Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κώστας Τσιρογιάννης: Το επόμενο prospect του Πιερικού Αρχέλαου

Κώστας Τσιρογιάννης: Το επόμενο prospect του Πιερικού Αρχέλαου

Το νέο "αστεράκι" του Πιερικού Αρχέλαου ονομάζεται Κώστας Τσιρογιάννης και πρόκειται για έναν πόιντ γκαρντ ύψους 1,96μ. που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στα γήπεδα της Β' Εθνικής.

Πριν από μερικά χρόνια το μεγάλο “στοίχημα” του Πιερικού Αρχέλαου ονομαζόταν Γιώργος Τσαλμπούρης. Ο 20χρονος, πια, φόργουορντ/σέντερ έγινε στην πορεία διεθνής με τις εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων, πήγε σε κολέγιο στις ΗΠΑ, πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Εν έτει 2016 ο σύλλογος της Κατερίνης έχει ένα άλλο... μεγάλο/μικρό αστέρι στα σπλάχνα του. Ονομάζεται Κώστας Τσιρογιάννης και έχει ήδη αρχίσει να λάμπει στα γήπεδα της Β΄Εθνικής.

Το νέο prospect των “μελανόλευκων” είναι 16 ετών (γεννηθείς το 2000), έχει ύψος 1,96μ. και αγωνίζεται στη θέση “1”. Για την ακρίβεια, είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ του Πιερικού Αρχέλαου στη Β΄Εθνική! Αν και πιτσιρικάς, πάντως, τα καταφέρνει περίφημα μέχρι στιγμής στο δύσκολο ρόλο που του έχει ανατεθεί να υποδυθεί. Να γίνει ο οδηγός της ομάδας του, δηλαδή, σε ένα πρωτάθλημα με άνδρες.

Είναι ήδη πιο "μπροστά" από τον Τσαλμπούρη

Στα 16 του χρόνια ο Τσιρογιάννης είναι πιο “προχωρημένος” από τον Τσαλμπούρη. Τουλάχιστον σε επίπεδο αγώνων και παραγωγικότητας. Στην ίδια ηλικία ο νυν φόργουορντ/σέντερ της ΑΕΚ είχε συμμετάσχει σε μόνο τρεις αγώνες και είχε σκοράρει τέσσερις πόντους συνολικά στη Β' Εθνική. Ο Τσιρογιάννης, από την άλλη, είναι βασικός, παίζει πολύ και προσφέρει ακόμα περισσότερο. Έπειτα από οκτώ αγώνες στον βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής είναι ο τέταρτος σκόρερ της ομάδας του με 10,6 πόντους κατά μέσο όρο.

Κώστας Τσιρογιάννης: Το επόμενο prospect του Πιερικού Αρχέλαου

Τον περασμένο μήνα έβαλε 19 πόντους κόντρα στο Αγρίνιο, ωστόσο ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε, όπως και δύο εβδομάδες αργότερα, όταν σκόραρε 17 στον αγώνα με το Πευκοχώρι. Την περασμένη Κυριακή πέτυχε 11 πόντους αλλά ήταν αρκετοί για να οδηγήσουν τους “μελανόλευκους” στη νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου. Μάλιστα, και τους 11 τους πέτυχε στην τρίτη περίοδο, έχοντας παράλληλα 3/3 τρίποντα.

Ο Τσιρογιάννης ακόμα δεν έχει γίνει διεθνής (το περασμένο καλοκαίρι “κόπηκε” την τελευταία στιγμή από την Εθνική Παίδων), εντούτοις αυτό θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου για το νέο αστεράκι του Πιερικού Αρχέλαου. Εκτός κι αν τον κερδίσει ολοκληρωτικά η Ιατρική, την οποία έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μόλις τελειώσει το σχολείο...

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ