Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Στρέφονται κατά της ΕΟΚ 12 ομάδες!

Στρέφονται κατά της ΕΟΚ 12 ομάδες!

Ο ανακατατάξεις που επέφερε η ΕΟΚ στη Β' Εθνική με τη μεταφορά του Προμηθέα Πατρών στον Βόρειο Όμιλο, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων δώδεκα ομάδων του ομίλου. Διαβάστε την ανακοίνωση τους.

Η ΕΟΚ ενημέρωσε πως η ομάδα που θα αντικαταστήσει τη Λιβαδειά(ανέβηκε στην Α2 μετά την εθελούσια πτώση του Ίκαρου Καλλιθέας) στον Βόρειο Όμιλο της Β'Εθνικής, είναι ο Προμηθέας Πατρών.

Εξέλιξη που δεν άρεσε στις υπόλοιπες δεκατρείς ομάδες του ομίλου, οι οποίες με ανακοίνωση τους, διαμαρτύρονται στην ελληνική ομοσπονδία, υποστηρίζοντας πως η θέση ανήκει στον Ίκαρο Καλλιθέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΟΚ ως προς την ομάδα που θα αντικαταστήσει την Λιβαδειά στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής στον όμιλο του Βορρά.

Δεν θα θέλαμε να μπούμε σε συζητήσεις περί αγωνιστικών κριτηρίων που ίσως σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Για εμάς η ΕΟΚ δεν πρέπει να παίρνει τέτοιες αποφάσεις επηρεασμένες από αγωνιστικά κριτήρια γιατί ενέχουν μεγάλο κίνδυνο υποκειμενικότητας και αδιαφάνειας. Οι αποφάσεις σας θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στην νομιμότητα και στο κοινό καλό. Για αυτά τα δύο θέλουμε να σας μιλήσουμε.

Στα τέλη Αυγούστου έγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων των Εθνικών κατηγοριών με την ομάδα της Λιβαδειάς να συμμετέχει κανονικά και αργότερα να έρχεται η αλλαγή με τον υποβιβασμό του Ίκαρου Καλλιθέας. Σε ποια παράγραφο της γενικής και ειδικής προκήρυξης σας περιγράφεται ότι μπορεί να γίνει εκ νέου και άλλη αλλαγή στους 2 ομίλους μετά την κλήρωση; Γιατί να μην ανέβει στο Βόρειο όμιλο η ομάδα που μεταχρονολογημένα υποβιβάστηκε; Ο ίδιος ο κύριος Γολέμης ενώπιον διάφορων παραγόντων την ημέρα της κλήρωσης ισχυρίστηκε ότι όποια ομάδα υποβιβαστεί θα αγωνιστεί στον Βόρειο Όμιλο. Και αν προβλέπεται τελικά κάτι άλλο σε κάποιο εδάφιο θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος αποφασίζει για αυτό και με βάση ποιων κριτηρίων αποφασίζει.

Ο Βόρειος και ο Νότιος όμιλος έγιναν πολύ σωστά με γνώμονα το κοινό καλό και με το σκεπτικό της ελάττωσης των εξόδων μετακίνησης για τα σωματεία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα μειωθούν τα έξοδα μετακινήσεων των ομάδων της Κομοτηνής ή της Ξάνθης ή της Λάρισας ή ακόμα και των ομάδων γύρω από τη Θεσσαλονίκη εάν ταξιδέψουν στην Πάτρα και όχι στην Αθήνα; Η χιλιομετρική απόσταση από μόνη της δεν είναι ένδειξη χαμηλότερου κόστους μετακίνησης. Τα έξοδα, τα μέσα και οι ώρες που χρειάζονται για την μετακίνηση των περισσότερων ομάδων του Βορρά στην Πάτρα είναι εμφανώς μεγαλύτερα συγκριτικά με μια μετακίνηση στην Αθήνα και άρα ακυρώνουν το κύριο επιχείρημα υπέρ του διαχωρισμού σε Βόρειο και Νότιο όμιλο.

Ζητούμε να εξετάσετε εκ νέου την απόφαση σας βάση των επιχειρημάτων μας και να μεταφέρετε την ομάδα που υποβιβάστηκε τελευταία, τον Ίκαρο Καλλιθέας, στον Βόρειο Όμιλο . Είμαστε στη διάθεση σας να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτήν την συζήτηση.

Με εκτίμηση, Τα Αθλητικά Σωματεία, Άργος Ορεστικό, Αργοναύτης Καλαμαριάς, ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης, Αίας Εύοσμου, Ευρώπη Πευκοχωρίου, ΓΑΣ Κομοτηνής, Μαχητές Πεύκων, Πιερικός Αρχέλαος, ΣΑ Στρατώνι, Φοίνικας Λάρισας, ΣΑΑΚ Ανατόλια, ΧΑΝΘ".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ