Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Οικονόμου: "Σημαντικό να γυρνάς εκεί απ όπου ξεκίνησες"

Οικονόμου: "Σημαντικό να γυρνάς εκεί απ όπου ξεκίνησες"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Οικονόμου μίλησε στην εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" του Sport24 Radio 103.3 για την επιστροφή του στον Ιωνικό Νικαίας και τους στόχους που υπάρχουν εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, στη Β' Εθνική κατηγορία.

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" με τους Στέφανο Τριαντάφυλλο και Αλέξανδρο Τρίγκα φιλοξενήθηκε ο Νίκος Οικονόμου. Ο προπονητής του Ιωνικού Νικαίας μίλησε για την επιστροφή στην ομάδα όπου ανδρώθηκε μπασκετικά, τους λόγους που τον έπεισαν να πει το "ναι", αλλά και τους στόχους που υπάρχουν εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Παράλληλα, σχολίασε τις δηλώσεις του Νίκου Δίπλαρου τονίζοντας πως "δεν πρέπει να σταυρώσουμε το παιδί".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Ιωνικό Νικαίας: " Είναι μία νέα εποχή για την ομάδα. Διοικητικά, υπάρχει νέα ηγεσία με τον κ. Βαρουξάκη, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς, για να έχει η ομάδα μία ομαλή χρονιά, να έχουν οι παίκτες ότι χρειάζονται, να τους καλύπτουμε σε όλα και να μην έχουν κανένα πρόβλημα στο μυαλό τους. Να έχουν τα πάντα λυμένα και να σκέφτονται μόνο το τί πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο".

Για το λόγο που επέλεξε να πάει στην ομάδα: " Με τράβηξε το πλάνο της ομάδας και του προέδρου. Όταν καθίσαμε στο τραπέζι των συζητήσεων είδαμε ότι έχουμε κοινό όραμα. Επίσης, ο Ιωνικός είναι η πρώτη μου αγάπη, η πρώτη μου ομάδα. Είμαι χαρούμενος που συναντάω ανθρώπους που ξέρω από όταν ήμουν 10 ετών, όταν και ξεκινούσα το μπάσκετ. Η Νίκαια είναι η γειτονιά μου, εκεί μένουν οι γονείς και οι φίλοι μου. Για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό να γυρνάς εκεί από όπου ξεκίνησες. Είναι σημαντικό για εμένα να βλέπω στις εξέδρες τους ανθρώπους που μου έμαθαν το μπάσκετ και είχαν μεγάλο μερίδιο στην καριέρα μου. Και αυτοί να έρχονται στο γήπεδο για να δουν την ομάδα που προπονώ εγώ".

Για το ρόστερ και τους στόχους του Ιωνικού: " Είναι μία καινούρια ομάδα, καθώς από πέρσι έχουν μείνει μόνο δύο παίκτες και έχουν γίνει προσθήκες έμπειρων παιδιών, που έδειξαν και σε εμένα και τον πρόεδρο ότι θέλουν να έρθουν και να παίξουν στην ομάδα. Παίκτες που είναι περήφανοι που είναι στο σύλλογο και για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Όσον αφορά το στόχο μας είναι να γίνουμε ομάδα και να δίνουμε ότι μπορούμε κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε στη συνέχεια. Είναι σημαντικό να υπάρχει ανταγωνισμός στην κατηγορία, διότι, κατά την άποψή μου, χωρίς αυτόν δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσει κάτι όμορφο η ομάδα στο γήπεδο και να το ευχαριστιέται ο κόσμος, τον οποίον χρειαζόμαστε στο γήπεδο. Άλλωστε ο Ιωνικός έχει πολύ και μπασκετικό κόσμο, τον οποίον χρειαζόμαστε δίπλα μας. Βέβαια και εμείς πρέπει να του δώσουμε το ερέθισμα για να βλέπουμε το γήπεδο γεμάτο".

Για το μάθημα που πήρε την περσινή σεζόν στη Λιβαδειά: " Να μην τα παρατάω. Παρότι ξεκινήσαμε άσχημα, με δύο ή τρία διαφορετικά αποτελέσματα στο φινάλε θα μπορούσαμε να είχαμε διεκδικήσει την άνοδο. Έτσι όπως ξεκίνησε η ομάδα όλοι θεωρούσαν ότι η ομάδα θα έπεφτε κατηγορία, αλλά με τις προσθήκες παιδιών με εμπειρία προσπαθήσαμε να κάνουμε μία μεγάλη ανατροπή. Είμαι τυχερός και υπερήφανος για όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν πέρσι στη Λιβαδειά".

Για την περίπτωση του Νίκου Δίπλαρου: " Χρειάζεται σεμνότητα σε όλες τις ηλικίες και όλα τα παιδιά να ξέρουν σε ποια ομάδα πηγαίνουν. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και είναι στόχος πολλών παιδιών να αγωνιστούν σε αυτήν. Φυσικά δεν μπορούμε να… σταυρώσουμε ένα παιδί για μία δήλωση που έκανε και αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά, παρότι αυτό που είπε μπορεί να είναι σκληρό για τον κόσμο της ΑΕΚ".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ