ΕΣΑΚΕ

Η λίγκα έγινε είκοσι χρονών!

Η λίγκα έγινε είκοσι χρονών!
INTIME SPORTS

Τα γενέθλιά του γιόρτασε την Κυριακή ο ΕΣΑΚΕ καθώς συμπλήρωσε 20 χρόνια "ζωής" έχοντας διοργανώσει το πρώτο πρωτάθλημα τη σεζόν 1992-93

Η 11η Μαρτίου αποτελεί ένα ορόσημο στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ και του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος γιορτάζει τα εικοστά γενέθλια του.

Σαν χθες (11/3), το 1992 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της τότε ΕΣΑΚ (Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών), από την οποία προέκυψε το πρώτο προεδρείο του νεοπαγούς φορέα, με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος: Θεόδωρος Καρατζάς (εκπρόσωπος Παπάγου)

Αντιπρόεδρος: Φώτης Αθανασόπουλος (Παγκράτι)

Γενικός Γραμματέας: Φίλιππος Κώτσης (Περιστέρι)

Ταμίας: Φραγκίσκος Δανιηλίδης (Σπόρτιγκ)

Η ΕΣΑΚ διοργάνωσε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της Α1 την περίοδο 1992-93, ενώ το 1997 μετονομάσθηκε σε ΕΣΑΚΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών).

Με την ευκαιρία των εικοστών γενεθλίων της Λίγκας, ο πρόεδρος Βασίλης Οικονομίδης προέβη στην εξής δήλωση: "Η εικοστή επέτειος από την ίδρυση του ΕΣΑΚΕ συμπίπτει με μια δύσκολη και πολύ κρίσιμη περίοδο όχι μόνο για το μπάσκετ και τον αθλητισμό, αλλά γενικότερα για τη χώρα.

Σε πείσμα των αντιξοοτήτων, το μπάσκετ εξακολουθεί να εκπροσωπεί επαξίως την Ελλάδα στον διεθνή χώρο και να προσφέρει επιτυχίες και συγκινήσεις. Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ εύχεται στα μέλη του και σε ολόκληρη την μπασκετική οικογένεια να έχουμε υγεία και να συνεχίσουμε όλοι μαζί την μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση του πρωταθλήματος και την πρόοδο του αθλήματος".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ