Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

"Μπαμ" με Ιορδάνογλου η Χ.Α.Ν.Θ.

"Μπαμ" με Ιορδάνογλου η Χ.Α.Ν.Θ.

Μετά τους διεθνείς 16χρονους Παπαζούδη, Δούκα η Χ.Α.Ν.Θ συνεχίζει να "χτίζει" μία ομάδα με νεαρούς Έλληνες αθλητές. Ο 19χρονος Στράτος Ιορδάνογλου από τον Ίκαρο Καλλιθέας μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη

Σε μια ακόμη εξαιρετικά σημαντική προσθήκη προχώρησε η Χ.Α.Ν.Θ. καθώς απέσπασε την υπογραφή του 19χρονου Στράτου Ιορδάνογλου από τον Ίκαρο Καλλιθέας. Ο Ιορδάνογλου, που θα ενισχύσει την προσπάθεια της ΧΑΝΘ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα με αφορμή την εισαγωγή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης(Α.Π.Θ.).

Η Χ.Α.Ν.Θ. τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως μια πρότυπη σχολή μπάσκετ με στόχο την ανάδειξη και βελτίωση νεαρών σε ηλικία αθλητών μέσα από ένα πρόγραμμα που φαίνεται ότι σταδιακά προσελκύει όλο και περισσότερους καλαθοσφαιριστές. Η τελευταία προσθήκη του 19χρονου Στράτου Ιορδάνογλου, διεθνή με την Εθνική Παίδων και Εφήβων, ο οποίος επέλεξε την Χ.Α.Ν.Θ. με αφορμή την μετοίκιση του στην Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών φανερώνει το «ρεύμα» εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα της Χ.Α.Ν.Θ.

Προηγήθηκαν οι Παπαζούδης, Δούκας και τα αδέλφια Ερμείδη

Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες νωρίτερα, η ΧΑΝΘ ανακοίνωσε την απόκτηση του 16χρονου γκάρντ Γιώργο Παπαζούδη από την Ελευθερούπολη Καβάλας(μέλος του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδος της Εθνικής Παίδων).

Επίσης , η Χ.Α.Ν.Θ. ανακοίνωσε και την συμφωνία της με τον 16χρονο Βασίλη Δούκα(κι αυτός μέλος κλιμακίων Εθνικών Ομάδων) από τους Ίκαρους Σερρών.

Την Χ.Α.Ν.Θ εμπιστεύθηκαν από πέρσι οι αδελφοί Ερμείδη(Παναγιώτης και Δημήτρης) από τον Αρίωνα Ξάνθης. Ο Παναγιώτης Ερμείδης το 2015 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ ο Δημήτρης Ερμείδης είναι μέλος της Εθνικής Παίδων και θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φέτος θα διεξαχθεί στην Πολωνία.

Οργάνωση, εγκαταστάσεις, παροχές

Η παραχώρηση ειδικά διαμορφωμένων studios στους εκτός Θεσσαλονίκης αθλητές στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, η σοβαρή δουλειά με την συνδρομή αξιόπιστου τεχνικού επιτελείου, η παρουσία γυμναστή, φυσιοθεραπευτή και η πλήρης ιατρική κάλυψη πλαισιώνουν ένα πρόγραμμα που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει παιδιά όπως ο Γιώργος Κωστίκας(μέλος της Εθνικής Παμπαίδων), ο Πασχάλης Κουτσοκώστας(με κλήσεις σε Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων), ο Τίμος Φυλακτός( επίσης μέλος Εθνικών μας ομάδων), ο Νίκος Ιωαννίδης(αποκτήθηκε το 2015 από τον Αστέρα Σίνδου μέλος κλιμακίου Εθνικής Εφήβων) κ.α.

Το who is who του Ιορδάνογλου

Ο Στράτος Ιορδάνογλου(1.88μ.) γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1997 και αγωνίζεται στην θέση του πόιντ γκαρντ. Την διετία 2009-11 αγωνίσθηκε στην Προοδευτική ενώ στην συνέχεια μεταπήδησε στον Ίκαρο Καλλιθέας. Αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης 5άδας στο 40ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων πριν από λίγα χρόνια με τον Ίκαρο Καλλιθέας , ενώ το 2015 κατέκτησε με την ομάδα της Καλλιθέας την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Έχει συμμετάσχει με κλιμάκια Εθνικών ομάδων στις Εθνικές Παίδων και Ελπίδων.

Ο Στράτος Ιορδάνογλου βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη και θα τεθεί άμεσα στην διάθεση του προπονητή της ΧΑΝΘ Σωτήρη Νικολαίδη, η συμβολή του οποίου στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον 19χρονο καλαθοσφαιριστή υπήρξε καθοριστική.

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ