ΕΣΑΚΕ

Το παρασκήνιο στον ΕΣΑΚΕ

Το παρασκήνιο στον ΕΣΑΚΕ

Το Sport24.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο για την υποψηφιότητα Μιχάλη Μελή, που θα διεκδικήσει την προεδρία του ΕΣΑΚΕ, από τον Γιώργο Χαλβατζάκη. Πώς, που, ποιος και γιατί. Τι ψηφίζουν αιώνιοι και ποιον θέλει η ΕΟΚ

H υποψηφιότητα του Μιχάλη Μελή για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ οριστικοποιήθηκε και ο 43χρονος πρώην μπασκετμπολίστας και μέλος της διοίκησης του Κολοσσού Ρόδου, προβάλλεται σαν επικρατέστερος "μνηστήρας" της θέσης του προέδρου, υποστηριζόμενος και από τον Παναθηναϊκό, αρκετές ομάδες της Α1, ενώ όπως λέγεται έχει και την έγκριση της ομοσπονδίας.

Για όσους θυμούνται καλά, ο Μελής πριν από 23 χρόνια είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στους "ερυθρόλευκους". Παραχωρήθηκε σαν δανεικός στην ομάδα από την οποία τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός (Μίλωνας). Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τον Ερμή Αργυρόπουλης, θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα ταλέντα της εποχής, έπαιξε 19 φορές στην Εθνική Εφήβων και με ύψος 2.01 ήταν ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος φόργουορντ.

Μπορεί να μην είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, παρόλα αυτά έπαιξε μπάσκετ μέχρι τα 34, περνώντας από τον Έσπερο και βέβαια από τη Ρόδο, όπου υπήρξε και συμπαίκτης του Παντελή Κουγιού, νυν προέδρου του Κολοσσού Ρόδου. Μαζί, άλλωστε, συνεργάζονται και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ο Μελής είναι μέλος του Δ.Σ της ΚΑΕ Κολοσσός τα τελευταία χρόνια και θα διεκδικήσει την προεδρία του ΕΣΑΚΕ από τον Γιώργο Χαλβατζάκη.

Το όνομα του Μελή γράφτηκε εδώ και μέρες σε διάφορα μπασκετικά site και όλα δείχνουν ότι η υποψηφιότητά του θα κατατεθεί και επίσημα για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου. Μέχρι στιγμής λέγεται ότι:

- Η υποψηφιότητα στηρίζεται θερμά από το Ρέθυμνο, με τον ιδιοκτήτη της ρεθυμνιώτικης ΚΑΕ, Κωστή Ζομπανάκη να θέλει να παίξει ενεργό ρόλο στη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, εφόσον υπάρξει εκλογή του Μιχάλη Μελή. Η εξασφάλιση της υποστήριξης από τον Παναθηναϊκό, που για δικούς του δεν επιθυμεί την συνέχιση της θητείας του Γ.Χαλβατζάκη στον ΕΣΑΚΕ ήταν το πρώτο βήμα. Οι "πράσινοι" θεωρούν φτωχό τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης ενώ παραδοσιακά θέλουν πρόεδρο που οι ίδιοι να έχουν ψηφίσει.

Λέγεται ακόμη ότι ο Μ.Μελής θα υποστηριχθεί από ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Πάτρας, Κύμη, Λαύριο και Κηφισιά, ενδεχομένως και μια ακόμη ομάδα της Α2. Εξαρτάται ... ποια θα ανέβει, ή μάλλον ποια θα προλάβει να ψηφίσει, γιατί τις τελευταίες μέρες γίνεται της κακομοίρας. Ο Προμηθέας, που έχει την οικονομική ευρωστία, θεωρείται επικρατέστερος αν και δεν αποκλείεται, εν τέλει, να δούμε τον Φάρο. Από την άλλη πολλά ακούγονται για την τύχη της Κηφισιάς που ενδεχομένως να μη συνεχίσει να παίζει στην Α1. Μύλος; Περίπου...

- Ο Γιώργος Χαλβατζάκης, που θα ανέλαβε πρόεδρος στη διετία μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης (βρίσκοντας πάντως τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις 11 ομάδες πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ οι οποίες χειρίστηκαν μόνες τους τα δικαιώματά τους) ποντάρει και στην αλματώδη αύξηση των εισιτηρίων που παρουσίασε το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και τη χορηγία του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος θεωρεί ότι έχει σαν ατού και την εκλογή του στη διοίκηση του νεότευκτου Champions League της FIBA Europe στο οποίο συμμετέχουν Άρης, ΠΑΟΚ και (μέχρι αποδείξως του εναντίου) η Κηφισιά. Αυτή η συμμετοχή του, θεωρητικά έπρεπε να τον φέρει κοντά στην ΕΟΚ, παρόλα αυτά δεν φαίνεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ελληνικής ομοσπονδίας. Υπέρ της υποψηφιότητάς του τάσσονται -κατά πάσα πιθανότητα- ΑΕΚ, Άρης, Τρίκαλα, Κόροιβος και Ολυμπιακός οι άνθρωποι του οποίου πάντως επισημαίνουν ότι "δεν ασχολούνται με τις εκλογές και δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρόεδρος".

- Οι υποψηφιότητες θα είναι μάλλον δυο. Υπήρξαν πληροφορίες για ανάμιξη στην εκλογική διαδικασία του πρώην νομικού συμβούλου της ΑΕΚ, Σωκράτη Λαμπρόπουλου αλλά και του μακροβιότερου προέδρου στην ιστορία της λίγκας, Βασίλη Οικονομίδη, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Περισσότερερα μέσα στις επόμενες μέρες, όπου θα γίνει και το σχετικό ξεκαθάρισμα...

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ