ΕΣΚΑ

Τα πήρε όλα ο Παναθηναϊκός

Τα πήρε όλα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της ΑΕΚ (74-68) στον τελικό του Final Four του U21 και κατέκτησε το τρίτο τρόπαιο της χρονιάς, μετά από αυτό της ΕΣΚΑ και το Πανελλήνιο Εφήβων.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι", που την Κυριακή (8/5) κατέκτησαν το Πανελλήνιο Εφήβων, πήραν ένα ακόμη τρόπαιο, αφού επιβλήθηκαν στον τελικό του Final Four του U21 της ΑΕΚ με 74-68.

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου έκανε έτσι το Triple Crown φέτος, κατακτώντας ό,τι τρόπαιο κλήθηκε να διεκδικήσει. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει αφού το ίδιο... έργο είχε επαναληφθεί το 2012, όταν το "τριφύλλι" είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στην ΕΣΚΑ, στο πανελλήνιο εφήβων και στη Δ' ΕΣΚΑ, όπου συμμετείχε τότε.

Το εντυπωσιακό με την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού είναι ό,τι από το 2011 κι έπειτα έχει χτίσει τη δική του αυτοκρατορία στο αθηναϊκό (και όχι μόνο) μπάσκετ, μετρώντας έξι σερί τίτλους της ΕΣΚΑ (στο εφηβικό), από ένα πρωτάθλημα σε Δ' και Γ' ΕΣΚΑ, πριν αποφασιστεί η οριστική αποχώρηση της ομάδας, αλλά και τρία πανελλήνια πρωταθλήματα.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση με την "Ένωση", ο Μιχάλης Λούντζης και ο Αντώνης Κόνιαρης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για τον Παναθηναϊκό, ενώ από την ΑΕΚ ηγήθηκαν οι Γιώργος Τσαλμπούρης και Δημήτρης Μωραΐτης.

Διαιτητές: Αποστολίδης, Γρίβα

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 32-32, 53-54, 74-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Γεωργιάδης 3 (1), Λούντζης 20, Κουφόπουλος 4, Καλαϊτζάκης 3 (1), Μαγουλάς 10, Πιλάβιος 7, Ιορδάνου 1, Παπαδάκης 6, Κόνιαρης 15 (3), Παπαδόπουλος Σ. 5 (1), Μπέλη, Ρουμελιώτης.

ΑΕΚ (Φαλέκας): Τσιαμπάς 1, Μωραΐτης 14 (3), Πρόφκα 2, Γεωργίου, Κουτσουγέρας 6 (1), Παπαγιαννόπουλος, Κούβελας 10 (1), Τάφα, Ραυτόγιαννης, Καμαριανός 8, Τσακιρίδης, Τσαλμπούρης 27 (2).

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Τα πήρε όλα ο Παναθηναϊκός

Το τρόπαιο στον ουρανό για τον Παναθηναϊκό

Τα πήρε όλα ο Παναθηναϊκός

Ο Αντώνης Κόνιαρης επέστρεψε στη δράση μετά από ένα χρόνο απουσίας

Τα πήρε όλα ο Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Παπαδόπουλος οδήγησε τους Εφήβους του Παναθηναϊκού στο Triple Crown

Τα πήρε όλα ο Παναθηναϊκός

- Η εκπληκτική πορεία της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στον τελικό του U21

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ