ΕΣΑΚΕ

Προπονητής της χρονιάς (ξανά) ο Τσάβι Πασκουάλ

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ έγινε ο δεύτερος (μετά τον Λευτέρη Σούμποτιτς) που κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς στην Basket League!

Στα δύο χρόνια που έχει διανύσει στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ κατέκτησε σχεδόν τα πάντα επί ελληνικού εδάφους. Φέτος, δε, έκανε και κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στα 21 χρόνια που ο ΕΣΑΚΕ μοιράζει τα βραβεία της χρονιάς: έγινε ο δεύτερος που κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τον Λευτέρη Σούμποτιτς το 1998 και το 1999!

Ο 46χρονος Καταλανός συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους τόσο από τους αρχηγούς και τους προπονητές των 14 ομάδων της Basket League, όσο και από τους φιλάθλους που πήραν μέρος στην ψηφοφορία για τους καλύτερους της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.

Αναλυτικά, στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών ο Πασκουάλ έλαβε 9 ψήφους (αφήνοντας δεύτερο τον Ηλία Παπαθεοδώρου με 8), ενώ στις προτιμήσεις των φιλάθλων συγκέντρωσε το 56,54%, με τον Παπαθεοδώρου και τον Μάκη Γιατρά να μοιράζονται τη δεύτερη θέση έχοντας ποσοστό 9,54%. Στη μόνη ψηφοφορία που ο Πασκουάλ δεν πρώτευσε ήταν αυτή των Μ.Μ.Ε., στην οποία συγκέντρωσε ποσοστό 25,58%, με πρώτο τον Γιατρά (32,56%).

" Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ψήφισαν και με ανέδειξαν προπονητή της χρονιάς", δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά την νέα τιμητική διάκριση. " Είναι σπουδαία τιμή. Περισσότερο απ’ όλους, βέβαια, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην ομάδα και -φυσικά- στους παίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσα να κερδίσω αυτό το βραβείο. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας. Υπόσχομαι ότι και την καινούρια σεζόν θα δουλέψουμε σκληρά για να τους κάνουμε υπερήφανους".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ