ΕΣΑΚΕ

"Μαζί, μπορούμε πολλά περισσότερα"

"Μαζί, μπορούμε πολλά περισσότερα"

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο (εκ των ελάχιστων ΚΑΕ με τμήμα μάρκετινγκ και δη επιτυχημένο), Γιώργος Μαμαλάκης εξηγεί γιατί διεκδικεί την προεδρία του ΕΣΑΚΕ και ποιες είναι οι άμεσες επιδιώξεις, σε περίπτωση εκλογής του.

Όποιος θέλει να διεκδικήσει την προεδρία στον ΕΣΑΚΕ, βάσει καταστατικού οφείλει να καταθέσει ποινικό μητρώο, βεβαίωση φιλάθλου και αθλητικής ιδιότητας, άλλη πως είναι ενεργό μέλος σε ΚΑΕ, για τουλάχιστον μια πενταετία και μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ανήκει σε ΔΣ, εταιρίας ΜΜΕ.

Για κάποιο λόγο, ενόψει των φετινών εκλογών (Δευτέρα 16/6) στις προϋποθέσεις, προστέθηκαν (αυθαίρετα) η φορολογική και η ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ η βεβαίωση ενεργού μέλους μετετράπη σε υπεύθυνη δήλωση. Και όλα αυτά, συνέβησαν την Παρασκευή 6/6 (ακολουθούσε το σαββατοκύριακο και η αργία του Αγίου Πνεύματος), με την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων να λήγει την Τετάρτη (11/6), στις 12.00.

Παρ' όλα αυτά, ο Γιώργος Μαμαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο, είχε προνοήσει (είχε μάθει τι είχε ζητηθεί στις τελευταίες εκλογές) και κατάφερε να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα έως την Τρίτη (10/6), ημέρα που βρέθηκε στην Αθήνα και κατέθεσε το φάκελο του, στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Η αλήθεια είναι πως μεσολάβησαν και κάποια άλλα πράγματα.

Αλλά ας πάμε στην ουσία. Γιατί βάζει υποψηφιότητα;

"Διότι υπήρχε ένα κενό συνεργασίας στον ΕΣΑΚΕ, με ορισμένους συναδέλφους να με προτρέπουν να κατέλθω στις εκλογές. Έχω μάθει από τη ζωή μου και σε ό,τι έχω εμπλακεί μέχρι σήμερα, ότι χωρίς διάλογο και συνεργασία, τίποτα δεν πάει μπροστά. Δεν εκμεταλλευτήκαμε πολλά πράγματα και ευκαιρίες, δεν αξιοποιήσαμε ανθρώπους που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν. Με μια καλή συνεργασία ο ΕΣΑΚΕ έχει να δώσει πολλά παραπάνω πράγματα, αλλά να πετύχει ακόμη περισσότερα".

Το τι γίνεται, όταν δεν υπάρχει διάλογος "δυστυχώς, το βρήκα και μπροστά μου. Ο πρόεδρος ενεργούσε χωρίς να συνεννοείται, χωρίς να ενημερώνει. Μόνος του. Δεν ξέρω τι φοβόταν και το έκανε αυτό, όμως έπειτα από κάθε ενέργεια που έκανε μόνος του, έβρισκε το πρόβλημα μπροστά του. Όπως με το χορηγικό κομμάτι, που υπήρχαν αντιδράσεις από τις ΚΑΕ".

Τι ακριβώς εννοεί όταν λέει " με το χορηγικό κομμάτι"; "Υπήρχε ένα πρόβλημα, με την ασφαλιστική εταιρία που είχε συμβόλαιο με ΚΑΕ και μετά τη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΣΑΚΕ, αποσύρθηκε από τη χορηγία της ομάδας. Μια συνεταιριστική τράπεζα, σταμάτησε να δίνει χρήματα σε άλλη ΚΑΕ, για τον ίδιο λόγο. Επίσης, είχε "κλείσει" χορηγία 10.000 ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς, για το All Star Game, αλλά αυτά τα χρήματα δεν τα έχουμε πάρει ακόμα. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί ".

Το Ρέθυμνο είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ, με τμήμα μάρκετινγκ που λειτουργεί κατά τρόπο που η ομάδα έχει έσοδα από χορηγίες. Η τεχνογνωσία αυτή θα μεταφερθεί και στον ΕΣΑΚΕ, ώστε να πάψει να τρέχει για να σωθεί; " Θέλω να ρωτήσω γιατί ο ΕΣΑΚΕ δεν συνεργάστηκε τελικά με τον Κωστή Ζομπανάκη (ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ρέθυμνο), ο οποίος έχει σπουδές στο μάρκετινγκ;". Τον Ζομπανάκη θα τον λέγατε και επιτυχημένο στο χώρο του -μια ματιά στη wikipedia αρκεί, για να σας πείσει.

Τον διακόψαμε, για να ζητήσουμε σχόλιο επί μιας άλλης καταγγελίας που έγινε, εις βάρος του: πως η υποψηφιότητα του Ρεθύμνου ήταν... η εκδίκηση των Κρητικών, για την άρνηση του κ. Χαλβατζάκη να συνεργαστεί με τον κ. Ζομπανάκη: " Στην αρχή της θητείας του κ. Χαλβατζάκη, είχε γίνει μια συνάντηση με τον κ. Ζομπανάκη στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, είχε χαραχθεί μια στρατηγική, το πώς θα ενεργήσουμε, αλλά δεν αποτέλεσε ποτέ πράξη".

Γιατί; "Δεν έχω ιδέα. Μάλιστα, πέρυσι το καλοκαίρι, ο κ. Χαλβατζάκης ενημέρωσε ότι είχε κλείσει ραντεβού με την Aegean. Τον είχα ρωτήσει, θυμάμαι γιατί δεν επικοινώνησε με τον κ. Ζομπανάκη, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας. Δεν απάντησε κάτι. Ούτε πήγε στο ραντεβού. Στο τελευταίο ΔΣ εξήγγειλε πως υπάρχει χορηγία με την Aegean. Κάτι που είναι ψέμα. Έφυγε κρυφά φάκελος από τον ΕΣΑΚΕ, προς την εταιρία, χωρίς να τον δουν άλλοι (σημείωση: για την όποια κίνηση χρειάζεται η υπογραφή του προέδρου και του γενικού γραμματέα του ΕΣΑΚΕ), οι άνθρωποι που τον παρέλαβαν είδαν πως δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υπογραφές και δεν έδωσαν περαιτέρω σημασία . Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν ήλθαν ποτέ πρακτικά διοικητικού συμβουλίου για να υπογραφούν. Ούτε καν για να τα ελέγξω. Δεν ήλθαν ποτέ καταστάσεις πληρωμών, τρίμηνες...".

Μήπως δεν ήσασταν στα γραφεία, δεδομένου ότι ζείτε στο Ρέθυμνο; " Είμαι στα γραφεία κάθε εβδομάδα. Μπορώ να πω ότι είμαι στα γραφεία, πιο συχνά από τον πρόεδρο ".

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τα play offs, ο κ. Χαλβατζάκης ενημέρωσε πως έχει κλείσει συμφωνία, για χορηγό στο όνομα του πρωταθλήματος από το εξωτερικό. Γνωρίζει κάτι; " Ξέρω ότι έχει πάει δυο φορές στην Τουρκία, μαζί με τον άνθρωπο που είναι στο μάρκετινγκ του ΕΣΑΚΕ. Έχουν έλθει και εκπρόσωποι αυτής της εταιρίας εδώ. Δεν ξέρω όμως, αν υπάρχει συμφωνία. Αυτό δεν το ξέρει κανένας. Ούτε για αυτό έχει ενημερωθεί ποτέ κανείς. Όσο για τα έξοδα που έχει κάνει για τα ταξίδια αυτά και τη φιλοξενία των Τούρκων εδώ, ουδείς τα έχει δει, ουδείς τα έχει εγκρίνει. Αν υπάρχει συμφωνία, αν έχει γίνει κάτι για το καλό του ΕΣΑΚΕ, τότε καλώς έγινε ό,τι έγινε. Υπάρχει όμως, συμφωνία;".

Ποιοι είναι οι πρωταρχικοί στόχοι, αν καθίσει στην καρέκλα του προέδρου; " Κατ' αρχάς, ο ΟΠΑΠ. Να κλειστεί η συμφωνία, το συντομότερο δυνατό, γιατί οι ομάδες πρέπει να ξέρουν τι έχουν για να πορευτούν. Μετά να δούμε τις υπόλοιπες χορηγίες. Τι υπάρχει, τι ισχύει, τι δεν ισχύει".

Το θέμα των χορηγών, εν τω μεταξύ "πρέπει να έχει προέκταση και στο κοινωνικό έργο. Ένας τομέας στον οποίον ο ΕΣΑΚΕ έχει κάνει τα ελάχιστα. Επειδή λέμε και ξαναλέμε ότι αυξήθηκαν τα εισιτήρια, δεν έχουμε βία, δεν έχουμε στημένα παιχνίδια, δεν, δεν, δεν, πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο κοινωνικό έργο. Επί της ουσίας. Όχι να απλώνουμε ένα πανό στο κέντρο του γηπέδου, να βγάζουμε μια φωτογραφία και να τελειώνει εκεί το θέμα. Οι χορηγοί αυτό το πράγμα θέλουν. Το Ρέθυμνο εξαργυρώνει αυτή τη στιγμή όχι το αγωνιστικό, αλλά και το κοινωνικό έργο", στο πλαίσιο του οποίου οι Κρητικοί "τρέχουν" τρία -επιτυχημένα- προγράμματα. " Δεν είναι ομάδα ο ΕΣΑΚΕ. Πρέπει να κάνεις συνεργασίες, με μεγάλες εταιρίες, με ΜΜΕ και κυρίως με την Πολιτεία. Να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια, να "φτιάξουμε" γενικά τις σχέσεις μας με την Πολιτεία και τους κρατικούς φορείς, που για κάποιο λόγο τις είχαμε "χαλάσει" ", κατέληξε.

*Επικοινωνήσαμε και με τον έτερο υποψήφιο, Γιώργο Χαλβατζάκη, αλλά μας εξήγησε ότι δεν θέλει να μιλήσει πριν τις εκλογές.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ