Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολώκας: "Όποιος δεν αντέχει την πίεση, κάθεται σπίτι του"

Κολώκας: "Όποιος δεν αντέχει την πίεση, κάθεται σπίτι του"

Η Κύμη συνεχίζει να κερδίζει όποιον βρει απέναντί της στη φετινή Β' Εθνική. Ο Μάρκος Κολώκας μίλησε στο Sport24.gr για την πίεση που υπάρχει, αλλά και το πλεονέκτημα της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Με εφτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, θα μπορούσε να πει κανείς πως όλα κυλούν ιδανικά στην Κύμη. Καλώς ή κακώς όμως, μία ήττα στο ντέρμπι με τον Φάρο Κερατσινίου θα μπορούσε να "σβήσει" όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Από την άλλη, η νίκη δίνει στην ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στο Νότιο Όμιλο.

Το Sport24.gr μίλησε με τον Μάρκο Κολώκα για το φετινό εγχείρημα της Κύμης, την πίεση που έχει δημιουργηθεί, αλλά και το "πρέπει" με το οποίο ζουν καθημερινά οι παίκτες της. Όπως και να έχει, στο στρατόπεδο των "μπλε" είναι αποφασισμένοι να πετύχουν. Γι αυτό και δεν συζητούν τίποτε άλλο, πλην της νίκης σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που δίνουν φέτος.

"Όλοι θέλουν να κερδίσουν την Κύμη"

" Η πόλη ζει για την ομάδα. Σε πολλά παιχνίδια, εκτός έδρας έχουμε περισσότερο κόσμο από τους γηπεδούχους. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε άλλη ομάδα τα τελευταία χρονια. Οι συνθήκες εδώ είναι άκρως επαγγελματικές. Τα έχουμε όλα λυμμένα. Το θέμα είναι τι στόχους έχεις σαν παίκτης και τι θες να κάνεις. Είναι ιδανικό μέρος για να παίξεις μπάσκετ. Είμαστε κοντά στη Χαλκίδα και στην Αθήνα", ανέφερε αρχικά ο 38χρονος πάουερ φόργουορντ για να συνεχίσει μιλώντας για το επίπεδο της του πρωταθλήματος τη φετινή αγωνιστική περίοδο:

" Αν δεις τα ρόστερ σαν ονόματα έχουμε διαφορά από τις άλλες ομάδες. Όταν όμως μπεις στο παρκέ, αυτό δεν μετράει. Παίζεται σκληρό μπάσκετ, το οποίο δεν είναι εύκολο. Δεν μπορείς να κερδίσεις άνετα. Έχουμε κερδίσει κάποια ματς στον πόντο ή στα τελευταία λεπτά. Αυτό που έχει σημασία όμως έχει να κερδίζεις. Είτε με είκοσι πόντους είτε με έναν".

Ο "θόρυβος" που έχει δημιουργηθεί από το καλοκαίρι για την Κύμη και τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι έχει δημιουργήσει έναν... αντίκτυπο: " Όλοι θέλουν να κερδίσουν την Κύμη. Κάτι πολύ λογικό".

Για να τα καταφέρει όμως η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και συνεπής καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο λόγος; " Στις χαμηλές κατηγορίες είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις μία άνοδο, ειδικά αν είσαι νεοφώτιστος. Μακάρι να το πετύχουμε φέτος. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα βέβαια μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας".

Σε όλο αυτό όμως, υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Το γεμάτο ρόστερ και οι πολλές επιλογές που υπάρχουν: " Αυτό που βλέπω προσωπικά είναι ότι δεν υπάρχει ένας παίκτης που να ξεχωρίζει. Δεν είναι ένας ή δύο παίκτες πολύ καλοί και οι άλλοι ρολίστες. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει και ένας που κάνει τη διαφορά. Έχουμε βάλει όλοι το "εγώ" κάτω από το "εμείς". Αυτό ήταν και το στοίχημά μας, γιατί πολλά παιδιά έχουν κάνει μεγάλη καριέρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα".

Κωδικός: Φάρος Κερατσινίου

Με τη διαφορά από τη δεύτερη θέση (και τον Φάρο Κερατσινίου) να βρίσκεται στον ένα πόντο, το μεταξύ τους παιχνίδι την προσεχή Κυριακή (30/11, 17:00) είναι σαφές πως αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Κακά τα ψέματα άλλωστε, οι δυο τους θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την απευθείας άνοδο στην Α2 κατηγορία. Επομένως η νίκη δίνει μεγάλο προβάδισμα στην Κύμη. Ή μήπως όχι;

" Πιστεύω ότι εμείς οι δύο θα πάμε για άνοδο. Αν κερδίσουμε και μέχρι τα Χριστούγεννα είμαστε στο +2 θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να διατηρήσουμε τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο, θα έλεγα ότι θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν χάσουμε και είμαστε ισόβαθμοι, αυτό είναι άλλη ιστορία", ανέφερε Χρειαζόμαστε έναν μήνα ακόμα για να δούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια κάποια πράγματα και να πούμε τι μπορεί να κάνει κάθε ομάδα. Αν είσαι σοβαρός και κρατήσεις την έδρα σου, μπορείς να ανέβεις. Γι αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Συνηθισμένοι στην πίεση

Ένας ακόμη παράγοντας τον οποίο καλούνται να διαχειριστούν οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου είναι αυτός της πίεσης. Όχι αυτής που υπάρχει σε όλες τις ομάδες, αλλά εκείνης που δημιουργείται από το "πρέπει" που μπαίνει σε κάθε πρόταση που αφορά την Κύμη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Μάρκος Κολώκας παραδέχεται πως υπάρχει μεγάλη πίεση για επιτυχία, αλλά ξεκαθαρίζει πως μέχρι στιγμής άπαντες την διαχειρίζονται με ιδανικό τρόπο: " Ναι, υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Όταν δηλώνουν όλοι από την αρχή της χρονιάς ότι "πάμε για άνοδο", λογικό είναι να υπάρχει το "πρέπει" στην καθημερινότητά μας. Είναι κάτι που προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Γι αυτό και φέτος, παίζουμε και με το μυαλό μας φέτος. Όχι μόνο με τους αντιπάλους. Ο κόσμος μας στηρίζει και γι αυτό θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε. Αυτό είναι ένα ακόμη είδος πίεσης. Αν καταφέρουμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό, πιστεύω ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας:

" Η εμπειρία που έχουμε τα περισσότερα παιδιά μας βοηθάει όμως σε όλο αυτό. Το άγχος που υπάρχει είναι ευεργετικό, δεν μας "λυγίζει". Υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού. Γι αυτό ήρθαμε. Αλλιώς θα καθόμασταν σπίτια μας. Όλοι είχαμε κίνητρο που ήρθαμε στην Κύμη".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ