Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το "refuse to lose" των Πεύκων

Το "refuse to lose" των Πεύκων

Το 2014 ρίχνει αυλαία σε μερικές ημέρες, με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων να βρίσκονται στην κορυφή του Βορείου Ομίλου. Ο κόουτς Λευτέρης Χατζηκυριακίδης εξηγεί στο Sport24.gr πως "χτίστηκε" το 11/11, αλλά και τη νοοτροπία που επικρατεί στην ομάδα του.

Αν το περασμένο καλοκαίρι έλεγε κάποιος πως μετά το πέρας της ενδέκατης αγωνιστικής θα υπήρχε μία αήττητη ομάδα, είναι σαφές πως ουδείς θα "ψήφιζε" τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Το τι πιστεύει όμως ο κόσμος, ουδόλως απασχολεί τον κόουτς Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και τους παίκτες του. Γιατί έχουν επιλέξει να βαδίσουν σε ένα μονοπάτι που δεν υπάρχουν "πρέπει", αλλά "θέλω". Σε αυτό το μονοπάτι λοιπόν, οι "κυανοκίτρινοι" δεν έχουν κάνει το λάθος να... αλλάξουν πορεία. Κάπως έτσι έχει προκύψει το απόλυτο των νικών (11/11).

Ο πρωτομάστορας της φετινής εντυπωσιακής πορείας της ομάδας των Πεύκων, Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, μίλησε στο Sport24.gr για τα στοιχεία που τα έχουν φέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και το μότο που κυριαρχεί εντός αυτής. Ποιο είναι αυτό; Διαβάστε και θα καταλάβετε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο...

" Από την πρώτη στιγμή που φτιάχτηκε η ομάδα υπήρχε η λογική του πρωταθλητισμού. Όχι με την έννοια του "πρέπει" για την άνοδο, αλλά σχετικά με τον τρόπο δουλειάς και λειτουργίας. Στόχος μας είναι -μέσα από τη δουλειά που γίνεται- να βελτιωθούν σε υπερθετικό βαθμό όλα τα παιδιά και να εξασφαλίσουν μία μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα. Προσπαθούμε να δουλεύουμε σε τέτοιες συνθήκες που κάθε παίκτης θα γίνεται καλύτερος από προπόνηση σε προπόνηση και από αγώνα σε αγώνα", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στο Sport24.gr, πριν ερωτηθεί για το κατά πόσο η... αιφνιδιαστική παρουσία του Προμηθέα Πατρών άλλαξε τα πλάνα του όσον αφορά τη φετινή χρονιά:

" Δεν μας φόβισε ή μας επηρέασε στο ελάχιστο. Δεν ασχοληθήκαμε μαζί του παραπάνω σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν είχαμε στο μυαλό μας κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη κάνουμε. Με την έννοια της προσωπικής εξέλιξης και προόδου και όχι του "πρέπει" στην άνοδο. Στόχος του συλλόγου από πέρσι (2013) είναι μέσα από το πλάνο τριετίας που έχει θεσπιστεί, να διεκδικηθεί η άνοδος. Εν τούτοις, αυτό έγινε από τη δεύτερη χρονιά. Θέλουμε τα παιδιά να συνεχίσουν να ξεπερνούν τα όριά τους. Αυτό παραμένει το πρώτο πράγμα που εξακολουθούμε να έχουμε στο μυαλό μας".

Το "refuse to lose" των Πεύκων

"Δεν μας αγχώνουν τα "πρέπει" που μπαίνουν"

Κι αν νομίζει κανείς πως το 11/11 αλλάζει τα πλάνα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, δεν ισχύει. Ο ίδιος απαντά πως " ομολογουμένως είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Δεν υπάρχει προπονητής που στο ξεκίνημα της χρονιάς λέει "βάζω στόχο τις έντεκα σερί νίκες". Το καταφέραμε όμως! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως μένουμε εδώ. Συνεχίζουμε με την ίδια λογική".

Ποια είναι αυτή; " Παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Είναι κάτι με το οποίο έχουν "μπολιαστεί" όλοι μέσα στην ομάδα. Γι αυτό έχουμε πάρει το ροζ φύλλο αγώνα ακόμα και σε περιπτώσεις στις οποίες βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν δεχόμαστε την ήττα. Θα έλεγα πως υπάρχει ένα πνεύμα "refuse to lose" στα Πεύκα. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. Μπορεί να μην είχαμε στο μυαλό μας πως θα φτάσουμε στο σημείο να είμαστε αήττητοι μετά από έντεκα αγωνιστικές, αλλά είμαστε χαρούμενοι για όσα έχουμε κατακτήσει. Αν, τώρα, προκύψει η άνοδος έχει καλώς".

Το "refuse to lose" των Πεύκων

σίγουρα βάζει έξτρα πίεση στα παιδιά, αλλά αν καταφέρουν να την διαχειριστούν θα είναι πραγματικά κερδισμένοι. Πως άλλωστε να αγωνιστούν σε μεγαλύτερο επίπεδο, αν δεν μάθουν να διαχειρίζονται την πίεση; Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να μάθουν να ζουν καθημερινά".

Κι όταν μιλάει για τα "παιδιά" του δεν είναι θέμα συνήθειας. Είναι η αλήθεια. Ο μέσος όρος ηλικίας του φετινού ρόστερ είναι μόλις τα 20.4 έτη, με τον Νίκο Γκαμούρα (ετών 29) να είναι ο πρεσβύτερος της παρέας, την ώρα που ο Σπύρος Βαρδής (ετών 16) είναι ο βενιαμίν. Αυτό που - εν κατακλείδι- έχει στο μυαλό του ο κόουτς Λευτέρης Χατζηκυριακίδης είναι πως " μέσα από τη δουλειά που γίνεται, διαπλάθονται χαρακτήρες και νοοτροπίες. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ