ΕΣΑΚΕ

Χαλβατζάκης: "Τεράστια προβλήματα ο Άρης"

Χαλβατζάκης: "Τεράστια προβλήματα ο Άρης"
INTIME SPORTS

Έναν μίνι απολογισμό του πρωταθλήματος έκανε ο Γιώργος Χαλβατζάκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε στάδιο εξυγίανσης ενώ ο Άρης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή στον "ARENA FM 89,4" και παραδέχτηκε ότι η κατάσταση για τον Άρη είναι πολύ δύσκολη.

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ σχολίασε ότι αποτελεί ερωτηματικό αν ο Άρης θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του άρθρου 99.

Αρχικά είπε: "Από την Τρίτη αρχίζουν τα πιο δυνατά παιχνίδια, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνουν ανατροπές. Ίσως ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος να μπορέσουν να κάνουν μια νίκη, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός θα παίξουν στον τελικό, ενώ Πανιώνιος και ΠΑΟΚ για τις θέσεις 3-4. Οι δυο πρώτες ομάδες βρίσκονται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τις άλλες και μεταξύ τους αναμένεται να δούμε μεγάλα παιχνίδια".

Για τα εισιτήρια: " Για πρώτη φορά σας λέω ότι φέτος είχαμε αύξηση εισιτηρίων 10% στα γήπεδα του ΕΣΑΚΕ, όπου διεξάγονταν οι αγώνες της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και μας δίνει ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Πρέπει να σημειώσω ότι μεγάλο ρόλο στην αύξηση, ακόμη περισσότερο, των εισιτηρίων, θα παίξουν οι πορείες ΠΑΟΚ και Άρη, γιατί μπορούν αυτές οι δυο ομάδες να φέρουν κόσμο στα γήπεδα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα δρόμο εξυγίανσης και εάν παρακολουθήσετε, το μπάτζετ του είναι 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά από αυτά δίνουν ο Μπάνε και οι παράγοντες περίπου 700.000 ευρώ για παλαιά χρέη και μόλις 300.000 ευρώ για τη χρονιά.

Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει εάν έδιναν όλα τα χρήματα για το μπάτζετ της αγωνιστικής ομάδας. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει και θέση ανάμεσα σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό. Όσο για τον Άρη, έχει τεράστια προβλήματα και αποτελεί ερωτηματικό εάν θα τα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του άρθρου 99 ή εάν θα καταφέρει να αρθεί το απαγορευτικό από την Ευρώπη για να κάνει μεταγραφές".

Για τα έσοδα των ομάδων: "Του χρόνου θα είναι αυξημένο το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τον Ιούνιο θα κάνουμε τις συζητήσεις ε τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία, ενώ προσπαθούμε να προσελκύσουμε μεγάλες εταιρίες από Ελλάδα και εξωτερικό για να έρθουν κοντά στο μπάσκετ, μέσω χορηγιών. Πρέπει όμως να καταλάβει και ο κόσμος ότι το μοναδικό επιπλέον έσοδο των ομάδων προέρχεται από τα εισιτήρια. Κι αν δείτε στους αγώνες, τα μισά από τα εισιτήρια είναι… δωρεάν! Πρέπει ο κόσμος να βοηθάει τις ομάδες αγοράζοντας εισιτήριο, γιατί και το κόστος είναι ελάχιστο".

Για το γραφείο του ΕΣΑΚΕ στη Θεσσαλονίκη: "Είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει και πάλι το γραφείο…".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ