Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

"Σοβαρή διοίκηση και εξαιρετικοί παίκτες"

"Σοβαρή διοίκηση και εξαιρετικοί παίκτες"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Εθνικού, Κώστας Σορώτος μίλησε στο Sport24.gr για την μέχρι τώρα πορεία του Εθνικού στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας.

Ο Εθνικός πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στον 1ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Κώστα Σορώτου, 10 νίκες και 1 ήττα στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ ακολουθούν ο Ιωνικός Νικαίας με 9-2 ρεκόρ και ο Αετός με 8-3.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στο Sport24.gr για την μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου, τους στόχους της ομάδας, το "κλειδί" της επιτυχίας, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

" Γνωρίζαμε όταν ξεκίνησε η σεζόν ότι είχαμε δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα. Το πιστεύαμε, όμως δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πως θα ήμασταν πρώτοι μετά από 11 αγωνιστικές. Όσον αφορά, το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής θεωρώ ότι είναι το δυσκολότερο των τελευταίων 5-6 ετών, καθώς διαθέτει ομάδες με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, οι οποίες έχουν παίξει μέχρι και Ευρώπη", ανέφερε αρχικά ο Σορώτος και πρόσθεσε:

" Γίνεται νομίζω ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με ωραία παιχνίδια και αυτό είναι σημαντικό. Υπάρχουν παίκτες που επειδή οι ομάδες στις πρώτες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα έχουν έρθει στη Β' Εθνική και πραγματικά όσοι έρχονται στο γήπεδο βλέπουν όμορφα παιχνίδια".

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σορώτος μίλησε για το "κλειδί" της ομάδας, λέγοντας: " Το "κλειδί" πιστεύω ότι αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι η διοίκηση που έχει ο σύλλογος. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας και τον κύριο Δέρβο που μας στηρίζει και δεν έχουμε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε εξαιρετικούς παίκτες, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε ένα πολύ καλό σύνολο".

Όσον αφορά τους στόχους του Εθνικού, ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: "Από την στιγμή που δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου βρισκόμαστε στην πρώτη θέση, σίγουρα θέλουμε να τερματίσουμε σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αυτό, βέβαια δεν είναι εύκολο έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ καλές ομάδες".

Τέλος, για το αν υπάρχει κάποιο... highlight από την μέχρι τώρα πορεία τόνισε: " Αν μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει κάποιο εκείνο θα ήταν η εκτός έδρας νίκη με τον Αετό, έπειτα από buzzer beater του Γιώργου Κούκα. Υπήρχαν και άλλα δύσκολα παιχνίδια, αλλά ας αναφέρουμε αυτό κυρίως για τον τρόπο που νικήσαμε".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ