ΕΣΑΚΕ

Το "παράθυρο" του Παναθηναϊκού με τις ημερομηνίες

Το "παράθυρο" του Παναθηναϊκού με τις ημερομηνίες
INTIME SPORTS

Οι ημερομηνίες που αναφέρονται στις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αφήνουν ένα "παράθυρο" για τους "πράσινους", κλονίζοντας την ένσταση του Ολυμπιακού, για το ματς της 9ης Οκτωβρίου. Τι θα λάβει υπ όψιν του ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ.

Η σύγχυση που δημιουργήθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/12) και αφορά τον προημιτελικό Κυπέλλου, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και την ένσταση που είχαν καταθέσει οι "ερυθρόλευκοι" -σχετικά με την παρουσία του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο- είχε μια βάση. Διότι υπήρχαν οι αριθμοί πολλών αποφάσεων, μαζί και κανονισμοί που δεν αναφέρθηκαν εκτενώς -ώστε να είναι ξεκάθαρο αυτό που ισχύει. Πάμε λοιπόν, να δούμε τι έγινε, αλλά και τι υπάρχει για τη συνέχεια.

Το ΑΣΕΑΔ, με την απόφαση 101 που έχει την ημερομηνία 19/12/2014 αναφέρει πως "εξαφανίζει την 55 απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ που βγήκε στις 31/10 και τη διορθωτική 57 που εκδόθηκε στις 18/10". Τι έλεγε αυτή; Πως ο αθλητικός δικαστής απορρίπτει την καταγγελία του Ολυμπιακό, διότι ως όργανο δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει την ποινή του άρθρου 88 παράγραφος 3 του πειθαρχικού κανονισμού της ΕΟΚ. Αυτό προβλέπει ποινή κατακύρωσης αγώνα σε βάρος ΚΑΕ. Ο αθλητικός δικαστής εξήγησε πως τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται στον πειθαρχικό κανονισμό του ΕΣΑΚΕ και κατέληγε στο ότι δεν μπορεί να δικάσει βάσει του πειθαρχικού κανονισμού της ΕΟΚ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών θύμισε σήμερα (19/12) πως αρμόδιος για το Κύπελλο είναι η ΕΟΚ, εφόσον ωστόσο, η υπόθεση αφορούσε ομάδες της Α1, την παρέπεμψε στον ΕΣΑΚΕ, αλλά το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο όφειλε να δικάσει βάσει του κανονισμού της ΕΟΚ (εφόσον επρόκειτο για το θεσμό του Κυπέλλου) και του άρθρου 88, παράγραφος 3 που λέει ότι:

Το "παράθυρο" του Παναθηναϊκού με τις ημερομηνίες

Για αυτό και την επέστρεψε στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος καλείται να πάρει την τελική απόφαση, βάσει του γράμματος του νόμου. Τι λέει αυτό;

Ο αγώνας διεξήχθη στις 9/10 του 2014 και οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (με τους αριθμούς 88 και 89) πάρθηκαν στις 23/10 και δημοσιεύτηκαν στις 6/11. Συνεπώς, την ημέρα του αγώνα η υπόθεση που αφορούσε τον τότε πρόεδρο της ΚΑΕ δεν είχε τελεσιδικήσει. Άρα, είχε δικαίωμα να είναι στο γήπεδο. Αυτά είναι που ισχύουν, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις βάσει εγγράφων και ημερομηνιών. Τώρα, μένει να ακούσουμε τι έχει να πει ο αθλητικός δικαστής που ασχολείται με θέματα του ΕΣΑΚΕ (γιατί είναι ανεξάρτητο όργανο).

Η Super BasketBall θα είναι μαζί σας μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα! Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος, Στέφανος Τριαντάφυλλος. Μαζί τους οι Γιάννης Φιλέρης, Τάσος Μαγουλάς. Σχόλιο από τους: Παντελή Διαμαντόπουλο, Νίκη Μπάκουλη, Γιάννη Ντεντόπουλο.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ