ΕΣΑΚΕ

Πάουελ: "Θέλω ένα ζευγάρι καινούρια γόνατα"

Πάουελ: "Θέλω ένα ζευγάρι καινούρια γόνατα"
INTIME SPORTS

Ο Τζος Πάουελ ζήτησε από τον Άη Βασίλη ένα ζευγάρι καινούρια γόνατα στη συνέντευξη του στον ΕΣΑΚΕ. Τι είπε για το ελληνικό πρωτάθλημα, το Σπανούλη και την ήττα του Ολυμπιακού από την Κάχα Λαμποράλ

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, παραχώρησε ο Τζος Πάουελ ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο Αμερικανός άσος του Ολυμπιακού, ζήτησε ένα νέο ζευγάρι γόνατα από τον Άη Βασίλη και αναφέρθηκε στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει παίζοντας μπάσκετ.

1.Πως ήταν τα πράγματα όταν μόλις 20 ετών πήρες την απόφαση να παίξεις στη Ρωσία και να φύγεις μακριά από την πατρίδα σου μετά από μόλις 2 χρονιές στο κολέγιο;

Goal News

"Είχα ολοκληρώσει μια αρκετά καλή σεζόν για εμένα. Και πίστεψα πως είμαι έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Πήρα ατζέντη και άρχισα να ψάχνω για το μεγαλύτερο βήμα. Ήρθε η πρόταση από τη Ρωσία και ήθελα να γνωρίσω μια νέα εμπειρία αν και ήμουν μικρός".

2.Ποιές είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσει στη Basket League ΟΠΑΠ αλλά και στην Euroleague συγκριτικά με το ΝΒΑ;

Goal News

"Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ειλικρινά χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να το σκεφτώ και να απαντήσω (γέλια). Πρόκειται για τρεις εντελώς διαφορετικές λίγες. Η κάθε μια έχει τα καλά της και τα άσχημα της. Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και μέσω αυτού γίνεται η συγκεκριμένη συνέντευξη, έχω να πω μόνο καλά λόγια. Πρόκειται για πρωτάθλημα που είναι ανταγωνιστικό, αν κρίνω και από τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής. Μου αρέσει. Έχει πολλούς καλούς παίκτες. Η Ευρωλίγκα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι χωρισμένο σε φάσεις και όσο περνάνε τα ματς το παιχνίδι γίνεται και πιο ενδιαφέρον".

3.Πρόσφατα βγήκες για ψώνια και πήρες δώρα για όλη την ομάδα και τον κόουτς. Εσύ τι περιμένεις να σου φέρει ο Αη Βασίλης για τη νέα χρονιά ;

TΑ ΝΕΑ

"Ένα ζευγάρι καινούργια γόνατα (γέλια)"

4.Πριν λίγες μέρες ψώνισες δώρα για τους συμπαίκτες σου από το Official Olympiacos BC Store. Αν συναντούσες στον δρόμο έναν φίλο του Ολυμπιακού, τι δώρο θα ήθελες να του κάνεις;

Sportday

"Εισιτήρια για τους αγώνες του Ολυμπιακού".

5.Πώς ήταν η εμπειρία σου στο πρωτάθλημα της Κίνας και με όσα έχεις δει μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός μπορεί να επαναλάβει τα περυσινά; Εχεις δει σε βίντεο τον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκας;

ART Channel

"Η εμπειρία μου στην Κίνα ήταν φανταστική. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, έναν άλλο πολιτισμό, διαφορετικούς ανθρώπους και καταστάσεις. Στην Κίνα μεγάλωσα ως άνθρωπος και ως παίκτης. Έγινα καλύτερος σε πολλούς τομείς και εντός, αλλά και εκτός παρκέ. Οι Κινέζοι έχουν εντελώς διαφορετικοί νοοτροπία από όλους τους άλλους λαούς του κόσμου. Όσο για τον περσινό τελικό, πιστεύω στους συμπαίκτες μου και την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει και πιστεύω πως μπορούμε να το επαναλάβουμε. Δεν έχω δει βίντεο, αλλά έχω δει πάρα πολλές φωτογραφίες και έχω ακούσει πολλά για αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θα δω και βίντεο, αυτό που έκαναν τα παιδιά και γύρισαν το παιχνίδι από μια τόσο μεγάλη διαφορά, ήταν κάτι τρομερό".

6.Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που σου έχουν κάνει τα Χριστούγεννα;

ΑΝΤ1

"Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον και να ξεχωρίσω ένα. Αυτό που με ευχαριστεί πιο πολύ είναι να μου δίνουν αγάπη. Θέλω γύρω μου ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπάνε. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά όλο τον χρόνο, αυτό είναι το καλύτερο δώρο για εμένα".

7.Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να παίξει στο NBA και εάν ναι, γιατί και σε ποια ομάδα;

"Πελοπόννησος"

"Σίγουρα μπορεί να παίξει. Ο Βασίλης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και θεωρώ πως μπορεί να τα καταφέρει και στο ΝΒΑ. Επειδή μπορεί να παίξει καλά και σε σετ παιχνίδι, αλλά και σε ομάδα που της αρέσει να παίζει γρήγορα, θα επέλεγα τους Μπόστον Σέλτικς ή τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι παίζουν αρκετά με το σετ παιχνίδι και το πικ εν ρολ. Αν τώρα έπρεπε να παίξει σε ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να πηγαίνει σε υψηλά σκορ, θα επέλεγα τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς".

8.Ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από το ελληνικό πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

pamesports.gr

"Όπως είπα και νωρίτερα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα όσα έχω δει σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Πρόκειται για δύο λίγκες που η κάθε μια έχει τα δικά της καλά. Σίγουρα η Ευρωλίγκα έχει κορυφαίες ομάδες από όλη την Ευρώπη, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τη δική του ομορφιά".

9.Έστω ότι ήσουν χτυπημένος απ' την κρίση κι η οικονομική κατάστασή σου ήταν χάλια, θα πήγαινες σε ενεχυροδανειστήριο ένα απ' τα δαχτυλίδια του 2009 & 2010 ή... καλύτερα νηστικός;

Gazzetta.gr

"(Γέλια) Ποτέ μου δεν θα δώσω δαχτυλίδι. Ποτέ! Εάν ποτέ βρισκόμουν σε τέτοια κατάσταση, θα έβρισκα άλλη λύση για να βγω από τις δυσκολίες. Αυτό που έζησα με τους Λος Άντζελες Λέικερς θα το θυμάμαι για πάντα".

10.Ποιο στοιχείο των Λέικερς του 09 και 10 θα ήθελες να δεις στον φετινό Ολυμπιακό;

ΣΚΑΪ 100,3

"Είμαστε ομάδα και έχουμε καλή χημεία. Παίζουμε όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο. Σε κάθε προπόνηση σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο για να γίνει καλύτερος και όλοι μαζί να παρουσιάσουμε καλύτερο σύνολο. Αυτό το είχαμε και στους Λέικερς, καλή χημεία και ωραίο κλίμα. Και πάντα κοιτούσαμε ο ένας να κάνει καλύτερο τον διπλανό του, αυτό κάνουμε και στον Ολυμπιακό".

11. Μετά από δύο πρωταθλήματα με τους θρύλους του ΝΒΑ, Λος Άντζελες Λέικερς, πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το κίνητρο ενός παίκτη για κάτι ανάλογο και στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό;».

basketplus.gr

"Σίγουρα το κίνητρο είναι μεγάλο. Πάντα πρέπει να προσπαθείς για να γίνεσαι καλύτερος. Επειδή πήρες ένα πρωτάθλημα, κάποιον τίτλο ή κάποια άλλη διάκριση δεν σημαίνει πως σταματάς να προσπαθείς. Δεν χορταίνεις ποτέ, όσους τίτλους και αν πάρεις. Θέλω πολύ να πάρω τίτλους με τον Ολυμπιακό και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τα καταφέρουμε".

12. Μετά από δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να παίξεις ένα ματς σε μία ομάδα της Β Κατηγορία της Ελβετίας πριν ένα χρόνο. Το κυνήγι νέων εμπειριών;

LIVE SPORT

"Όντως. Στην Ελβετία αγωνίστηκα σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, ήταν κάτι διαφορετικό. Πήρα και από εκεί κάποιες εμπειρίες έστω και αν έμεινα για λίγες ημέρες. Στη συνέχεια πήγα στο Πουέρτο Ρίκο μιας και χρειαζόμουν να βρω αγωνιστικό ρυθμό".

13. Τι σημαίνει για ένα παίκτη που κέρδισε δύο πρωταθλήματα στο ΝΒΑ να φεύγει από το Λος Αντζελες και να βρίσκεται στην Κίνα και αργότερα στην Ελλάδα. Πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα;

Πρωταθλητής

"Η ζωή δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα σου φέρει και πότε. Εγώ αυτό που θέλω είναι όλος ο κόσμος να έχει υγεία και κάθε μέρα να ξυπνάω και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Είμαι άνθρωπος που προσαρμόζεται και του αρέσει να κυνηγάει τα όνειρα του. Έχω κάνει ένα πολύ όμορφο μπασκετικό ταξίδι μέχρι στιγμής, μια πολύ ωραία διαδρομή και συνεχίζω. Νιώθω ευλογημένος για όσα έχω ζήσει. Δεν είχα δυσκολίες να προσαρμοστώ στην Ελλάδα, πρόκειται για μια πολύ όμορφη χώρα και ειλικρινά περνάω ωραία εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι καταπληκτική ομάδα με σπουδαίους παίκτες και φοβερή οργάνωση, οπότε προσαρμόστηκα αρκετά εύκολα".

14. Από την ημέρα που ήρθες στον Ολυμπιακό (4/11) είχες μόνο νίκες. Και μετά από 1,5 μήνα γνώρισες την πρώτη σου ήττα στην ομάδα. Πως το αντιμετώπισες;

superbasket.gr

"Θεωρώ πως μπορείς να μάθεις από μια ήττα. Κάναμε πάρα πολλά λάθη και πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας και μόνο γι' αυτή την εμφάνιση. Κανέναν άλλον. Πλέον πρέπει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, να προπονηθούμε ακόμη πιο σκληρά και να δούμε τι λάθη κάναμε και να μην τα επαναλάβουμε. Όσο για την δική μου απόδοση σε αυτό το ματς, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Έπαιξα πολύ άσχημα και δεν βοήθησα καθόλου. Ό,τι και αν συμβαίνει, όταν μπαίνεις στο παρκέ, πρέπει να δίνεις τα πάντα. Και εγώ δεν τα κατάφερα και θυμώνω με τον εαυτό μου και μόνο. Πλέον είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, πιο σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι και να παίξουμε όπως ξέρουμε και όπως πρέπει στο επόμενο παιχνίδι μας".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ