Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Νότος: Σημαντικό παιχνίδι στο Κερατσίνι, εντός η Κύμη

Νότος: Σημαντικό παιχνίδι στο Κερατσίνι, εντός η Κύμη

Η 16η αγωνιστική του νοτίου ομίλου του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής είναι προ των πυλών και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα τελευταία νέα των ομάδων πριν ριχτούν στη "μάχη".

Από το πρόγραμμα της 16ης "στροφής" ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Κερατσίνι, όπου ο Φάρος υποδέχεται το -ανεβασμένο- Περιστέρι. Όσο για την πρωτοπόρο Κύμη, υποδέχεται τον πάντα υπολογίσιμο Φιλαθλητικό.

Η αγωνιστική (16η, 8/2)

Φάρος Κερατσινίου - Περιστέρι

Μαρούσι - Πανερυθραϊκός

Χολαργός - Ιωνικός Νικαίας

Κύμη - Φιλαθλητικός

Δούκας - Αγία Παρασκευή

Ηράκλειο - Παπάγου

Ίκαρος Καλλιθέας - Αμύντας

Φάρος Κερατσινίου - Περιστέρι

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Φάρος Κερατσινίου, μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας απέναντι στον Πανερυθραϊκό (88-72). Το έργο του, ωστόσο, θα είναι δύσκολο, καθώς υποδέχεται μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του νοτίου ομίλου, το Περιστέρι. Το σημαντικό για τις δύο ομάδες είναι πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, πλην του Νίκου Βούλγαρη, ο οποίος είναι η μοναδική απουσία του Περιστερίου εδώ και αρκετό καιρό.

Μαρούσι - Πανερυθραϊκός

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για το Μαρούσι. Οι "κιτρινόαμαυροι" πραγματοποίησαν μία ακόμα πολύ κακή εμφάνιση και ηττήθηκαν με "κάτω τα χέρια" από τον Ιωνικό (94-66) στη Νίκαια. Το έργο τους και αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο, καθώς υποδέχονται τον Πανερυθραϊκό. Η ομάδα από την Ερυθραία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Φάρο και θέλει να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Καμία ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Χολαργός - Ιωνικός Νικαίας

Ιδιαίτερα ζωηρή ήταν η εβδομάδα στον Χολαργό. Η ομάδα του Νίκου Χατζηπανηγύρη κινείται στο μεταγραφικό παζάρι, έχοντας ως πρώτο στόχο τον Νίκο Τσιώκο. Η ομάδα του Χολαργού αυτή την εβδομάδα θα έχει δύσκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Μαρούσι. Ο Αναγνωστόπουλος παραμένει αμφίβολος από πλευράς Ιωνικού, ενώ ο Μάριος Δερμιτζάκης "ανεβάζει στροφές" σταδιακά.

Κύμη - Φιλαθλητικός

Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα επιδιώκει η Κύμη. Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας υποδέχεται τον Φιλαθλητικό και έχει ως στόχο να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο. Ο Βασίλης Μπρατσιάκος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με το κλίμα να είναι το καλύτερο δυνατό εντός των τειχών. Όσον αφορά τον Φιλαθλητικό, η ομάδα του Τάκη Ζήβα πήρε "ανάσα" μετά τις διαδοχικές νίκες και θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστική, δίχως να έχει προβλήματα τραυματισμών.

Δούκας - Αγία Παρασκευή

Με στόχο να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις ο Δούκας υποδέχεται την Αγία Παρασκευή στο κλειστό του ΔΑΪΣ. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στον Παπάγου (89-56) και γι αυτό δεν θα έχουν απουσίες στη σύνθεσή τους. Η ήττα από την Κύμη προσγείωσε την Αγία Παρασκευή, η οποία προερχόταν από δύο διαδοχικές νίκες. Οι φιλοξενούμενοι για ένα ακόμα παιχνίδι θα παραταχθούν δίχως τον Ατζαμόγλου και ελπίζουν να επιστρέψουν στις νίκες.

Ηράκλειο - Παπάγου

Στου Παπάγου το κλίμα είναι καλό μετά την εύκολη νίκη απέναντι στον Δούκα. Οι "στρατηγοί" ταξιδεύουν στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν το Ηράκλειο, το οποίο αναζητά νίκη που θα ξεκολλήσει την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις. Τόσο ο Ράλλης, όσο και ο Συμεωνίδης δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ίκαρος Καλλιθέας - Αμύντας

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπήρξε τις τελευταίες ημέρες στην Καλλιθέα. Ο Ίκαρος στην προσπάθειά του να ανέβει βαθμολογικά "ψώνισε" από τα Ιλίσια, αποκτώντας τους Γιάννη Τζιβελέκα και Τάκη Νικολακόπουλο, ποντάροντας πολλά στην παρουσία τους. Απέναντι στον Αμύντα, ωστόσο, θα έχει δύσκολο έργο. Το θετικό είναι πως καμία από τις δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών.

Η βαθμολογία (σε 15 αγώνες)

1. Κύμη 29

2. Φάρος Κερατσινίου 27

3. Πανερυθραϊκός 25

4. Περιστέρι 25

5. Αμύντας 25

6. Παπάγου 24

7. Ιωνικός Νικαίας 23

8. Φιλαθλητικός 22

9. Δούκας 21

10. Ηράκλειο 20

11. Χολαργός 19

12. Αγία Παρασκευή 18*

13. Ίκαρος Καλλιθέας 18

14. Μαρούσι 18

*Έχει έναν μηδενισμό

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ