ΕΣΑΚΕ

Xαλβατζάκης: "Θα γεμίζαμε και το ΟΑΚΑ"

Xαλβατζάκης: "Θα γεμίζαμε και το ΟΑΚΑ"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης δήλωσε ενθουσιασμένος που το All Star Game θα διεξαχθεί φέτος στα Χανιά και τόνισε πως οι Κρητικοί θα γέμιζαν ακόμα και το ΟΑΚΑ

Την Παρασκευή έγινε η συνέντευξη Τύπου για το All Star Game που θα διεξαχθεί το διήμερο (8-9/3) στα Χανιά της Κρήτης.

Το παρών στο πάνελ έδωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Μανώλης Παπαμακάριος, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Χανίων, Δημήτρης Μιχελογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Θόδωρος Μπολάτογλου και ο πρόεδρος του ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας.

Στην συνέντευξη τύπου, συνδιοργανωτές και …οικοδεσπότες έδωσαν τον τόνο για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στις επόμενες ώρες, αλλά και το πώς σκέφτονται…

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) σχολίασε: "Πριν 13 χρόνια, πήραμε την απόφαση να μεταφερθεί το All Star Game στην περιφέρεια. Είναι Κομβικής σημασίας αυτή η απόφαση. Μας δικαιώνει. Να μεταφέρουμε το μπάσκετ στην περιφέρεια, σε όλους τους φιλάθλους. Ξεκινήσαμε μια πορεία από το 2001 στη Δράμα και έκτοτε η παρέα μας μετακινείται σε όλη την επικράτεια.

Πρόπερσι για κάποιους λόγους δεν διοργανώθηκε και λόγω κρίσης. Αποφασίσαμε ότι το All Star Game είναι σημαντικό για όλους. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Συνεχίσαμε το ωραίο ταξίδι και φέτος με ιδιαίτερη χαρά το διοργανώνουμε στην ωραιότερη πόλη της Ελλάδας, στον ομφαλό της γης! Έχω την καταγωγή μου από την Κρήτη και αισθάνομαι Κρητικός και Μακεδόνας. Όταν επισκεφτήκαμε τα Χανιά, είχα αμφιβολίες.

Για να γίνει το All Star Game είναι ριψοκίνδυνο. Πρέπει να ναι όλα στην εντέλεια. Όταν είδαμε την τοπική κοινωνία, το δήμαρχο και το γήπεδο, έφυγα ενθουσιασμένος. Είχα μια εικόνα πολύ θετική. Σχημάτισα την καλύτερη εικόνα. Να ευχαριστήσω όλους του συντελεστές αλλά και τον κόσμο των Χανίων που αγκάλιασε το γεγονός αυτό. Ακόμα και το ΟΑΚΑ να μεταφέραμε εδώ θα το είχαμε γεμίσει. Ο Κωστής Ζομπανάκης επίσης ήταν ένας εκ των βασικών συντελεστών του να έρθει η διοργάνωση εδώ. Σας καλώ όλους να δείτε το All Star Game.. Είναι μια γιορτή. Για όλους. Μακριά από την καθημερινότητα και μακριά από την καθημερινότητα του μπάσκετ".

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Παπαμακάριος (πρόεδρος ΠΣΑΚ) σημείωσε: "Έχω την ευκαιρία να έρχομαι συχνά στα Χανιά. Έχω αντιληφθεί ότι πλέον η πόλη κινείται σε ρυθμούς All Star Game. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που διοργανώνεται στα Χανιά. Εμείς ως παίκτες και συμμετέχοντες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έχουμε την ευτυχία να έχουμε στην Ελλάδα πολλούς και εντυπωσιακούς παίκτες. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο από νωρίς για να δει ο κόσμος και τις ομάδες με καρότσι. Ευχόμαστε καλή επιτυχία. Η θέρμη που δεχόμαστε στα Χανιά είναι μεγάλη και θέλουμε να ανταποδώσουμε. Ιδιαίτερα σημαντικές, είναι και οι επισκέψεις στα ιδρύματα που θα γίνουν".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μανώλης Σκουλάκης (Δήμαρχος Χανίων): "Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στα Χανιά, το 21ο All Star Game, τη μεγάλη αυτή γιορτή του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ που θα διεξαχθεί το διήμερο 8-9 Μαρτίου 2014, στο υπερσύγχρονο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού. Ο Δήμος Χανίων, για μία ακόμα φορά, δηλώνει παρών στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, φιλοξενώντας το φετινό All Star Game, το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στα Χανιά – αλλά και στη δυτική Κρήτη γενικότερα - σ’ ένα διήμερο γεμάτο από μπασκετική δράση, με πλούσιο θέαμα και πολλές εκπλήξεις τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι οι φίλαθλοι, μικροί και μεγάλοι, που θα βρεθούν αυτές τις δύο ημέρες στις κερκίδες του δημοτικού γυμναστηρίου του Κλαδισού, θα αποζημιωθούν πλήρως από το θέαμα και την ψυχαγωγία που θα προσφέρουν οι κορυφαίοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ που έχουν επιλεγεί από το κοινό για να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη γιορτή, μέσα από την οποία μας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να στείλουμε, όλοι μαζί, το μήνυμα ότι “ο αθλητισμός ενώνει” και ότι “η βία δεν χωρά ανάμεσά μας”.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω σ’ αυτή τη διήμερη γιορτή του μπάσκετ στα πανέμορφα και φιλόξενα Χανιά μας, με την ευχή το άθλημα που όλοι οι Έλληνες έχουμε αγαπήσει, για τις πάμπολλες διακρίσεις και τις αμέτρητες στιγμές συγκίνησης και χαράς που μας έχει χαρίσει, να συνεχίσει να αναπτύσσεται σ’ όλη την Ελλάδα – και ειδικά στα Χανιά - κάνοντας μας περισσότερο χαρούμενους και υπερήφανους!

Από τη δική μας πλευρά, ως Δημοτική Αρχή, σας δίνουμε τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα για τους δημότες μας, στηρίζοντας παράλληλα κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού στα Χανιά.

Κλείνοντας οφείλω να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας προς τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ, με τους οποίους συνεργαστήκαμε πολύ στενά ως Δημοτική Αρχή όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου τα Χανιά να αποτελέσουν την πόλη που θα φιλοξενήσει αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός καθώς και την ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ και τον πρόεδρο της κ. Κώστα Ζομπανάκη για τη βοήθεια, την εμπειρία και τη τεχνογνωσία που μας παρείχαν για να διασφαλίσουμε την άρτια προετοιμασία και οργάνωση του All Star Game".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Μιχελογιάννης (Περιφερειακός σύμβουλος Χανίων) ο οποίος επισήμανε: "Να καλωσορίσω στην Κρήτη τους φορείς του μπάσκετ και να τους συγχαρώ. Είναι το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων. Έχει τεράστια απήχηση στην Κρήτη, ξεκινώντας από το Ρέθυμνο φτάνοντας σε όλο το ερασιτεχνικό μπάσκετ και στην μεγάλη συμμετοχή που έχουν τα εργασιακά πρωταθλήματα. Η Κρήτη πρέπει να αξιοποιεί υποδομές. Η Κρήτη συνεργάζεται με φορείς του μπάσκετ που αποδίδει καρπούς. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει το All Star Game που θα αποζημιώσει τηλεθεατές και φιλάθλους. Τα Χανιά διψούν για μπάσκετ. Η Κρήτη και τα Χανιά θα είναι συνεπή στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα".

Συνδιοργανωτής του All Star Game μαζί με τον ΕΣΑΚΕ και ο ΣΕΠΚ. Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησε ο Θόδωρος Μπολάτογλου ο οποίος επισήμανε:

"Λειτουργεί σχολή προπονητών στην Κρήτη με 60 σπουδαστές. Για το All Star Game ο σύνδεσμος προπονητών με χαρά συμμετέχει στη γιορτή του μπάσκετ. Το All Star Game, είναι ιδανική ευκαιρία για παίκτες και προπονητές να ξεφύγουν από το άγχος των συνεχών υποχρεώσεων τους. Είναι ευκαιρία άπαντες να βάλουν το λιθαράκι τους στην καλύτερη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ. Ο κόσμος θα απολαύσει θέαμα και θα διασκεδάσει. Είναι θέαμα και διασκέδαση, να πάει η οικογένεια στο γήπεδο. Ευχαριστούμε τα Χανιά και την Κρήτη".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας υποστήριξε: "’Για 7η σερί χρονιά είμαστε εδώ! Είμαστε και στα Χανιά, για να συμμετάσχουμε και εμείς στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ. Τα Χανιά εκπροσωπούν το μπάσκετ με αμαξίδια με τους Αετούς Κρήτης. Όπως και οι διαιτητές μπάσκετ με αμαξίδιο. Πιστεύω ότι και φέτος μετά από αξιολόγηση θα συμμετάσχουν 24 αθλητές και το θέαμα που θα προσφέρουμε θα είναι συναρπαστικό.

Το μπάσκετ σε αμαξίδιο είναι συγκλονιστικό και με την κατάλληλη ενημέρωση ότι το ματς θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα δουν, οι φίλαθλοι ένα εξαιρετικό θέαμα. Όλα θα πάνε καλά αφού και τα προηγούμενα χρόνια όλα πήγαν τέλεια. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ και ελπίζω να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στη γιορτή του μπάσκετ".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ