψουν να αδικούν τον εαυτό τους.

Η Εθνική πραγματοποίησε ακόμα μία μέτρια εμφάνιση, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα με 89-77 απ' τη Φινλανδία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Πλέον, η ομάδα του Κώστα Μίσσα θα πρέπει να νικήσει την Πολωνία προκειμένου να πάρει την πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και υποστήριξε πως είναι ανεπίτρεπτο η Εθνική να βρίσκεται 15 πόντους πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο των αγώνων. Παράλληλα, ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού τόνισε πως οι διεθνείς θα πρέπει να πάψουν να αδικούν τον εαυτό τους.

"Αδικήσαμε τους εαυτούς μας, κάναμε πολύ άσχημο ξεκίνημα. Είναι ανεπίτρεπτο να είμαστε στο -15 στο α' δεκάλεπτο κάθε φορά. Αύριο έχουμε μπροστά μας έναν τελικό. Δεν γίνεται να κάνουμε κάτι άλλο, αδικούμε τους εαυτούς μας. Πρέπει αύριο να πάρουμε τη νίκη, ό,τι κι αν γίνει.

Είναι καθαρά θέμα άγχους και ετοιμότητας, δεν γίνεται να ξεκινάς με 1/8 σουτ και 1/4 βολές. Δεν γίνεται να επιτρέπεις αυτό το πράγμα στον εαυτό σου. Δεν γίνεται να είναι αυτή η εικόνα της Εθνικής Ομάδας. Αρχής γενομένης από αύριο, πρέπει να αντιδράσουμε.

Όποιος πιέζεται με τις απαιτήσεις που υπάρχουν, δεν κάνει. Δεν γίνεται να φτάνουμε στο -20 για να ξεκινήσουμε να παίζουμε. Αύριο πρέπει να παίξουμε στο φουλ, από την αρχή.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε, τα σκριν, τα ριμπάουντ, τις έξτρα πάσες. Το ξεχνάμε τώρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αύριο

Η Πολωνία είναι μια καλή ομάδα, είδαμε ότι σήμερα λίγο έλειψε να κερδίσει τη Γαλλία. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα όμως, θα ξαναπώ ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Αν είμαστε μαζί, σε άμυνα και επίθεση, θα έχουμε καλύτερη παρουσία και θα κερδίσουμε. Θα πούμε μεταξύ μας "άντε να κερδίσουμε ένα ματς, ένα παιχνίδι πρέπει να πάρουμε". Πρέπει να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας, πρέπει να επανέλθουμε και να παίξουμε καλύτερα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ