Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτη θέση για τον Ιωνικό

Πρώτη θέση για τον Ιωνικό

Την πρώτη θέση στο τουρνουά "Νίκος Γραμματόπουλος"κατέκτησε ο Ιωνικός Νικαίας κερδίζοντας στον τελικό τον Παπάγου με 73-68.

Ο Ιωνικός Νικαίας του Νίκου Οικονόμου επικράτησε με 73-68 του Παπάγου και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά "Νίκος Γραμματόπουλος".

Οι Νικαιώτες, αν και αιφνιδιάστηκαν στην πρώτη περίοδο (30-21) αντέδρασαν με τους Γεωργοπαπαδάκο και Βεσκούκη, παίρνοντας τα "ηνία" στο σκορ κόντρα σ' έναν αντίπαλο που ήταν σκληρός και διέθετε έμπειρους παίκτες (Υφαντής, Διαμαντόπουλος).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Οικονόμου με "όπλο" την πιεστική άμυνα κράτησαν χαμηλά σε παραγωγικότητα τον αντίπαλο τους και μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 45-44, 54-55, 68-73.

Τους πόντους του Ιωνικού Νικαίας πέτυχαν: Κούτουλας 9 (1τριπ.), Βεσκούκης 11, Τασσόπουλος 10, Γεωργοπαπαδάκος 15 (3 τριπ.), Ρεκουνιώτης 9, Μούκας 5 (1 τριπ.), Γιαννίκος 4, Λυκογιάννης 3, Μπολάτογλου 7 (1 τριπ.).

Ο απολογισμός του Οικονόμου

Σε έναν μίνι-απολογισμό προχώρησε ο Νίκος Οικονόμου έπειτα από την ολοκλήρωση των τριών φιλικών του Ιωνικού Νικαίας (με Παγκράτι, Τρίτωνα και Παπάγου). "Ολοκληρώσαμε μια σειρά τριών αγώνων και το λιγότερο που κοιτάζω σ’ αυτή την φάση είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που με απασχολεί είναι να γίνουμε ομάδα, να έχουμε ένα χαρακτήρα, να είμαστε πιεστικοί, και να δίνουμε έμφαση στην άμυνα" υποστήριξε ο τεχνικός της ομάδας της Νίκαιας.

"Θεωρώ ότι ο Ιωνικός μπαίνει σε σωστό δρόμο. Ο ιδιοκτήτης κ. Βαρουξάκης έχει λύσει όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία μας, γιατί ο σύλλογος κάνει μια καινούργια αρχή. Από κει και πέρα η συγκέντρωση όλων μέσα στην ομάδα είναι στο γήπεδο και την προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Για τους στόχους του Ιωνικού ο Νίκος Οικονόμου, έσπευσε να επισημάνει: "Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε πως θα πάμε στο πρωτάθλημα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει χαρακτήρα η ομάδα και να παίζει σκληρά στην άμυνα. Επειδή υπήρξα παίκτης του Ιωνικού αυτό το στοιχείο είναι που χαρακτηρίζει τον Ιωνικό όλα τα χρόνια. Είναι μια σκληρή ομάδα".

Τέλος, για ορισμένα στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση ο Νίκος Οικονόμου μίλησε συγκεκριμένα: "Θεωρώ απαράδεκτο ότι δεχθήκαμε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στον Παπάγου. Γι’ αυτό πρέπει να βελτιωθούμε εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων μας. Στο υπόλοιπο παιχνίδι δεχθήκαμε 38 πόντους σε τρία δεκάλεπτα. Ακόμη, τα λάθη που κάναμε στα τελευταία λεπτά ήταν παιδαριώδη και μπορεί να στοιχίσουν σε επίσημο παιχνίδι. Οφείλουμε να βελτιωθούμε κι άλλο στην συνέχεια για να είμαστε έτοιμοι".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ