ΕΣΚΑ

Από την παραμονή, στη Γ' Εθνική η ΦΕΑ

Από την παραμονή, στη Γ' Εθνική η ΦΕΑ

Η Νέα Φιλαδέλφεια πανηγύρισε τέσσερις ανόδους σε ισάριθμα αθλήματα. Μια εξ αυτών ήταν η επιτυχία της ΦΕΑ που εξασφάλισε αρχικά την παραμονή στην Α' ΕΣΚΑ κι εν συνεχεία βρέθηκε στη Γ' Εθνική!

Μετά τις ομάδες βόλεϊ και χάντμπολ του Ιωνικού και την ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο.Ν.Φ., η Νέα Φιλαδέλφεια πανηγύρισε ακόμα μια άνοδο φέτος, αυτή τη φορά στα παρκέ.

Η ΦΕΑ τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ ωστόσο ανέβηκε στη Γ' Εθνική, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις στις εθνικές κατηγορίες. Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια τεράστια επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα του κόουτς Κοσμίδη έβγαλε το πρωτάθλημα με εφτά άνδρες και τέσσερις έφηβους ενώ... επιβίωσε από τους τραυματισμούς και τις αποχωρήσεις στα μέσα της χρονιάς!

Πλέον η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής που αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με τη συμμετοχή ομάδων που έπαιξαν σε υψηλότερες κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια, όπως το Μαρούσι, ο Ηλυσιακός και η Αγία Παρασκευή.

"Η παραμονή ήταν ένας άθλος!"

Ο προπονητής της ΦΕΑ, Κυριάκος Κοσμίδης, παραδέχεται στο Sport24.gr ότι η σεζόν ξεκίνησε με διαφορετικούς στόχους. "Η ΦΕΑ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Α' ΕΣΚΑ με στόχο την παραμονή. Από την αρχή της σεζόν είπαμε ότι θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και ό,τι ήθελε προκύψει. Εν συνεχεία, βέβαια, αποδείχτηκε πως η παραμονή ήταν ένας άθλος, αν σκεφτεί κανείς ότι υποβιβάστηκαν τελικά οι 8 από τις 14 ομάδες! Στην πορεία φάνηκε πως είχαμε τις δυνατότητες να πάμε καλά. Περάσαμε, βέβαια, μια σοβαρή κάμψη πριν από τις γιορτές που μας έφερε λίγο πίσω όμως κάναμε ένα σερί νικών με αποτέλεσμα να βελτιώσουμε τη θέση μας και να παίξουμε στα playoffs! Ουσιαστικά ξεμπερδέψαμε με την παραμονή, τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος".

Εν τέλει η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 16-10, πίσω από τον πρωταθλητή Τρίτωνα (24-2) και τον Γ.Σ. Απόλλωνα (21-5). Εν συνεχεία, αντιμετώπισε, διαδοχικά τον Άρη Πετρούπολης και τον Απόλλωνα Αθηνών με φόντο το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.

"Αρχικά παίξαμε με την Πετρούπουλη κι εν συνεχεία με τον Απόλλωνα Αθηνών. Η σειρά ξεκίνησε στο 1-1 όμως εμείς ξεμείναμε από δυνάμεις και χάσαμε με 3-1. Έστω κι έτσι, πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία αφού η ΦΕΑ έβγαλε τη χρονιά με 7 άνδρες και 4 έφηβους ενώ έπρεπε να ξεπεράσουμε τις αποχωρήσεις και τους πολλούς τραυματισμούς. Η χρονιά τελείωσε καλά και μπορώ να πω ότι η άνοδος ήταν ένα σπουδαίο κατόρθωμα".

Από την παραμονή, στη Γ' Εθνική η ΦΕΑ

- Η... πανηγυρική selfie, μετά το ματς στην Πετρούπολη

Οι αλλαγές της ΕΟΚ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής προκάλεσε ένα ντόμινο ανακατατάξεων, φέρνοντας στη Γ' Εθνική τον Πρωτέα Βούλας (σ.σ. δεύτερος στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, πίσω από τον Άρη Νικαίας) και τη ΦΕΑ.

"Υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με το αν είναι δόκιμο να παίξουμε στη Γ' Εθνική, με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις και οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι πλέον πολύ αυξημένες. Καταλήξαμε στο ότι είναι δόκιμο. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όπως όλα τα σωματεία όμως έχουμε έναν σωστό προγραμματισμό και συγκεκριμένη φιλοσοφία. Με αυτά, λοιπόν, τα στοιχεία θα πορευτούμε στο μέλλον. Το πιο σημαντικό είναι ότι επενδύσαμε σε ανθρώπους, όχι σε παίκτες. Αυτό το γεγονός μας έφερε ως εδώ. Πλέον καλούμαστε να διαχειριστούμε σωστά αυτή την επιτυχία, προς όφελος του σωματείου. Θα παίξουμε το μπάσκετ που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία μας, με πρώτο στόχο την παραμονή στη Γ' Εθνική".

"Ζητούμενο η διάρκεια στη Γ' Εθνική"

Πλέον ποιοι είναι οι στόχοι της ΦΕΑ στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής; "Αν δεις τα ονόματα που θα παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, θα καταλάβεις και τις δυσκολίες. Ηλυσιακός, Μαρούσι, Δούκας, Αγία Παρασκευή.... Γίνεται ένας πανικός! Το ζητούμενο σε αυτή την κατηγορία είναι να έχεις μια καλή ομάδα με διάρκεια. Τα παιδιά που θα συνεχίσουν έχουν μπροστά τους μια νέα εμπειρία. Δεν έχουμε σκοπό να διαλύσουμε τον κορμό της ομάδας. Είμαστε μια εξαιρετική παρέα που γουστάρει ο ένας τον άλλον. Με αυτή τη νοοτροπία θα πορευτούμε και μελλοντικά".

Από την παραμονή, στη Γ' Εθνική η ΦΕΑ

"Θέλουμε να δούμε κάποια παιδιά που θα βοηθήσουν την ομάδα την επόμενη σεζόν. Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ στους συνεργάτες μου, τον Γιώργο Τσούφη ο οποίος θα είναι ασίσταντ κόουτς τη νέα χρονιά και τον Διονύση Φαναρτζή, βοηθό μου και τιμ μάνατζερ της ΦΕΑ τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ευχαριστώ ακόμα ιδιαίτερα, την Ελένη Νικολέττου, που ήταν πάντα δίπλα μας, καθώς και όλους όσους τη βοήθησαν. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά, και στον αρχηγό τον Κώστα Ρωμοσιό, ο οποίος βγήκε μπροστά σε πολλά θέματα φέτος".

Το ρόστερ

Κώστας Ρωμοσιός

1μ.92

Γιάννης Κρητικός

1μ.92

Χρήστος Αναγνωστόπουλος

1μ.90

Χρήστος Σκαλωμένος

1μ.90

Στράτος Κιαχόπουλος

1μ.90

Μιχάλης Βιδάκης

1μ.86

Δημήτρης Πρας

1μ.90

Κώστας Μπασέας

1μ.95

Χάρης Μυστιλογλου

1μ.98

Γιάννης Τσίτος

1μ.97

Ανδρέας Λόλας

1μ.97

Γιάννης Φακίτσας

1μ.95

Κυριάκος Παπαδόπουλος

1μ.80

Σπύρος Λαμπρόπουλος

1μ.83

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ