ΕΚΑΣΘ

"Λύση η Μεσογειακή Λίγκα"

"Λύση η Μεσογειακή Λίγκα"
Βασιλακόπουλος INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στην ΕΚΑΣΘ για την εθνική ομάδα, τη Μεσογειακή Λίγκα και την Α1.

Για την προσφορά του στο μπάσκετ τιμήθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος από την ΕΚΑΣΘ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πίτας. Έπειτα συναντήθηκε με εκπρόσωπους των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε για διάφορα θέματα.

Αναλυτικά τι είπε:

" Καθένας έχει τον ρόλο του. Η Α1 έχει πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσει. Είναι κοινή διαπίστωση ότι οδηγείται σε αδιέξοδο, καθώς πρόκειται για ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων. Το μπάσκετ είναι εθνικό άθλημα και υπάρχει προσπάθεια περιθωριοποίησης του, από νόμιμα και παράνομα συμφέροντα. Πρέπει να γίνει ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν γίνει υπερεθνικό.

Η πρόταση για την Μεσογειακή Λίγκα είναι η λύση. Σύντομα ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για τα μίνιμουμ έσοδα που καλύπτουν τις ανάγκες της. Είχαμε ενδιαφέρον και από ομάδες της Ιταλίας για να συμμετάσχουν στην Λίγκα, που δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στην Ευρωλίγκα", ήταν τα πρώτα λόγια του.

Στη συνέχεια μίλησε για την Εθνική Ελλάδας: " Για το θέμα του προπονητή υπάρχουν τρεις υποψήφιοι, με τους οποίους συζητάμε. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μια μεγάλη περιουσία και είναι απαραίτητος, τόσο για την αγωνιστική του παρουσία αλλά και για το ήθος του. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να είναι κοντά μας.

Είναι μεγάλη η προσφορά του στην ομάδα, αλλά όπως όλοι έχει εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ελπίζουμε να είναι μαζί μας το καλοκαίρι. Ο Kώστας Κουφός θα είναι τέλη Μαΐου στην Ελλάδα".

Για τον τζόγο τόνισε: " Αποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει νόμιμος ή παράνομος. Ο τζόγος είναι ένας. Υπάρχει κατεύθυνση και προς τα ΜΜΕ να προβάλουν υπέρμετρα μόνο το ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ δεν μπορούν να στηθούν παιχνίδια. Πρέπει να βρεθούν κι άλλες πηγές εσόδων για το άθλημα και θα τις βρούμε".

Τέλος, για την κρατική επιχορήγηση στην ΕΟΚ δήλωσε: " Σε συνάντηση που είχαν ο κ. Τσαγκρώνης με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, εκφράστηκε από τον τελευταίο η πρόθεση για περικοπή της επιχορήγησης κατά ένα εκατομμύριο.

Δεν υπάρχει σεβασμός σε ένα άθλημα που έφερε τόσες επιτυχίες. Το μπάσκετ δεν δέχεται άλλες υποβαθμίσεις και υποτιμήσεις. Απευθύνεται στο πιο ζωντανό κομμάτι της νεολαίας και απαιτεί σεβασμό. Είμαστε σε πόλεμο για να πάρουμε αυτά που μας αξίζουν και πρέπει να γίνουμε όλοι συμπολεμιστές για να πάει το άθλημα μπροστά".

TAGS ΕΚΑΣΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ