Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Νότος: Σημαντική αναμέτρηση στην Ερυθραία

Νότος: Σημαντική αναμέτρηση στην Ερυθραία

Το πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου μπαίνει στην 15η αγωνιστική του για την Β' Εθνική και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα τελευταία νέα των ομάδων πριν το τζάμπολ.

Στην 15η "στροφή" του μπαίνει ο νότιος όμιλος της Β' Εθνικής. Η πρωτοπόρος Κύμη δοκιμάζεται στην έδρα της ανεβασμένης Αγίας Παρασκευής, ενώ ο Φάρος Κερατσινίου, στην πιο σπουδαία αναμέτρηση της αγωνιστικής φιλοξενείται από τον Πανερυθραϊκό.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Περιστέρι - Ίκαρος Καλλιθέας

Πανερυθραϊκός - Φάρος Κερατσινίου

Ιωνικός Νικαίας - Μαρούσι

Φιλαθλητικός - Χολαργός

Αγία Παρασκευή - Κύμη

Παπάγου - Δούκας

Ηράκλειο - Αμύντας

Περιστέρι - Ίκαρος Καλλιθέας

Ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες έχει το Περιστέρι. Η ομάδα των Δυτικών προαστίων υποδέχεται τον Ίκαρο Καλλιθέας, ο οποίος προέρχεται από νέα ήττα, από τον Πανερυθραϊκό αυτή τη φορά. Οι γηπεδούχοι, πέραν του Νίκου Βούλγαρη δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα τραυματισμών. Όσο για την ομάδα από την Καλλιθέα, Τάρλας, Παπαδάκης και Ζαφείρης δεν αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα απέναντι στον Πανερυθραϊκό και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη.

Πανερυθραϊκός - Φάρος Κερατσινίου

Η πιο σημαντική αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί στην Ερυθραία. Ο Πανερυθραϊκός υποδέχεται τον Φάρο Κερατσινίου, με την βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων να βρίσκεται στους 3 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας και αναμένεται να αντιμετωπίσει δίχως προβλήματα την ομάδα από το Κερατσίνι. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, προβλήματα δεν υπάρχουν.

Ιωνικός Νικαίας - Μαρούσι

Σημαντική αναμέτρηση στο κλειστό της Νίκαιας. Ο Ιωνικός θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου και φιλοδοξεί να το πετύχει απέναντι στο "λαβωμένο" Μαρούσι. Ο Μάριος Δερμιτζάκης δεν υπολογίζεται από τον Νίκο Καραγιάννη, ενώ και η συμμετοχή του Αναγνωστόπουλου είναι αμφίβολη. Από πλευράς Αμαρουσίου, το κλίμα είναι "βαρύ" μετά την ήττα από τον Φιλαθλητικό και πρώτος στόχος των παικτών του Κώστα Κεραμιδά είναι να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί.

Φιλαθλητικός - Χολαργός

Παιχνίδι με ομάδες που έχουν ίδιους στόχους θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ζωγράφου. Ο Φιλαθλητικός, λίγες μέρες μετά τη νίκη στο Μαρούσι, φιλοξενεί τον Χολαργό. Στόχος είναι η νίκη και για τις δύο ομάδες, ώστε να πάρουν βαθμολογική ανάσα. Προβλήματα δεν υπάρχουν ούτε στη μία, αλλά ούτε και στην άλλη πλευρά.

Αγία Παρασκευή - Κύμη

Δύο αγωνιστικές νωρίτερα όποιος έλεγε πως η Κύμη θα είχε δύσκολο έργο θα χαρακτηριζόταν τρελός. Από τότε, όμως, μεσολάβησαν αρκετές αλλαγές και κυρίως δύο διαδοχικές νίκες που δίνουν ελπίδες παραμονής στην Αγία. Έτσι, η εκτός έδρας αποστολή της Κύμης μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολη. Προβλήματα δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους, ενώ και οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πλήρεις με φόντο την παραμονή στην κορυφή.

Παπάγου - Δούκας

Ως μια κακή παρένθεση θέλουν να σκέφτονται την αναμέτρηση με την Κύμη στου Παπάγου. Οι "στρατηγοί" υποδέχονται τον Δούκα, στο "Σαλούν", με τον Σάββα Συμεωνίδη να επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας του, μετά τη δεκαήμερη ποινή που του επιβλήθηκε. Από την πλευρά του Δούκα, ο Σωτήρης Μπουρδάνος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, όμως αναμένεται να δώσει το παρών στην αναμέτρηση.

Ηράκλειο - Αμύντας

Ο Αμύντας σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Περιστερίου, την προηγούμενη εβδομάδα, και το έπιασε στη βαθμολογία. Η ομάδα από τη Δάφνη θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί και ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει το Ηράκλειο, που στις τελευταίες αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Η βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

1. Κύμη 27

2. Φάρος Κερατσινίου 26

3. Περιστέρι 23

4. Αμύντας 23

5. Πανερυθαϊκός 23

6. Παπάγου 22

7. Ιωνικός Νικαίας 21

8. Δούκας 20

9. Ηράκλειο 19

10. Φιλαθλητικός 19

11. Χολαργός 18

12. Αγία Παρασκευή 17 ( έχει έναν μηδενισμό)

13. Ίκαρος Καλλιθέας 17

14. Μαρούσι 17

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ