Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι γίνεται με άνοδο και υποβιβασμό, στη Β' Εθνική

Τι γίνεται με άνοδο και υποβιβασμό, στη Β' Εθνική

Τρεις αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος σε Βορρά και Νότο, με τα δεδομένα να είναι περίπλοκα. Το Sport24.gr αναλύει την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του φετινού μαραθωνίου στη Β' Εθνική, οι "μάχες" σε Βορρά και Νότο μαίνονται. Από τη μία, έχουμε τα της ανόδου στον Βορρά και από την άλλη τα της σωτηρίας στον Νότο. Το Sport24.gr εξετάζει τη διαμορφωθείσα κατάσταση στους δύο ομίλους, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών.

Στον Βορρά, η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί τανγκό για δύο. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων και ο Προμηθέας Πατρών είναι οι ομάδες που παλεύουν για την απευθείας άνοδο στην Α2 κατηγορία, με τα λάθη να... απαγορεύονται. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη ξεκίνησε τον β' γύρο του πρωταθλήματος έχοντας προβάδισμα δύο νικών από τους Πατρινούς, αλλά γρήγορα όλα ήρθαν στα ίσια. Παρόλ' αυτά, διατηρεί το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχοντας διαφυλάξει (στο παιχνίδι του β' γύρου) ο +7 (71-64) της νίκης της στον α' γύρο.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, οι Μαχητές Δόξας Πεύκων έχουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια, με αυτό απέναντι στο Στρατώνι να μοιάζει το πιο δύσκολο. Κι αυτό γιατί το σύνολο του Σωτήρη Νικολαΐδη "καίγεται" για τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Από την άλλη, ο Προμηθέας Πατρών έχει μεν δύο εντός έδρας αγώνες να δώσει, αλλά η έξοδο στην Καλαμαριά (την προτελευταία αγωνιστική) για το παιχνίδι με τον Αργοναύτη μόνο εύκολη δεν θα είναι. Παρά την αποχώρηση του Δημήτρη Τσούρμα, ο Αργοναύτης παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος, όπως καταδεικνύει η βαθμολογική του θέση (6ος).

Αγωνιστική Μαχητές Δόξας Πεύκων (40β.) Προμηθέας Πατρών (40β.)
24η Στρατώνι* ΧΑΝΘ
25η Ασπίδα Ξάνθης Αργοναύτης*
26η Τιτάνες Παλαμά* Πευκοχώρι

Στο Νότο, η σωτηρία αναμένεται να παιχτεί ανάμεσα σε Αγία Παρασκευή. Από τη μία, το Ηράκλειο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνεύσει και να μπει στην εξίσωση (σ.σ.: έχει να παίξει με Ίκαρο Καλλιθέας και Μαρούσι στην Κρήτη), από την άλλη ο Δούκας έχασε πολύτιμο έδαφος μετά την εντός έδρας ήττα από το Μαρούσι, πριν πέντε ημέρες. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου καλείται, σε πρώτη φάση, να κερδίσει τον Χολαργό και εν συνεχεία να αναζητήσει το θαύμα, απέναντι σε Κύμη (εκτός) και Αμύντα (εντός). Όπως και να έχει πάντως, ακόμα κι αν κάνει το 3/3, δεν εξαρτάται από την ίδια η παραμονή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το δίλημμα που προκύπτει περισσότερο από κάθε άλλο είναι "Αγία Παρασκευή ή Χολαργός". Το "συν" για τους "μελανόλευκους" είναι πως έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας αφού μετρούν δύο νίκες φέτος. Μαζί όμως, έχουν και καλύτερο πρόγραμμα. Θα παίξουν στο Κοντόπευκο με Ίκαρο Καλλιθέας και Μαρούσι, με το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου να παρεμβάλλεται.

Όσο για τον Χολαργό; Το παιχνίδι με τον Δούκα στο "Δαΐς" μοιάζει να είναι αυτό που μπορεί να κρίνει τα πάντα. Αν έρθει η νίκη, τότε έχει καλώς. Αν όχι, και την ίδια ώρα η Αγία Παρασκευή κερδίσει τον Ίκαρο Καλλιθέας, θα υπάρχει μόνο ένα σενάριο που θα τον κρατά στην κατηγορία. Ποιο είναι αυτό; Να κάνει το 2/2 στα δικά του παιχνίδια, την ώρα που η "Αγία" θα κάνει 0/2. Πόσο εύκολο όμως είναι να γίνει αυτό;

Αγωνιστική Ηράκλειο (31β.)* Αγ. Παρασκευή (31β.) Χολαργός (31β.) Δούκας (29β.)
24η Μαρούσι Ίκαρος Καλλιθέας Δούκας* Χολαργός
25η Χολαργός* Φάρος Κερατσινίου* Ηράκλειο Κύμη*
26η Κύμη Μαρούσι Παπάγου* Αμύντας
TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ