ΕΣΚΑ

Πρωταθλητής και στις Νεανίδες ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής και στις Νεανίδες ο Παναθηναϊκός
STOLISV

Μετά το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΚΑ ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και αυτό των Νεανίδων αφού πήρε τη σειρά με το Γαλάτσι (3-2 νίκες) επικρατώντας στο τελευταίο παιχνίδι στη Λεωφόρο με 65-54.

Ακόμα έναν τίτλο σε επίπεδο ακαδημιών πρόσθεσε ο Παναθηναϊκός μέσα σε λίγες ημέρες. Μετά του εφηβους ήταν η σειρά των νεανίδων να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του Τριφυλλιού.

Το βράδυ της Τετάρτης οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πέμπτη φορά φέτος με το σκορ να είναι 2-2 και ο νικητής θα έπαιρνε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπου βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, οι πράσινες μπήκαν από την αρχή καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχναν ότι το ήθελαν περισσότερο. Τα κορίτσια του Αποστόλη Παναγόπουλου ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με το Γαλάτσι να προσπαθεί στο τέλος να κάνει την ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενες αρχικά μείωσαν σε 58-51 και στη συνέχεια σε 60-54, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε τη νίκη με 65-54. Κορυφαίες για τις Πρωταθλήτριες οι Χριστινάκη, Φάρου και Κατσιμάρδου.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός στο δεξί γόνατο της αρχηγού του Παναθηναϊκού, Αννας Μαρίας Κορακίτη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-30, 50-39, 65-54

Παναθηναϊκός (Παναγόπουλος): Κορακίτη 3 (1), Γαλιατσάτου 3, Καραμπεσίνη 4, Βελούδη 2, Χριστινάκη 31 (2), Γεωργίου 2, Βουκίδη, Θεοδωροπούλου, Κατσιμάρδου 8, Φάρου 10, Λυκούδη 2.

Γαλάτσι (Χρυσικάκης): Βιντζηλαίου Α. 25, Φουράκη Β. 8, Μήτρου, Ζυγογιάννη 4, Βιντζηλαίου Στ. 9, Καραχάλιου 8.

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ