ΕΣΑΚΕ

Όλα τα αστέρια στο All Star Game

Όλα τα αστέρια στο All Star Game
INTIME SPORTS

Παρόντες θα είναι όλοι οι κορυφαίοι παίκτες της Basket League ΟΠΑΠ στο 20ό All Star Game, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (18:00) στην Πάτρα. Δείτε τα ρόστερ και διαβάστε ό,τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συνέντευξη Τύπου του 20ού All Star Game, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (10/03) στην Πάτρα.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα ρόστερ των ομάδων των Ελλήνων και των ξένων, καθώς και το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων.

Η ελληνική ομάδα, με προπονητές τους Αργύρη Πεδουλάκη και Σούλη Μαρκόπουλο, θα αποτελείται από τους Δημήτρη Διαμαντίδη (Παναθηναϊκός), Βασίλη Σπανούλη (Ολυμπιακός), Νίκο Παππά (Πανιώνιος), Κώστα Σλούκα (Ολυμπιακός), Κώστα Χαραλαμπίδη (ΠΑΟΚ), Κώστα Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς (Πανιώνιο), Γιώργο Πρίντεζη (Ολυμπιακός), Μάικ Μπράμος (Παναθηναϊκός), Σοφοκλή Σχορτσανίτη (Παναθηναϊκός), Λάζαρο Παπαδόπουλο (ΠΑΟΚ) και Μιχάλη Τσαϊρέλη (ΠΑΟΚ).

Για την ομάδα των ξένων, όπου προπονητές θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, θα αγωνιστούν οι Έισι Λο (Ολυμπιακός), Ρόκο-Λένι Ούκιτς (Παναθηναϊκός), Έρικ ΜακΚόλουμ (Απόλλων Πατρών), Τέρελ Στόγκλιν (Ηλυσιακός), Μπρεντ Πέτγουεϊ (Ρέθυμνο), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Λάντον Μίλμπουρν (Πανιώνιος), Γιόνας Ματσιούλις (Παναθηναϊκός), Τζέρεμι Χαντ (Άρης), Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός), Γουίλ Κόλεμαν (Καβάλα), Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός).

Στο διαγωνισμό τριπόντων θα συμμετάσχουν οι Μάικ Μπράμος (Παναθηναϊκός), Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (Ολυμπιακός), Βλάντο Πέτροβιτς (Απόλλων Πατρών), Τέρελ Στόγκλιν (Ηλυσιακός), Ντάνι Γκίμπσον (Ίκαρος) και Γιώργος Δέδας (ΠΑΟΚ), συν τον Νίκο Γκίκα του Φιλαθλητικού, αλλά και το νικητή του διαγωνισμού των επιλέκτων.

Στο διαγωνισμό καρφωμάτων θα λάβουν μέρος οι Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Μπρεντ Πέτγουεϊ (Ρέθυμνο), Γουίλ Κόλεμαν (Καβάλα) και Λάντον Μίλμπουρν (Πανιώνιος), συν τον Θανάση Αντετοκούμπο του Φιλαθλητικού, αλλά και το νικητή του διαγωνισμού των επιλέκτων.

Όσον αφορά τον αγώνα των νέων, θα αγωνιστούν με την Εθνική κάτω των 21 ετών: Κατσίβελης, Γεωργάλης, Σπανός, Αντωνάκης, Καββαδάς, Λαρεντζάκης, Βελισσαρίου, Μελισσαράτος, Ζούμπος, Κανονίδης, Χρυσικόπουλος, Μοτσενίγος.

Με την ομάδα των Under 18 θα παίξουν: Αγραβάνης, Μήτσιαλος, Σλαφτσάκης, Μποχωρίδης, Βεζένκοφ, Αμπαράς, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Τιλιόπουλος, Πιεβάλιτσα, Οικονομόπουλος, Σκουλίδας.

Χαλβατζάκης: "Να απολαύσετε το μπάσκετ"

Στη συνέντευξη Τύπου, πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος δήλωσε: "Υπάρχει μία χαρμολύπη. Από τη μία αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε το διήμερο εκδηλώσεων και από την άλλη υπάρχει λύπη μετά τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά. Έζησε το μπάσκετ από τα παιδικά του χρόνια, θα χαίρεται που θα δει τα παιδιά να αγωνίζονται από εκεί πάνω που θα βρίσκεται.

Και πάνω από όλα θα χαρεί να δει τα παιδιά των Εθνικών oμάδων να παίζουν μεταξύ τους. Με τη βοήθεια όλων και κυρίως του ΟΠΑΠ, θα είναι το πιο οικονομικό ολ σταρ όλων των εποχών. Δεν θα δοξευτεί ούτε ευρώ, δίχως λόγο ενώ θα θα βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Θα πρέπει να πω ότι γενικά πάμε καλά, το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η βία. Εκεί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να την εξαλείψουμε. Σας καλώ όλους να έρθετε στην Πάτρα και να απολαύσετε το μπάσκετ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους χορηγούς μας, τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ που μας στηρίζουν και μας βοηθούν".

Από την επόμενη ημέρα που θα τελειώσει το All Star Game, θα κάνουμε τα απαραίτητα για να έχουμε και του χρόνου αυτή τη γιορτή. Ας μην ξεχνάμε πάντως σε ποια εποχή ζούμε και τι κρίση περνάει η χώρα. Θα γίνεται το All Star Game, όσο θα έχουμε τον ΟΠΑΠ δεν φοβόμαστε τίποτα. Προσπαθούμε να μπορούμε και μόνοι μας το κουμάντο μας για να μπορούμε να διοργανώνουμε μόνοι μας το All Star".

Ακολούθησε ο γραμματέας του ΠΣΑΚ, Νίκος Παπανικολόπουλος, που είπε: " Για μία ακόμα φορά, διοργανώνεται το 20ό All Star από τον ΠΣΑΚ, τον ΕΣΑΚΕ, τον ΟΣΕΚΚ και τον ΣΕΠΚ. Ελπίζω όλοι να παρακολουθήσουν. Έρχεται σε μία συγκυρία που όλοι θαυμάζουμε τον Απόλλωνα και για την υγεία που βγάζει και για την αγωνιστική υγεία".

Ιωαννίδης: "Ο Κολοκυθάς ήταν για μένα ο καλύτερος"

Εν συνεχεία μίλησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε: " Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Θέλουμε να είναι πολύς ο κόσμος που θα δει το ματς για να καταλάβει ο ΟΠΑΠ ότι θα πάρει ανταποδοτικά πολλά πράγματα από το μπάσκετ. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ έπαιζε στο Σπόρτιγκ. Για μένα είναι ο καλύτερος που πέρασε μετά από 60 ήταν ο Γιώργος Κολοκυθάς, προτείνω να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Εύχομαι να είναι μία γιορτή του μπάσκετ και να είναι πετυχημένη. Θα είναι μία γιορτή του μπάσκετ για όλες τις ηλικίες".

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, δήλωσε: " Ο Κολοκυθάς μάς βλέπει και πιστεύω ότι θα βλέπει ότι κάνουμε κάτι καλό. Ο Κολοκυθάς ήταν το ίνδαλμά μου, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Όταν ξεκίνησα ήμουν 9 χρονών και εκείνος 8 χρόνια μεγαλύτερος. Εκείνη την εποχή, περνούσαμε όλη την ημέρα, στο σχολείο πηγαίναμε μαζί παρεμπιπτόντως και δεν ντρέπομαι να το πω.

Υπήρχαν ξύλινες μπασκέτες, μία εξέδρα και τσιμεντένιο πάτωμα. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη για τον Γιώργο, ελπίζω να του αρέσει αυτό που θα κάνουμε στην Πάτρα, θα του αρέσει. Ο ΟΠΑΠ στηρίζει την προσπάθεια που θα γίνει εκεί, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς. Τα στοιχεία που έχουμε για την ενίσχυση και τη συμπαράσταση, ο ελληνικός αθλητισμός ακολουθεί για εμάς ένα φυσικό επακόλουθο".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας, είπε: " Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του Γιώργου Κολοκυθά. Ο αγώνας με καρότσι θα γίνει φέτος την Κυριακή και θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ. Ο ΕΣΑΚΕ δείχνει μεγάλη κοινωνική δράση και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Εμείς για να συνεχίσουμε να είμαστε στην κεντρική σκηνή (μπάσκετ με καρότσι) και θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι όσο περισσότερο μπορούμε αυτά τα παιδιά. Ο κ. Ιωαννίδης μάς έχει βοηθήσει στο παρελθόν και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον ΟΠΑΠ που βρίσκεται κοντά μας. Θέλουμε να τιμήσουμε τα δύο παιδιά που χάθηκαν από κοντά μας".

"Δεν είναι πρέπον να μιλήσουμε για το Κύπελλο"

Σε ερώτηση που έγινε για τον τελικό του Κυπέλλου, ο κ. Χαλβατζάκης τόνισε: "Ο θεσμός του Κυπέλλου ανήκει στην ομοσπονδία, είναι θέμα της ομοσπονδίας, αν θα θελήσει κάτι τέτοιο ή όχι. Αν χρειαστεί τεχνογνωσία, βοήθεια ή οτιδήποτε. Δεν είναι πρέπον να μιλήσουμε για κάτι που δεν ανήκει στον ΕΣΑΚΕ. Θα μπορούσε να συμβεί και στο πρωτάθλημα, ό,τι και στο τελικό του Κυπέλλου. Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς, δεν θα ανοίξω αυτό το θέμα ποτέ, αν δεν το ζητήσει η ίδια η ομοσπονδία".

Για την πιθανή πώληση του ΟΠΑΠ, ο κ. Ιωαννίδης, δήλωσε: " Θα πρέπει να υπάρξει μνημόνιο συνεργασίας, όπως έχουμε μπλέξει με τα μνημόνια να γίνει ένα ακόμα. Αν λείψει ο ΟΠΑΠ, θα αποδιοργανωθεί ο αθλητισμός. Όποιος και να πάρει τον ΟΠΑΠ, να υπάρχει το μνημόνιο. Ο Έλληνας πολίτης περνάει τραγικά, επομένως δεν θα μπορεί και ο αθλητισμός να επιβιώσει. Ό,τι θα κάνουμε να είναι κάτι που θα μείνει στον αθλητισμό, Μίλησα με πολλούς υπουργούς και όλοι αυτό να λένε".

Από την πλευρά του, ο κ. Λουρόπουλος σχολίασε: " Ενώ δίνουμε δίνουμε συνεχώς, υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων μας κατηγορεί. Ό, τι και να γίνει ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό. Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας θεσμός στον οποίο υπάρχει european lottery, δίνουν 22 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δράσεις. Είναι ένας τεράστιος αριθμός για την κοινωνική προσφορά. Όπως ξαναείπα... Εμείς έχουμε το στοίχημα. Για να υπάρξει κατά κανόνα πρέπει να έχουμε αθλητικά γεγονότα. Βοηθούν τον παίκτη για να παίξει, είτε online, είτε κανονικά.

Από τα 100 ευρώ που εισπράττουμε τα 68 ευρώ τα δίνουμε πίσω στους παίκτες και τα 8,4 στους πράκτορες. Έχουμε δώσει στην κοινωνία 64 μαγνητικούς τομογράφους. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε σαν την α, β, γ εταιρεία. Θέλω να κάνω την εξής πρόταση... Θέλουμε να είναι τα αθλήματα να είναι υγιή, ανταγωνιστικά. Πήγα στον τελικό και μ' έπιασε η ψυχή μου. Άδεια τα καθίσματα, περισσότερα τα ΜΑΤ από τον κόσμο. Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για να γίνουν τα πρωταθλήματα ανταγωνιστικά και πιο εμπορικά. Μία εταιρεία στοιχηματική δεν σταματάει να ενισχύει. Το βασικό πρόβλημα είναι η ποιότητα του αθλήματος" .

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ