ΕΣΑΚΕ

Αναβάλλεται η πρεμιέρα!

Αναβάλλεται η πρεμιέρα!
INTIME SPORTS

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αναβάλλει επ' αόριστον την πρεμιέρα της Basket League ΟΠΑΠ, μετά από ψηφοφορία που έγινε.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχουμε αναστολή του πρωταθλήματος (Basket League ΟΠΑΠ), λόγω ασυμφωνίας στα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Το "περσινό πάθημα δεν έγινε μάθημα" για τον ΕΣΑΚΕ που και φέτος άφησε για τελευταία στιγμή τις συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και έχουμε και φέτος αναβολή του πρώτου τζάμπολ. Το αγκάθι; Το ποσό που θα μοιραστούν οι ομάδες τη νέα σεζόν.

Η πρόταση της ΕΡΤ δεν ικανοποίησε τα μέλη του ΕΣΑΚΕ και στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, οι περισσότεροι ψήφισαν υπέρ της αναβολής του πρωταθλήματος, ούτως ώστε να ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση.

Οι εκπρόσωποι των 14 ΚΑΕ που έδωσαν το παρών στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αποφάσισαν πως δεν τους ικανοποιεί η νέα βελτιωμένη πρόταση της ΕΡΤ που συμπεριελάμβανε και τους "αιώνιους" που έχουν συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία.

Στην ψηφοφορία λοιπόν που ακολούθησε, ο Ολυμπιακός και η Καβάλα ήταν οι μοναδικές ομάδες που ψήφισαν "όχι", ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό, ενώ οι υπόλοιπες 11 ομάδες ψήφισαν την αναστολή του πρωταθλήματος.

Η πρόταση της ΕΡΤ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΕΡΤ που προκάλεσε έκπληξη άγγιζε συνολικά τα 3,35 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε και τις 14 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η κρατική τηλεόραση πρόσφερε 1,35 εκ. ευρώ για τις 12 ομάδες και 1,4 εκ. ευρώ για τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, συν 600.000 διαφημιστικός χρόνος που θα μοιράζονταν σε όλες τις ομάδες.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για την αναστολή του πρωταθλήματος: "Έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η αντιμετώπιση που τυγχάνει το επαγγελματικό μπάσκετ, δεν συμβαδίζει με την δυναμική, την αξιοπιστία και τις επιτυχίες των ομάδων του, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με λύπη του, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ