ΕΣΑΚΕ

Μόνο ο Ολυμπιακός δεν ψήφισε τον Γαλατσόπουλο στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ

Μόνο ο Ολυμπιακός δεν ψήφισε τον Γαλατσόπουλο στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι -και με τη βούλα- ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, όπως επικυρώθηκε από τις εκλογές που έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης (28/3). Μόνο ο Ολυμπιακός δεν τον στήριξε με την ψήφο του.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι -και τυπικά- ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Μιχάλη Μελή. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στην σχετική κούρσα, κάτι που σήμαινε ότι αποτελούσε τυπική διαδικασία η εκλογή του, από την στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων δεν είχε σοβαρό λόγο να φέρει αντίλογο στην υποψηφιότητά του.

Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (28/3) στα γραφεία του Συνδέσμου επικύρωσαν αυτό που περίμεναν όλοι, με τα αποτελέσματα των εκλογών να δείχνουν ότι μόλις μία ομάδα δεν τον στήριξε με την ψήφο της. Πιθανότατα πρόκειται για τον Ολυμπιακό, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνεται επίσημα αυτή την στιγμή. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν θετικά τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, η θητεία του οποίου θα είναι διετής.

Θυμίζουμε ότι ο Μιχάλης Μελής είχε παραιτηθεί από τη θέση πριν από ένα μήνα, με τον νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να έχε στα χέρια του την "καυτή πατάτα" των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ζήτημα που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ: " Νέος αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ εκλέχθηκε ο κ. Σταύρος Δουβής, ενώ στις θέσεις του γενικού γραμματέα και του ταμία παραμένουν οι κ.κ. Γιάννης Ψαρράκης και Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Γαλατσόπουλος είναι ο έκτος πρόεδρος στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ μετά τους κ.κ. Θόδωρο Καρατζά (1992-'01), Μανώλη Παπακαλιάτη (2001-'02), Βασίλη Οικονομίδη (2002-'12), Γιώργο Χαλβατζάκη (2012-'16) και Μιχάλη Μελή (2016-'17)".

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ήταν αθλητής του ΠΑΟΚ στις μικρές ηλικίες, φορώντας τη φανέλα της ομάδας σε παιδικό και εφηβικό, ενώ από το 2006 ασχολείται ενεργά με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Σε όλο αυτό το διάστημα υπηρέτησε τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης από διάφορες θέσεις, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Γαλατσόπουλος: "Συναίνεση, συνεργασία και πολλή δουλειά"

Μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε: " Με απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και της σημασίας της θέσης, αναλαμβάνω από σήμερα την προεδρία του ΕΣΑΚΕ και σας καλώ όλους να στηρίξετε με τον τρόπο σας την προσπάθεια του συνδέσμου μας, για να πάρει το πρωτάθλημα μπάσκετ και το άθλημα γενικότερα, αυτά που του αξίζουν και του αναλογούν, για όλα όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό. Στο ιδιαίτερα δύσκολο κοινωνικό αλλά κυρίως οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, η εξεύρεση οικονομικών πόρων φαντάζει ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δημιουργία ενός μοντέρνου, αξιόπιστου και δίκαιου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Αυτό όμως είναι το πρωτάθλημα που θέλουμε και μας αξίζει. Με ομάδες που θα απολαμβάνουν την συμμετοχή τους, με φιλάθλους οι οποίοι θα διασκεδάζουν παρακολουθώντας τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και χορηγούς που θα νιώθουν ότι πραγματικά κερδίζουν με τη χρηματοδότησή του. Είναι αλήθεια πως η έλλειψη κοινής λογικής, ομοφωνίας και αποφάσεων που θα εξυπηρετούσαν το καλό όλων το ομάδων και γενικότερα την εξέλιξη του επαγγελματικού μπάσκετ, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια.

Είναι καιρός όλοι μας να ξεπεράσουμε την οπτική του τι συμφέρει στην ομάδα μας και να δούμε συνολικά ποιο είναι το καλό του αθλήματος που τόσο αγαπάμε, απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες που τόσο μας έχουν κοστίσει. Η παρουσία πολύ ισχυρών οικονομικά παραγόντων που αγαπούν ακόμη και παθολογικά, αλλά σε κάθε περίπτωση αποδεδειγμένα το μπάσκετ, μόνο προς θετικές κατευθύνσεις πρέπει να μας οδηγήσει. Πρέπει να συνεχίσουμε με συναίνεση, συνεργασία, πολλή δουλειά και λίγα λόγια.

Σε μία τέτοια κοινή από όλους προσπάθεια θέλω να πιστεύω πως θα ηγηθώ αξιοποιώντας την πολυετή μου εμπειρία τόσο στα αθλητικά κοινά όσο και στον επιχειρηματικό στίβο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των ομάδων της STOIXIMAN.GR Basket League για την τιμή που μου έκαναν με κοινή αποδοχή να μου εμπιστευτούν το τιμόνι του ΕΣΑΚΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και την οικογένεια του ΠΑΟΚ, από την οποία προέρχομαι, γιατί μου έκανε την τιμή να την εκπροσωπώ όλα αυτά τα χρόνια και μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω τη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ