ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγραβάνης: "Ακούστηκαν υπερβολές που μας έδωσαν έξτρα κίνητρο"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÅËËÁÄÁÓ / EUROBASKET 2017 / GREECE TRAINING (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÅËËÁÄÁÓ / EUROBASKET 2017 / GREECE TRAINING (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Δημήτρης Αγραβάνης τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του στην Εθνική Ανδρών είχαν πεισμώσει από αυτά που γράφονταν για αυτούς και αυτό λειτούργησε ως έξτρα κίνητρο στον αγώνα με την Λιθουανία.

Έπειτα από περιπέτειες, η Εθνική Ανδρών βρίσκεται πλέον πανάξια στα προημιτελικά του Eurobasket 2017 χάρη στον θρίαμβο επί της Λιθουανίας. Ένας θρίαμβος για τον οποίο σύμφωνα με τον Δημήτρη Αγραβάνη έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι πολύς κόσμος είχε ξεγράψει την ομάδα στην φάση των ομίλων, με σειρά δημοσιευμάτων να καταφέρεται εναντίον της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του διεθνή φόργουορντ, όπως δημοσιεύτηκε στο σάιτ της ΕΟΚ:

- Τελικά αυτή η πρόκριση είναι θρίαμβος, είναι απλά μια αξοσημείωτη επιτυχία ή, είναι απλά ένας μίνιμουμ στόχος;

"Κάπου στη μέση όλων αυτών βρίσκεται η αλήθεια. Είχαμε πεισμώσει πολύ, τόσο από κάποιες δηλώσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και για τον κόουτς και για εμάς, αλλά και από κάποια σχόλια στο ξενοδοχείο, που μας έλεγαν ότι φέτος δεν έχουμε καλή ομάδα και δεν μπορούμε να ελπίζουμε. Ακούστηκαν υπερβολές που μας έδωσαν έξτρα κίνητρο, ξέραμε κι εμείς φυσικά ότι έπρεπε να βελτιωθούμε και τελικά πήραμε μια σημαντική νίκη, βρεθήκαμε στους "8" αλλά δε νομίζω ότι έχουμε κάνει κάτι σπουδαίο, και άλλες χρονιές πήγαινε η ομάδα μέχρι εκεί".

- Οι διαφορές στο παιχνίδι της ομάδας από το Ελσίνκι στην Πόλη είναι πολύ μεγάλες, δεν είναι απλά βήματα βελτίωσης. Ηρθε η φόρμα που αναζητούσατε στο σωστό σημείο;

"Ισως έπαιξε τον ρόλο του και ότι βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, νιώσαμε πια ότι όποια ήττα θα μας στείλει σπίτι. Είναι φανερό ότι σε κάθε φάση μπαίνουμε όλοι δυνατά, ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να παίξουμε είτε για ένα λεπτό είτε για όσο χρειαστεί και αυτό είναι το κλειδί. Ειδικά στο ματς με τους Λιθουανούς, το πήγαμε φάση με φάση και τελικά δείχνοντας αυτοσυγκέντρωση το νικήσαμε και σχετικά εύκολα".

- Δεδομένα υπήρχε πίεση, αλλά η ομάδα έδειξε τόσο προσηλωμένη που επιβεβαίωσε την φράση "δημιουργικό άγχος";

"Ναι, υπήρχε και μεγάλη, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα αυτή η ομάδα η πλειοψηφία των παικτών έχει μεγάλες εμπειρίες από πίεση υψηλότατου επιπέδου στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα και ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Εγιναν δημιουργικά το άγχος και η πίεση και γι' αυτό βγάλαμε τόση ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση και τόσο καλή λειτουργία και τελικά κερδίσαμε".

- Πλέον υπάρχει ξεκάθαρος στόχος διάκρισης, σαφώς θέλετε το αποτέλεσμα, αλλά δείχνετε και να χαίρεστε πια την εικόνα που βγάζετε στο παρκέ. Είναι έτσι;

"Ναι, αυτό φαίνεται, βγαίνει ότι όλοι όχι μόνο το χαιρόμαστε που πάντα ισχύει όταν είμαστε στην Εθνική και παίζουμε γι' αυτήν, αλλά απολαμβάνουμε και την εικόνα μας. Γι' αυτό άρχισαν να έρχονται και σημαντικά αποτελέσματα και μακάρι να συνεχιστούν σε ένα ακόμα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που έρχεται την Τετάρτη και για το οποίο πρέπει όλοι να είμαστε πανέτοιμοι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ