ΕΣΚΑΝΑ

Οι Σορώτος, Βαρδαβάς στο Sport24.gr

Οι Σορώτος, Βαρδαβάς στο Sport24.gr

Ο κόουτς του Εθνικού, Κώστας Σορώτος και ο παίκτης του Πρωτέα Βούλας, Κώστας Βαρδαβάς μίλησαν στο Sport24.gr για τον τελικό Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ.

Ο Εθνικός επικράτησε του Πρωτέα Βούλας (83-77) στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ, που διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό του Μοσχάτου, σε ένα πολύ παιχνίδι που αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για το άθλημα.

Ήταν η τυπική μάχη του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ. Από τη μια ο Εθνικός, πρωτοπόρος στην Β' Εθνική και από την άλλη ο Πρωτέας πρωτοπόρος της Β' ΕΣΚΑΝΑ. Ανάμεσα τους;

Τρεις ολόκληρες κατηγορίες. Κι όμως, η ομάδα της Βούλας (υπό τις οδηγίες του Μάνου Μανουσέλη) κοίταξε στα μάτια τον Εθνικό. Προηγήθηκε στην τρίτη περίοδο (51-50) και πούλησε ακριβά το τομάρι της. Λίγο έλειψε μάλιστα να κάνει μια ακόμη υπέρβαση, όπως αυτές που σημείωσε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης αποκλείοντας τρεις ομάδες της Α' ΕΣΚΑΝΑ (Άλιμο, Μεγαρίδα και τον πρωτοπόρο Μανδραϊκό) και μια της Γ' Εθνικής (Κρόνο Αγίου Δημητρίου).

Ο προπονητής των νικητών, Κώστας Σορώτος, όπως και ο παίκτης του Πρωτέα Βούλας, Κώστας Βαρδαβάς μίλησαν στο Sport24.gr για την αναμέτρηση μεταξύ των δύο.

" Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Πρωτέας Βούλας μπορεί να αγωνίζεται στη Β' ΕΣΚΑΝΑ, όμως είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Διαθέτει νεαρούς αθλητές πολύ καλούς, αλλά και έμπειρους. Εμείς δεν ήμασταν, όπως έπρεπε, ιδιαίτερα στην άμυνα", ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα προπονητή, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε:

" Αυτός ήταν ο δεύτερος στόχος της σεζόν και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Είναι μία πρώτη επιβράβευση. Έγινε ένα καλό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τώρα εμείς κοιτάζουμε τη συνέχεια και το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω ότι έχει "ξεκαθαρίσει" η υπόθεση της ανόδου για την ομάδα σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν άλλες δύο ομάδες, όπως ο Ιωνικός Νικαίας και ο Αετός που διαθέτουν πολύ καλά ρόστερ. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες έχουν από 33%".

"Μεγάλη προσπάθεια από όλους στον σύλλογο"

Από την πλευρά του, ο Κώστας Βαρδαβάς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην παλιά του ομάδα, καθώς έχει συνεργαστεί τόσο με τον Κώστα Σορώτο, όσο και με τους Ψηλέα, Παγώνη, τον Βαθρακοκοίλη και τον αρχηγό του Εθνικού Γιανναλέτσο.

" Είδα πολλά γνωστά πρόσωπα στο παιχνίδι με τον Εθνικό και είμαι χαρούμενος που έπαιξα με παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Παγώνης, ο Ψηλέας, ο Γιανναλέτσος, ο Βαθρακοκοίλης που έχουν υπάρξει συμπαίκτες, αλλά και τον κόουτς Σορώτο που ξέρω ότι κάνει πάντα πολύ καλή δουλειά και αγαπάει το μπάσκετ.

Όσον αφορά τον αγώνα, η αλήθεια είναι ότι καταφέραμε πολλά σε αυτό το ματς. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μία μεγάλη προσπάθεια. Διαθέτουμε νεαρούς παίκτες με ικανότητες, αλλά και έμπειρους. Στον Πρωτέα γίνεται πολύ καλή δουλειά και όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για το σύνολο, για την ομάδα. Αξίζει ο σύλλογος αυτή την προσπάθεια γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες, στο ανδρικό, αλλά και στο γυναικείο τμήμα.

Πολλά παιδιά ασχολούνται με άθλημα και χθες η διοίκηση της ομάδας έβαλε πούλμαν και έφερε τα παιδιά από τις ακαδημίες να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Εθνικό. Γίνεται όπως είπα τρομερή προσπάθεια από όλους και από τον κόους Μανουσέλη, τον συνεργάτη του Ποδαρά, αλλά και τον Τσεμπέρη.

Πραγματικά όλα είναι δίπλα μας και θέλουν το καλύτερο για τον σύλλογο. Μετά το τέλος το παιχνιδιού μας έδωσαν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάναμε και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν συνεχίσει ο σύλλογος να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο σε μερικά χρόνια ο Πρωτέας είναι σε θέση να ανέβει ψηλά στις κατηγορίες".

TAGS ΕΣΚΑΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ