ΕΣΚΑ

Συνεχίζει στη ΦΕΑ ο Κοσμίδης

Συνεχίζει στη ΦΕΑ ο Κοσμίδης

Ο Κυριάκος Κοσμίδης ανανέωσε τη συνεργασία του με τη ΦΕΑ για την περίοδο 2016-17, συμπληρώνοντας αισίως 15 χρόνια στον σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας!

Ο Κυριάκος Κοσμίδης θα συνεχίσει να κάθεται στην άκρη του πάγκου της ΦΕΑ, αφού συμφώνησε με τους διοικούντες τον σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν την συνεργασία τους για την περίοδο 2016-17, με τον νεαρό τεχνικό να παραμένει δίπλα στην ομάδα αποδεικνύοντας πως παραμένει "πιστός στρατιώτης" των "κυανόλευκων".

Ο κόουτς Κοσμίδης έχει συμπληρώσει 15 χρόνια στον σύλλογο, όντας παίκτης, προπονητής των τμημάτων υποδομής, του γυναικείου και τα τελευταία χρόνια του ανδρικού τμήματος, όπου από την Β' ΕΣΚΑ κατάφερε να το οδηγήσει στις επαγγελματικές κατηγορίες και δη στην Γ' εθνική.

Η αθηναϊκή ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο η διοίκηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη με το έργο του Κοσμίδη και εκτιμούν πως με την παρουσία του στον πάγκο και με τις κατάλληλες προσθήκες στο ρόστερ, η ΦΕΑ θα επιστρέψει στη Γ' εθνική.

Εν συνεχεία ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της ΦΕΑ στο διαδίκτυο για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

- Είσαι μέλος της οικογένειας της ΦΕΑ επί 15 συναπτά έτη, τι σε έκανε να πεις το "ναι" για να συνεχίσεις να ηγείσαι στο τιμόνι της και τη νέα χρονιά;

"Φτάσαμε σε έναν πολύ σημαντικό στόχο το να ανέβουμε στην Γ’ εθνική με τη ΦΕΑ. Δεν εκπληρώθηκε το θέμα της παραμονής. Έγινε μια συζήτηση για το τι είναι δόκιμο και καλό για το σύλλογο να γίνει από εδώ και πέρα. Συμφώνησε στις προτάσεις μου ο σύλλογος. Δηλαδή να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην Α’ ΕΣΚΑ να προασπίσουμε το θέμα πρώτα από όλα της παρουσίας μας στην κατηγορία και αν η δυναμική το φέρει να διεκδικήσουμε όπως πέρυσι την άνοδο προς την Γ’ εθνική. Η ΦΕΑ δεν είναι απλά μια ομάδα που αναλαμβάνω. Είναι ένα πρότζεκτ χρόνων εδώ, το οποίο θέλω να έχει επιτυχία σε όλα τα επίπεδα".

- Ποιες ήταν οι εμπειρίες σου στην πρώτη συμμετοχή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες; Ποια είναι τα καλά και ποια πρέπει να ξεχαστούν;

"Τα καλά είναι ότι εκπαιδευτήκαμε όλοι. Και οι προπονητές και η διοίκηση και οι αθλητές σε μία κατάσταση άλλου βεληνεκούς και δοκιμάσαμε τον εαυτό μας σε μπάσκετ που έχει άλλες αξιώσεις κι άλλες απαιτήσεις. Κάπου πετύχαμε, κάπου δεν πετύχαμε. Ήταν εγνωσμένες οι δυσκολίες από την αρχή και με τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες ορισμένων παικτών που υπήρξαν δεν μπορέσαμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά όμως έχουμε έναν σύλλογο, ο οποίος αντεπεξήλθε 100% στις υποχρεώσεις του. Εξαιρουμένου του συμβάντος στον εντός έδρας αγώνα με τη Νέα Ιωνία που ουσιαστικά το θεωρώ χαζό - τυχαίο γεγονός και δεν χρειάζεται να το μνημονεύουμε, δεν υπήρξε αντίπαλος που να μην μας πει δεν έπρεπε να πέσει η ΦΕΑ".

- Η ΦΕΑ επιστρέφει σε γνώριμα ...λημέρια από τη νέα σεζόν. Τι πρέπει να γίνει ώστε να επιστρέψει σύντομα στην Γ' εθνική;

"Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Θα υπάρχει το έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα μπορεί να αγωνιστεί στην κατηγορία. Η Α’ ΕΣΚΑ είναι μια διαφορετική κατηγορία, πιο ύπουλη από την Γ’ εθνική, πιο ξεκάθαρη που σου δείχνει ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσεις. Χρειάζονται λοιπόν αθλητές, οι οποίοι θα πρέπει να διαχειριστούν τέτοιου είδους πρωτάθλημα. Να ξέρουν και να το έχουν κάνει ξανά. Για να μπορέσεις πιο αξιόπιστα να κάνεις καλή εκκίνηση και στη συνέχεια να θέσεις τους στόχους. Από την άλλη πλευρά, αυτό για να υλοποιηθεί από θέμα τεχνικής κι εντός γηπέδου χρειάζεται τους ανθρώπους αυτούς που έχουν αναλάβει να στηρίξουν από έξω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, διότι πάνω από 50% της δουλειάς γίνεται τώρα το καλοκαίρι. Το τεχνικό μέρος υλοποιείται με όποια επιτυχία υλοποιείται εφόσον έχεις τις βάσεις από τις μεταγραφές και γενικώς τις συνθήκες που θα έχεις σαν προπονητής από το καλοκαίρι».

ΜΠΕΡΔΕΣΗΣ: "ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ"

Από την πλευρά του, το μέλος της διοίκησης Σπύρος Μπερδέσης τόνισε πως η συμφωνία ήταν λίγο πολύ δεδομένη: "Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας θέλαμε τον Κυριάκο Κοσμίδη στην πάγκο της ΦΕΑ και τη νέα σεζόν. Ο Κοσμίδης είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας και θεωρούσαμε δεδομένο πως θα μείνει στην ομάδα και μετά κατόπιν συμφωνίας που κάναμε ανανεώνουμε την συμφωνία μας για έναν χρόνο ακόμη".

Στο αν υπάρχει πλάνο για τη νέα σεζόν, ο Μπερδέσης δήλωσε: "Σίγουρα υπάρχει πλάνο. Το πλάνο αυτό το έχει αποφασίσει από κοινού η διοίκηση και έχει δώσει ό,τι χρειάζεται και όσον αφορά τις δυνατότητές της με τον Κυριάκο Κοσμίδη, ώστε να βρούμε το κατάλληλο υλικό να μπορέσουμε να είμαστε δυνατοί. Κι αν μπορέσουμε να είμαστε δυνατοί και μετά από πολύ δουλειά να μπορέσουμε να επανέλθουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες".

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ