ΕΣΑΚΕ

Νωρίς - νωρίς ντέρμπι!

Νωρίς - νωρίς ντέρμπι!
INTIME SPORTS

Η κλήρωση του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ έφερε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντιμέτωπους την δεύτερη αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ (15/10)! Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση... (vids)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία του ΟΠΑΠ η κλήρωση του 20ου πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να τίθενται αντιμέτωποι νωρίς - νωρίς.

Οι δύο "αιώνιοι" θα αναμετρηθούν στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 15 Οκτωβρίου στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα παίξουν την 15η αγωνιστική.

Η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου, όμως από την στιγμή που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν στην Ευρωλίγκα την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή το ματς θα γίνει την Δευτέρα (15/10)...

Στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να αναμετρηθεί με τον Άρη και ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο ΣΕΦ τον ΠΑΟΚ. Για την τρίτη αγωνιστική, αμέσως μετά το ντέρμπι δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο και οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος μίλησαν αρκετοί φορείς, με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚ κύριο Χαλβατζάκη να είναι ο πρώτος που πήρε τον λόγο: " Καλησπέρα, θα ξεκινήσει σε λίγο η κλήρωση του πρωταθλήματος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα το μπάσκετ.

Επίσης, στόχος μας είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του αθλήματος. Να επιστρέψουν οι οικογένειες στο γήπεδο. Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ήρθατε σε αυτήν την εκδήλωση".

Ιωαννίδης: "Καλή επιτυχία σε όλους!"

Στη συνέχεια μίλησε ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης: " Θα ήθελα να πω λακωνικά... Τελείωσαν οι προετοιμασίες, τελείωσαν οι ομάδες την σκληρή δουλειά και πλέον θα γίνει η κλήρωση. Εύχομαι να μην υπάρξουν εντάσεις, η διαιτησία να είναι στο ύψος της και να είναι χαμηλοί οι τόνοι. Το μόνο κακό του πρωταθλήματος είναι ότι οι δύο ομάδες διαφέρουν πολύ από τις υπόλοιπες. Εύχομαι καλή επιτυχία και στην Ευρώπη σε όσους παίξουν και στον Ολυμπιακό που πήρε την Ευρωλίγκα".

Στην κλήρωση του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ μίλησε και ο εκπρόσωπος της ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνεργασία της εταιρείας με τον ΕΣΑΚΕ: " Ξεκινάει το... τζάμπολ της φετινής περιόδου. Ξεκινάει το άθλημα που έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων των φιλάθλων. Η χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε κρίση, ωστόσο το χορηγικό μας πρόγραμμα συνεχίζεται και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Στην ΟΠΑΠ επίσης, αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μία συνεργασία, η οποία είναι πολύ καλή και ελπίζουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας για να την κάνουμε ακόμα καλύτερη.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, τόσο Έλληνας, όσο και ξένους, οι οποίοι εργάζονται όλοι για την ανάδειξη του αθλήματος. Για τον ΕΣΑΚΕ που έκλεισε την πρώτη της 2ετία με το λογότυπου ΟΠΑΠ, εύχομαι να διατηρηθεί και για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο μιας πολύ καλής συνεργασίας".

Έπειτα βραβεύτηκε ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να παίρνει το βραβείο και να τονίζει πώς " η σημερινή εκδήλωση είναι εκείνη με τον περισσότερο κόσμο από όσες φορές έχουμε έρθει σε κληρώσεις ΕΣΑΚΕ. Βλέποντας τώρα το βίντεο θυμήθηκα πριν από 15 χρόνια που ήμασταν στο πάνω διάζωμα ως οπαδοί.

Χαίρομαι που βλέπω παίκτες από το "αντίπαλο" στρατόπεδο, αν δεν υπήρχαν δεν θα ήμασταν τώρα εδώ, ούτε θα υπήρχαν χορηγοί από τον ΟΠΑΠ και από κανέναν. Ευχαριστώ πολύ".

Το βραβείο του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος.

Οι βραβεύσεις και ...

Να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της προηγούμενης σεζόν, ενώ του καλύτερου νέου αθλητή ο Κώστας Παπανικολάου. Μέλος της καλύτερης πεντάδας ήταν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Μάικ Μπατίστ, με τον δεύτερο να απουσιάζει από την εκδήλωση.

Την πεντάδα ολοκλήρωσε ο Βασίλης Σπανούλης που πήρε το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος.

Τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή πήρε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που αναμενόταν στην εκδήλωση, αλλά δεν κατάφερε τελικά να δώσει το "παρών", καθώς του παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα την τελευταία στιγμή.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος ήρθε στα μισά της περασμένη σεζόν στους Πειραιώτες πήρε τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, λέγοντας: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν, τους ευχαριστώ για όλα".

Να αναφέρουμε ότι ειδική μνεία κατά την διάρκεια της κλήρωσης έγινε στον "Πατριάρχη" του Άρη, Ανέστη Πεταλίδη. Ο γιος του Ανέστη Πεταλίδη, πήρε το βραβείο, με τον Γιάννη Ιωαννίδη να τονίζει: " Ήταν προπονητής μου για 16 χρόνια, με σφράγισε, είμαστε εδώ για να τιμούμε νεκρούς, ώστε να είμαστε σε θέση να υπηρετούμε καλύτερα τους ζωντανούς...".

Το βραβείο του fair play μοιράστηκαν 4 ομάδες, ο ΚΑΟΔ, ο Ίκαρος, ο Κολοσσός και η Καβάλα, ομάδες που την περασμένη σεζόν δεν είχαν κανένα απολύτως πάρε δώσε με τον αθλητικό δικαστή.

...οι δηλώσεις μετά την κλήρωση

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος σε ερώτηση για το αν ήθελε να αναμετρηθούν οι δύο "αιώνιοι" τόσο νωρίς είπε: "Η ομοιογένεια είναι το ευνοϊκό για μας και σε σχέση με την Ελλάδα και σε σχέση με τον ευρωπαϊκό χώρο. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Είναι καλό γιατί θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας νωρίς. Όχι απλά δεν αλλάξαμε από πέρσι, αλλά ενισχυθήκαμε περαιτέρω κιόλας.

Σε ερώτηση για το πως κρίνει την παρουσία της ομάδας έως τώρα επισήμανε: "Σε σχέση με άλλες χρονιές είναι καλύτερα από ποτέ γι' αυτή την περίοδο, πιστεύω να πάει ελεγχόμενα αυτό και να μην έχουμε κανένα απρόοπτο".

Παράλληλα, επανέλαβε πως φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός όσο παραμένει η ίδια σύνθεση στην ΚΕΔ: "Όσο η ΚΕΔ είναι η ίδια, έχουμε το ίδιο φαβορί, το είπαμε και χθες. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, φαβορί ήταν, στον πέμπτο τελικό θα ήταν ο Τανατζής. Έχουμε πει εκατό φορές για έναν άνθρωπο να μην τον βάζουνε και για ένα μπαλάκι αυτός δεν ήρθε. Τι να κάνουμε τώρα; Ποιος δυναμιτίζει το κλίμα; Η ΚΕΔ που δεν αλλάζει δεν δυναμιτίζει το κλίμα;"

Από την άλλη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπογράμμισε σχετικά με τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν: "Η ομάδα παρέμεινε ίδια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξουμε τους παίκτες. Τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι παίκτες απογοητεύονταν απ’ όσα έβλεπαν, ειδικά οι ξένοι παικταράδες. Δεν ήταν μόνο δική μας απόφαση να αλλάξουμε τους παίκτες.

Σε ερώτηση αν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, δεν ήθελαν να φέρουν φέτος ένα "παιχταρά" στην ομάδα: "Τους παικταράδες όλους τους έχουμε στην ομάδα μας".

Παράλληλα, ερωτήθηκε αν θα ήθελε ο Ολυμπιακός, ο ΕΣΑΚΕ να ασκεί περισσότερο και πιο συγκεκριμένο οικονομικό έλεγχο στις ομάδες του πρωταθλήματος και απάντησε: "Όχι δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Μιλήσαμε για μια ομάδα, έγινε συγκεκριμένη αναφορά χθες και δεν είναι υπόθεση του ΕΣΑΚΕ".

Ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε για τη νέα ομάδα του Παναθηναϊκού, την κλήρωση και την επόμενη αγωνιστική περίοδο: " Πιστεύουμε ότι με αυτούς τους παίκτες θα έχουμε επιτυχίες. Τα λόγια είναι ωραία, αλλά το γήπεδο δείχνει την αξία του καθενός. Δεν μου αρέσει να λέμε λόγια. Οι πετυχημένες ομάδες είναι αυτές που παίρνουν τίτλους. Εμείς πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια αυτό δεν αλλάζει".

Να κρατήσει τα στοιχεία που τον έκαναν πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης θα πρέπει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη: " Ήταν μία πάρα πολύ όμορφη χρονιά, αλλά όλα ξεκινάνε πάλι από το μηδέν. Αν θέλουμε να θεωρούμαστε μεγάλη ομάδα θα πρέπει να κρατήσουμε μόνο τα θετικά πράγματα".

Για τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα ανέφερε: " Τα στοιχεία που έχει δείξει αυτή η ομάδα τα ξέρει. Είμαστε πάνω - κάτω η ίδια ομάδα θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα θετικά στο παρκέ".

Ο Κώστας Τσαρτσαρής τόνισε από την πλευρά του: " Μετά από πολλά χρόνια ξεκινάμε από την δεύτερη θέση για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να φτάσουμε στο ψηλότερο σκαλί. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κόσμο είναι ότι θα παλέψουμε για να πάρουμε αυτό που τόσα χρόνια είχαμε".

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός δήλωσε: " Είμαι πραγματικά αισιόδοξος για την ομάδα μας. Είναι δύσκολο να μπούμε "σφήνα", αλλά αυτό που είναι εφικτό είναι να τους κάνουμε να χάσουν κανένα... παιχνιδάκι στην έδρα μας.

Έχουμε μαζέψει μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τους καλύτερους νεαρούς παίκτες, τους οποίους έχουμε πλαισιώσει με πολλούς ξένους και πιστεύω ότι θα πάμε καλά αρκεί να έχουμε υγεία".

Οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, πραγματοποίησαν μία ειρηνική διαμαρτυρία για την επικείμενη πώληση της O.Π.Α.Π. Α.Ε. και σήκωσαν ένα πανό στο οποίο έγραψε: "Όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όχι, στο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ".

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, ο ΕΣΑΚΕ βρέθηκε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τη Unicef.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ