Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΓΣΛ 1928 επέστρεψε δυναμικά

Ο ΓΣΛ 1928 επέστρεψε δυναμικά
Γσλ 1928 - 01

Ο ΓΣΛ πριν από δύο δεκαετίες είχε βάλει την δική του σφραγίδα στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας με έδρα είτε το Αλκαζάρ είτε το κλειστό της Νεάπολης και πλέον δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει σε αυτό ως ΓΣΛ 1928.

Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ μπορεί να αποκτάει ολοένα και περισσότερες ομάδες εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά σίγουρα είναι αισθητή η απουσίας εκπροσώπου από την Λάρισα. Πόσο δε του ιστορικού ΓΣΛ. Η ιστορική ομάδα της Λάρισας που είχε πρωταγωνιστήσει πριν από δύο δεκαετίες στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας μας φλερτάροντας ακόμη και με την παρουσία της στα play offs δείχνει αποφασισμένος για την μεγάλη του επιστροφή ως ΓΣΛ 1928.

Το καλοκαίρι ο Φοίνικας Λάρισας μετονομάστηκε σε ΓΣΛ 1928 μετά από τις απαραίτητες ενέργειες που είχανε γίνει και στην φετινή χρονιά συμμετέχει στο πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής. Σε μία χρονιά όπου οι ιθύνοντές του έχουνε αποφασίσει η ομάδα να έχει ρόλο πρωταγωνιστή και όχι μόνο. Να πετύχει να φέρει ξανά τον φίλαθλο κόσμο της πόλης στο κλειστό της Νεάπολης και να ζήσει ξανά στιγμές του παρελθόντος με έντονο μπασκετικό χρώμα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής από οργανωτικής άποψης μόνο θετικά μπορούνε να χαρακτηριστικούς σε μία προσπάθεια με πολύ μεράκι από ανθρώπους που αγαπάνε την πόλη τους, την ομάδα και το άθλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από την οργάνωση η ομάδα της Θεσσαλίας έχει καταφέρει να διαθέσει 600 εισιτήρια διαρκείας για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ακόμη και εξίσου σημαντικό να πετύχει το απόγευμα της Κυριακής να φέρει στο κλειστό της Νεάπολης οικογένειες με τα παιδιά τους στις κερκίδες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πιερικό Αρχέλαο πέρα από το νικηφόρο αποτέλεσμα με σκορ 81-63 για την 3 αγωνιστική του βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής συνδυάστηκε από την παρουσία 1.000 φιλάθλων της ομάδας στο πλευρό της. Αριθμός που πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε σε γήπεδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο ΓΣΛ 1928 επέστρεψε δυναμικά
Γσλ 1928 - 02

Η ανταπόκριση του κόσμου μόνο αδιάφορη δεν έχει αφήσει την διοίκηση του ΓΣΛ 1928 που θέλησε από την πρώτη στιγμή να τους ανταμείψει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παιχνίδι της Κυριακής ο κάθε ένας φίλαθλος – είτε ήταν κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας είτε απλού εισιτηρίου – είχε την ευκαιρία να πάρει εκπτωτικό κουπόνι 3 ευρώ από αλυσίδα Super Market της πόλης. Ακόμη μεταξύ του δευτέρου και τρίτου δεκαλέπτου όταν οι δύο ομάδες ήταν στα αποδυτήρια ένας φίλαθλος κέρδισε επιπλέον κουπόνι 50 ευρώ από την ίδια αλυσίδα Super Market, ένας ζευγάρι γυαλιά αξίας 100 ευρώ και ένας τρίτος μία φόρμα αξίας επίσης 100 ευρώ.

Ο ΓΣΛ 1928 επέστρεψε δυναμικά
Γσλ 1928 - 03

Ακόμη στα πλαίσια της οργάνωσης η διοίκηση του ΓΣΛ 1928 έχει φροντίσει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι να μοιράζει 10 μπάλες σε όσους βρίσκονται στο κλειστό της Νεάπολης και όλους υπάρχει από ένα match program. Με αυτό οι φίλαθλοι της ομάδας έχουνε την ευκαιρία να ενημερώνονται τόσο για τα τελευταία νέα της αλλά και του αντιπάλου της στο επικείμενο παιχνίδι. Στοιχεία που κάνουνε την διαφορά σε μία ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και που φροντίζει ακόμη και την σελίδα της στα social media αποτελώντας και παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες αλλά και από τα δύο ανώτερα πρωταθλήματα. Της Α2 και της Basket League ΣΚΡΑΤΣ όπως και για το γεγονός ότι στα εντός έδρας παιχνίδια του ΓΣΛ 1928 δίνουνε την δική τους πινελιά οι μαζορέτες του και η μασκότ του. Ο ΛΑΡΙ έχει γίνει ήδη ιδιαίτερα αγαπητός από την ζήτηση που έχει να φωτογραφίζεται με τους μικρούς φίλους της ομάδας.

Ο ΓΣΛ 1928 επέστρεψε δυναμικά
Γσλ 1928 - 04

Όλα αυτά σε μία ομάδα που στην άκρη του πάγκου της έχει για προπονητή της τον Μάριο Πρίμορατς, μία από τις μεγαλύτερες μορφές του μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας επί της εποχής του αείμνηστου «Μότσαρτ» του παγκοσμίου μπάσκετ Ντράζεν Πέτροβιτς. Κι όσο για το ρόστερ του ΓΣΛ 1928 σε αυτό ξεχωρίζουν παίκτες όπως οι πολύπειροι Δημήτρης Μπόγδανος που έχει πατήσει τα 40 του και Γιάννης Παπαχρήστος με εμπειρία από την Α1 και την Α2. Μάλιστα αμφότεροι επέστρεψαν μετά το κάλεσμα που τους έγινε και χωρίς δεύτερη σκέψη για να φορέσουν ξανά την φανέλα του ΓΣΛ. Επίσης από το νέο αίμα της ομάδας ξεχωρίζουν ο 20χρονος Δημήτρης Νταλός και ο 17χρονος Αλέκος Χανέλι αλλά και από την μεσαία γενιά ο Γιάννης Βαβάτσικος που επέστρεψε στην Λάρισα.

Ο ΓΣΛ 1928 επέστρεψε δυναμικά
Γσλ 1928 - 05

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΓΣΛ 1928, που ετοιμάζει νέα έκπληξη για τους φιλάθλους της στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της με το Στρατώνι στις 8 Νοεμβρίου, από την πρώτη στιγμή είχε δείξει τον οργανωτικό της χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η ομάδα την στιγμή αυτή διαθέτει 72 χορηγούς και ότι φροντίζει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δυνατό φιλικό παιχνίδι με τον Άρη στα τέλη του Σεπτέμβρη με τίτλο: «Κανένα παιδί δεν θα πεινάσει από τα σχολεία της πόλης μας», όπου τα έσοδά του είχανε πάει στο κοινωνικό παντοπωλείο για τα παιδιά της Λάρισας που έχουνε ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Το σίγουρο είναι πως τα πρώτα δείγματα γραφής της δουλειάς που γίνεται από την διοίκηση του ΓΣΛ 1928 αφήνουν μόνο θετικά μηνύματα για ένα καλύτερο μέλλον της ομάδας. Απομένει να φανεί πλέον ότι θα έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ με επίτευξη του φετινού στόχου να μην είναι άλλος από την άνοδο στην Α2.

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ