ΕΣΚΑ

Πρωταθλητής Εφήβων στην ΕΣΚΑ ο Δούκας

Πρωταθλητής Εφήβων στην ΕΣΚΑ ο Δούκας

Μετά από έξι συνεχόμενες κατακτήσεις, ο τίτλος του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ δεν κατέληξε στα χέρια του Παναθηναϊκού, αλλά σε αυτά του Δούκα. Συγκλονιστικός ο τελικός στο "Παύλος Γιαννακόπουλος", κρίθηκε στην παράταση (62-63).

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δούκας στέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας (3/4) πρωταθλητής στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, κερδίζοντας στον δεύτερο τελικό τον Παναθηναϊκό στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" (63-62), για να κάνει το 3-1 στη σειρά (σ.σ.: οι "μπλε" είχαν μεταφέρει τις δύο νίκες τους από τη regular season).

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, κρίθηκε στην παράταση και αντάμειψε τους περίπου 1.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 54-53 στα 12'' για το τέλος με 2/2 βολές του Γιώργου Καλαϊτζάκη, για να απαντήσει ο Γιώργος Καμπερίδης και να οδηγήσει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Πρωταθλητής Εφήβων στην ΕΣΚΑ ο Δούκας

Εκεί, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με +8 (62-54) στα 2'15'' για την ολοκλήρωση της παράτασης, αλλά από εκεί και πέραν υπέστησαν "μπλακ άουτ" στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να πετάξουν στα σκουπίδια το σημαντικό -ψυχολογικό και αγωνιστικό- προβάδισμά τους. Αφού έκαναν 0/4 βολές σε εκείνο το σημείο, ακολούθως έχασαν τέσσερα (!) αμυντικά ριμπάουντ σε συνεχόμενες φάσεις, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους δύο (62-60) στα 23''.

Η αντεπίθεση της ομάδας του Κώστα Παπαδόπουλου δεν τελείωσε εκεί, αφού ακολούθησαν 1/2 βολές από τον Γιώργο Καμπερίδη και καλάθι (πάλι μετά από επιθετικό ριμπάουντ) του Χάρη Λιούνη στα 12'' για την ολοκλήρωση της παράτασης. Ο δεύτερος θα μπορούσε μάλιστα να "σφραγίσει" τη νίκη της ομάδας του λίγο αργότερα, αλλά έχασε το ζευγάρι βολών που εκτέλεσε, με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να εκτελεί για τρεις στην εκπνοή, αλλά να μην βρίσκει τον στόχο.

Πρωταθλητής Εφήβων στην ΕΣΚΑ ο Δούκας

Έτσι, ο Δούκας έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη (62-63) που του έδωσε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του, βάζοντας τέλος στο σερί του Παναθηναϊκού που μετρούσε έξι διαδοχικές κατακτήσεις. Πλέον, οι "μπλε" θα διεκδικήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται από τις 19 έως 23 Απριλίου στην Σκάλα Λακωνίας.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 29-30, 40-38, 54-54κ.α., 62-63α' παρ.

Δείτε τι έγινε στα τελευταία 23'' της παράτασης, με το σκορ στο +2 (62-60) για τον Παναθηναϊκό

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ